زنگ خطر ارتباطات دیجیتال به صدا درآمد
به گزارش مجله توژال؛ با شروع قطعی برق که از 31 آذرماه گذشته به دلیل تشدید برودت هوا و کاهش تولید برق در نیروگاه ها آغاز شد، قطعی در سیستم های ارتباطی و اینترنت در برخی مناطق کشور رخ داد که نارضایتی شهروندان را برانگیخت. این مشکلات به ویژه به دلیل برگزاری کلاس ها به صورت آنلاین و همچنین کار از راه دور برخی از کارکنان باعث اختلال در امور روزمره و ایجاد مشکلاتی برای مردم شده است.
وزارت ارتباطات در ابتدای قطع برق اعلام کرد که خرابی های ناشی از قطعی برق به دلیل ناکارآمدی تجهیزات ذخیره سازی و برخی مشکلات مربوط به خرابی باتری در سایت های ارتباطی بوده است. اما این موضوع را نمی توان بلافاصله حل کرد و در برخی مناطق همچنان به دلیل قطعی مداوم برق در سیستم های ارتباطی و اینترنت قطعی وجود دارد.
حامد فتحی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات در خصوص اقدامات وزارت ارتباطات برای حل این مشکل گفت: طی سه ماه گذشته جلسات متعددی با حضور اپراتورهای مختلف و مشکلات مربوط به باتری ها برگزار شده است که در این جلسات متولیان امر برای تامین برق سایت ها در زمان قطع برق شناسایی شد.
علل اختلالات ارتباطی خرابی باتری، قطع، اتصال مداوم برق و سرقت
فتحی تصریح کرد: خرابی و فرسودگی باتری، کیفیت پایین محصولات برخی برندها، قطع و وصل مداوم برق و عدم توجیه اقتصادی برای تعویض باتری در برخی نقاط و همچنین سرقت از جمله عوامل این امر است. مشکلات
رئیس سازمان نظارتی همچنین به اقدامات در حال انجام برای رفع این مشکل اشاره کرد و گفت: از اپراتورها خواسته شده تا زمانبندی اصلاح مشکلات باتری را ارائه کنند و استفاده از روش های جایگزین تامین برق نیز در دستور کار قرار دارد.
بر اساس مصوبه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات، باتری هایی که در سایت های مخابراتی برای تامین برق در مواقع قطعی استفاده می شوند، در داخل تولید می شوند و می توانند تقریباً سه ساعت برق را تامین کنند.
با این حال، باتری ها بین 16 تا 18 ساعت برای شارژ مجدد نیاز دارند و در برخی از مناطق که قطعی برق اغلب اتفاق می افتد، زمان کافی برای شارژ کامل وجود ندارد. این مشکل می تواند باعث از کار افتادن سایت های ارتباطی برای مدتی و در نتیجه قطع و وصل شدن اینترنت شود.
منبع: صدا ایران