اخبار اخبار اقتصادی

سامانه‌های جدید ارزی تامین مالی در راه است

تبلیغات بنری


به گزارش سایت توژال. سیستم جدید ارز معاملاتی مرکز مبادلات ارز و طلا در ایراناخیراً از 12 آذر ماه فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرده و یک ماه بعد یعنی از 12 دی ماه به مرحله اجرا در خواهد آمد. این سیستم سیستمی است که از طریق آن معاملات تسویه می شود. کلیه عملیات از جمله عملی، مرتب سازی و تطبیق و بعد از معامله همزمان مجموعه‌ای از لینک‌ها با سامانه‌های دیگر طراحی شد و بر اساس الزامات بانک مرکزی، آن دسته از معامله‌گرانی که ارز خود را در بازار فردی (و نه در سامانه نیما) فروخته یا خریده‌اند، به بانک مرکزی منتقل می‌شوند. بازار تجاری بازار ارز در حال حرکت است

چندی پیش مدیرعامل مرکز مبادلات در نشست مشترک با اعضای اتاق بازرگانی اعلام کرد: علاوه بر نظام ارزی توافقی، سیستم معاملاتی اسلاو نیز در آینده نزدیک عملیاتی خواهد شد.

در این رابطه علی السعیدیمدیرعامل مرکز مبادلات طلا و ارز ایران در گفتگو با خبرنگار توژالوی گفت: پیشنهاد ایجاد سامانه معاملات پیش فروش از سوی مرکز مبادلات به بانک مرکزی ارائه شد. معاملات آتی ارز می تواند راه جدیدی برای تامین مالی باشد. به این ترتیب صادرکننده معاملات ارزی خود را انجام می دهد و مالکیت ارز منتقل می شود، به عبارت دیگر ریال مورد نیاز را بدست می آورد و ارز در گردش را در زمان معینی در آینده (مثلاً سه) به خریدار تحویل می دهد. ماه یا شش ماه دیگر).

از تراکنش های قبلی گرفته تا معاملات تفاوت در تفاوت

وی در خصوص کارکرد سامانه پیشنهادی گفت: البته نرخ ارز در این نوع معاملات متفاوت خواهد بود. اما اگر نرخ ارز ثابت بود، بدون شک قیمت این ارز کمتر می شد، اما زمانی که هم خریدار و هم فروشنده ارز انتظار افزایش را دارند، روش های جدیدی برای معاملات طراحی و پیش بینی می شود.ضرایب اختلافنامیده می شود و به این معنی است که قیمت ها بر اساس زمان تحویل ارز تعیین می شود.

معاملات آتی ارز می تواند راه جدیدی برای تامین مالی باشد. به این ترتیب صادرکننده معاملات ارزی خود را انجام می دهد و مالکیت ارز منتقل می شود، به عبارت دیگر ریال مورد نیاز را بدست می آورد و ارز در گردش را در زمان معینی در آینده (مثلاً سه) به خریدار تحویل می دهد. ماه یا شش ماه دیگر). مدیر عامل مرکز مبادلات ادامه داد: در معاملات آتی از خریدار انتظار می رود معادل ریالی کامل ارز خریداری شده را پرداخت کند اما در معاملات ارزی، خریدار 10 تا 30 درصد معادل ریالی ارز خریداری شده را پرداخت می کند، در عمل، خریدار مقدار مشخصی ارز را برای معاملات آتی خود رزرو کرده است، اما قیمت نهایی در زمان دریافت آن مشخص می شود. . بنابراین ارز عرضه کننده و تفاوت نرخ ارز تعیین می شود.

السعیدی خاطرنشان کرد: دو روش معاملاتی در مرکز مبادلات ارزی معرفی می‌شود و بازار و گروه‌های مختلف معاملات خود را برای آینده بر اساس انتظارات و مطلوبیت معاملات خود بر اساس میزان معادل آن انجام می‌دهند. به ریال در این راستا مرکز مبادلات یک بازار است و محصولات مختلفی را طراحی می کند و بازار و گروه های اقتصادی مختلف می توانند با توجه به شرایط خود از هر یک از روش های معاملاتی استفاده کنند.

قراردادهای آتی و سوآپ

وی گفت: علاوه بر روش های ذکر شده، مرکز مبادلات، معاملات آتی یا قراردادهای آتی، معاملات اسب یا مبادله او این نوع را نیز طراحی و در دستور کار خود قرار داد قراردادهای مشتقه باشد؛ به طور طبیعی تفاوت آن با قراردادهای مشتقه مالی در بورس این است که تحویل ارز باید بین صادرکننده و واردکننده صورت گیرد و جنبه سرمایه گذاری در آن وجود نداشته باشد، بلکه صرفاً برای رفع نیازهای واقعی است. بخش های ارز خارجی اقتصادی که نیاز به ارز دارد..

روش‌های جدیدی برای ضرایب و پیش‌بینی آنها به نام «ضرایب تفاوت» نیز طراحی شده است. یعنی قیمت ها بر اساس زمان تحویل ارز تعیین می شود.

سامانه ارزی سرویس آماده است

مدیر کل مرکز مبادلات در پایان در خصوص شروع به کار سامانه خدمات ارزی گفت: خدمات ارزی از نظر سامانه و دستورالعمل های لازم تکمیل شده است. اما بر اساس قانون مبارزه با قاچاق ارز و کالا، برخی مجوزهای دیگر نیز باید اخذ شود که خارج از اختیارات بانک مرکزی است. در حال حاضر مراحل مربوط به این موضوع را تا صدور تاییدیه نهایی انجام می دهیم و در صورت تایید نهایی، مرکز صرافی آماده راه اندازی سامانه خدمات ارزی خواهد بود.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist