دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور
بنا به گزارش حسین سیمای صراف، اقتصاددان ایرانی، وزیر علوم با ارسال بخشنامه ای به روسای دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری تأیید کرد: واحدهای ذیربط قبل از تصویب هرگونه آیین نامه (از قبیل آیین نامه، دستورالعمل، دستورالعمل) ملزم هستند. ، دستورالعمل ها، بخشنامه ها، اساسنامه ها و …)) امضای قرارداد و تفاهم نامه مربوط به وزارت امور خیریه و مؤسسات آموزش عالی، تحقیقات و فناوری و اخذ تأییدیه قانونی از وزارت امور خیریه.
در بخشنامه دکتر حسین سیمایی خطاب به روسای دانشگاه ها، آموزش عالی و موسسات پژوهشی و فناوری آمده است: نمایندگی وزارت عتف در کلیه امور حقوقی، مکاتبه با مراجع قضایی و ثبت طرح قوانین در دستگاه های قضایی (پس از تفویض اختیار) با دفتر حقوقی
همانطور که در این بخشنامه آمده است: انعقاد هرگونه قرارداد وکالت یا مشاوره حقوقی در واحدهای ستادی وزارت مهربانی و سازمان های تابعه منوط به تایید دفتر حقوقی می باشد.
متن کامل بخشنامه شماره ۲۳۶۴۴۹۹ مورخ ۲۸/۸/۱۴۰۳ وزیر علوم به شرح زیر است.
اعضای محترم مجلس نمایندگان؛
رؤسای محترم دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
در ادامه بخشنامه های قبلی به ویژه بخشنامه شماره 318477 مورخ 01/12/1400 شمسی به منظور تمرکز امور حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هماهنگی بین سازمان ها، دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، تحقیقات و فناوری، تصمیم گرفته می شود:
1- نمایندگی وزارت مهربانی در کلیه امور حقوقی، مکاتبه با مراجع قضایی و ثبت طرح قوانین در مراجع قضایی (پس از تفویض اختیار) به دفتر حقوقی. بدیهی است کلیه واحدهای ستادی وزارت متبوع که در مراجع قضایی ثبت نام کرده اند موظف به ابطال کارت صادره بوده و بدون هماهنگی با دفتر قانونی مجاز به مکاتبه و حضور در مراجع قضایی نمی باشند.
2- انعقاد هرگونه قرارداد وکالت یا مشاوره حقوقی در واحدهای اصلی وزارت مهربانی و نهادهای تابعه منوط به تایید دفتر حقوقی می باشد.
3- ادامه تفویض امور حقوقی و واگذاری پست های اجرایی به اشخاصی که با وزارت مهربانی و سازمان ها و مؤسسات وابسته به آن ارتباط کاری ندارند و همچنین افرادی که دارای تحصیلات حقوقی نیستند ممنوع است.
4- دانشگاه ها و موسسات تابعه متعهد به انتخاب مدیران حقوقی با تحصیلات حقوقی و تجربه عملی با هماهنگی حوزه حقوقی وزارت مهربانی می باشند.
5- سند املاک دانشگاهها، مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری و مکاتبات مربوط با دستگاههای دولتی مطابق قوانین و مقررات با هماهنگی دفتر حقوقی انجام می شود.
6- مرجع اظهار نظر در مورد کلیه استعلام ها، تفسیر ضوابط و مقررات حاکم بر وزارت عتف، دانشگاه ها، مؤسسات آموزش عالی، تحقیقات و فناوری، حوزه حقوقی و پیش نویس قوانین وزارت عتف می باشد.
7- واحدهای ذیربط باید قبل از تصویب هر گونه آیین نامه (از قبیل آیین نامه ها، دستورالعمل ها، دستورالعمل ها، بخشنامه ها، ضوابط، دستورالعمل ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها، بخشنامه ها و سازمان ها، قرارداد و تفاهم نامه مربوط به وزارت عتف و موسسات آموزش عالی، تحقیقات و فناوری و تاییدیه قانونی وزارتخانه توسط واحدهای ذیربط امضا شود. قوانین و غیره).
8- ارائه طرحها، تصویبنامهها و غیره، دفاع از طرحها و طرحها و شرکت در جلسات کمیسیونهای دولت و مجلس صرفاً با هماهنگی حوزه حقوقی و امور مجلس خواهد بود.
9- مصوبات هیأت امنای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری قبل از امضای وزیر باید به تصویب شوراهای قانونی و مجلس شورای اسلامی برسد.
10- حل و فصل اختلاف بین دانشگاه ها و مؤسسات وابسته به وزارت علوم بر اساس بند ب ماده 117 قانون برنامه هفتم توسعه و آیین نامه نحوه حل اختلاف بین دستگاه های اجرایی از طریق سازوکارهای داخلی قوه مجریه انجام می شود. با هماهنگی در زمینه حقوقی و مکاتبه مستقیم از دانشگاه ها و سایر دستگاه های وابسته به دادسرا، الزامات قانونی رئیس جمهور در این خصوص ممنوع است.
11- کلیه استعلامات از معاونت حقوقی رئیس جمهور، دیوان عدالت اداری، دیوان محاسبات، سازمان بازرسی، شورای اسلامی و غیره صرفاً از طریق حوزه حقوقی و امور مجلس نمایندگان صورت می گیرد.
12- نظارت بر حسن اجرای این بخشنامه و جلوگیری از ابلاغ مصوبات بدون رعایت مراحل فوق بر عهده وزارتخانه است.