اخبار اخبار جهان

رشد مجدد دندان

تبلیغات بنری


ترمیم دندان

به گزارش اقتصاددان ایرانی؛ محققان ژاپنی اعلام کردند که آزمایشات بالینی اولین “داروی رشد مجدد دندان” در جهان از سپتامبر سال جاری در بیمارستان دانشگاه کیوتو این کشور آغاز می شود.

پس از دریافت تاییدیه ایمنی، دارو به بیمارانی داده می شود که به طور مادرزادی مجموعه کاملی از دندان ها را از دست داده اند تا اثربخشی آن بررسی شود. محققان امیدوارند فروش این دارو را در سال 2030 آغاز کنند.

اگرچه تقریباً همه افراد به طور معمول 32 دندان دارند، اما اعتقاد بر این است که حدود 1٪ از جمعیت جهان از یک بیماری مادرزادی به نام “آژنزیس دندانی” رنج می برند که باعث از کار افتادن یک یا چند دندان می شود.

این بیماری نه تنها بر خوردن، بلکه بر گفتار و بلع نیز تأثیر می گذارد. در همین حال، از دست دادن شش دندان یا بیشتر، وضعیتی که به نام الیگودونشیا شناخته می شود، ارثی است و گفته می شود حدود 0.1 درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار می دهد.

طبق گفته بیمارستان کیتانو در کیتا بخش در اوزاکا، ژاپن، مرحله اول آزمایشات بالینی از سپتامبر سال جاری تا آگوست 2025 ادامه خواهد داشت.

در ابتدا، این دارو به صورت داخل وریدی برای 30 داوطلب سالم بین 30 تا 64 سال تجویز می شود تا اثربخشی آن تایید شود. این افراد نباید حداقل یک دندان عقب داشته باشند تا در صورت تاثیر دارو و رشد دندان مشکلی ایجاد نکنند. اما در مطالعات حیوانی تا به امروز، این دارو بی خطر بوده و عوارض جانبی جدی مشاهده نشده است.

در فاز بعدی این دارو در بیمارستان کیتانو برای بیماران مبتلا به کمبود مادرزادی دندان تجویز می شود. در این مرحله، محققان قصد دارند شرکت کنندگان را محدود به افراد 2 تا 7 ساله کنند که از بدو تولد حداقل 4 دندان خود را از دست داده اند.

کاتسو تاکاهاشی، مدیر بخش دندانپزشکی و جراحی دهان در بیمارستان کیتانو و محقق اصلی این مطالعه گفت: هیچ درمان دائمی برای این بیماری وجود ندارد. ما معتقدیم که انتظارات مردم برای دندان درآوردن زیاد است.»

داروی رشد مجدد دندان پروتئینی به نام USAG-1 را غیرفعال می کند، پروتئینی که اساسا از رشد دندان ها جلوگیری می کند.

در واقع وقتی همه چیز طبیعی است، پس از جایگزینی دندان دائمی با دندان شیری، روند رشد متوقف می شود. بر این اساس، دانشمندان بر روی این پروتئین تمرکز کردند و آنتی بادی ایجاد کردند که می تواند به طور موقت فعالیت این پروتئین را مسدود کند و به دندان های جدید اجازه رشد دهد.

قبلا تزریق این دارو به موش هایی که از بدو تولد دندان های کمی داشتند باعث رشد مجدد آنها می شد.

تیم محققان می گویند که در آینده، این داروی جدید نه تنها برای افراد مبتلا به بیماری های مادرزادی، بلکه برای افرادی که به هر دلیلی دندان های خود را از دست داده و دوباره رشد کرده اند نیز قابل استفاده است.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist