زمین احتمالا در دریایی از ماده تاریک شناور است
به گزارش سایت توژال به نقل از زومیت، این احتمال وجود دارد که زمین در اقیانوسی از ماده تاریک شناور باشد و امواج این اقیانوس نامرئی با تماس با جو فوقانی سیاره ممکن است امواج رادیویی قابل تشخیصی تولید کند که به ما امکان می دهد کشف کنیم. این عنصر مرموز ماده تاریک کائنات. .
مجموعه ای غنی از شواهد کیهان شناسی و علمی به وجود ماده تاریک، از خمیدگی های چرخشی غیرقابل توضیح در برخی کهکشان ها گرفته تا رشد بزرگترین ساختارهای جهان اشاره می کند. تلاش برای توصیف این مجموعه از مشاهدات با استفاده از فرمول های جاذبه جایگزین شکست خورده است. بنابراین، اکثر ستاره شناسان بر این باورند که ماده تاریک شکل ناشناخته ای از ماده است که به ندرت با نور یا ماده معمولی برهم کنش می کند.
با همه حساب ها، ماده تاریک یک فرضیه بسیار گسترده با تعداد زیادی احتمال است. این ماده ممکن است از مولکول های سنگین تشکیل شده باشد، اما جستجو برای این نوع مولکول ها نتیجه ای در بر نداشت. بنابراین گزینه جایگزین یک ذره بسیار سبک است که می تواند به شکل ذرات فرضی به نام آکسیون یا شکل عجیبی از فوتون باشد که جرم بسیار کمی دارد.
ماده تاریک که میلیون ها بار سبک تر از سبک ترین ذرات شناخته شده است، می تواند رفتار عجیبی از خود نشان دهد. به عنوان مثال، به جای اینکه به صورت یک توپ نقطه مانند ظاهر شوند، ممکن است بیشتر شبیه امواج بزرگ در سراسر جهان حرکت کنند.
در یک مطالعه جدید که نسخهای از آن بایگانی شده است، فیزیکدانان مدلهایی از ماده تاریک سبک وزن را بررسی کردند که کاملاً تاریک نیست و تعامل بسیار کمی با ماده معمولی دارد. اغلب، این فعل و انفعالات به ندرت ثبت می شوند و قابل شناسایی نیستند. اما در موارد نادر، ماده تاریک و ماده معمولی به اندازه کافی برهم کنش دارند تا مقادیر قابل توجهی از امواج رادیویی تولید کنند.
این زمانی اتفاق می افتد که ماده تاریک با پلاسما برخورد می کند و فرکانس امواج ماده تاریک با فرکانس امواج پلاسما مطابقت دارد. در این حالت تشدید ایجاد می شود و با تشدید برهمکنش، پرتوهایی به شکل امواج رادیویی تولید می شود.
جهان با پلاسما غریبه نیست. بنابراین، نظریه پردازان تولید امواج رادیویی ناشی از برهمکنش ماده تاریک با محیط هایی مانند تاج خورشیدی یا فضای بین ستاره ای را بررسی کرده اند. اما در تحقیقات جدید، دانشمندان این برهمکنش را نزدیکتر به خانه کشف کردهاند: یونوسفر زمین.
یونوسفر زمین لایه ای داغ و نازک از جو فوقانی است که حاوی مجموعه ای از ذرات یونیزه شده (باردار) به نام پلاسما است. به طور طبیعی، امواج در آن حرکت می کنند و بر اساس اکتشافات محققان، این امواج می توانند با امواج ماده تاریک فرضی که احتمالاً روی زمین حرکت می کنند، تعامل داشته باشند.
تشخیص امواج رادیویی حاصل از این تعامل دشوار است. اما محققان دریافتند که با استفاده از آنتن های رادیویی کوچک برای جستجوی مجموعه خاصی از امواج رادیویی در طول یک سال، می توان چنین امواجی را شناسایی کرد.
فرضیه پیشنهادی امیدوارکننده است زیرا یونوسفر زمین دارای چندین مزیت نسبت به سایر منابع امواج رادیویی از ماده تاریک است. اول، یونوسفر به طور طبیعی بسیاری از امواج فضای عمیق را منعکس می کند و بنابراین تقریباً عاری از سیگنال های آلوده است. دوم، یونوسفر مستقیماً بالای سر ما قرار دارد، به راحتی قابل دسترسی است و در عین حال هدفی برای نظارت و بررسی مداوم است.
با این حال، این نوع ماده تاریک کاملاً فرضی است و سالها طول می کشد تا یک روش رصدی کامل برای جستجوی امواج رادیویی آن پیدا شود. اما اگر این روش کار کند، مانند یک معدن طلا است. زیرا می توانیم برخی از اسرارآمیزترین عناصر جهان را از نزدیک بررسی کنیم.
khabarfarsi به نقل از توژال