دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران ابلاغ شد
به گزارش مجله «توژال» به نقل از بانک مرکزی، پیرو نشریه 10 مرداد 1401 هجری شمسی و به استناد تبصره (6) بند (ح) ماده (2) قانون مبارزه با قاچاق کالا. و قانون ارز (ماده (12) قانون مبارزه با قاچاق (با قاچاق کالا و ارز) و در راستای اعمال بند (ج) بند (13) ماده (1) آیین نامه اجرایی فوق الذکر. قانون، در حالی که «دستورالعمل معاملات در بازار ارز تجاری مرکز مبادلات طلا و سکه ایران»، «شرایط و ضوابط قانونی سامانه ارزی مرکز مبادلات طلا و سکه ایران» و «شرایط و ضوابط معاملات موسسات اعتباری متقاضی خرید در سامانه ارزی تجاری» مرکز مبادلات طلا و سکه ایران» و «شرایط و ضوابط سامانه ارزهای تجاری مرکز مبادلات طلا و سکه ایران» معاملات «پول ایران» موسسات اعتباری متقاضی فروش در سامانه ارز تجاری ارز ایران و مرکز مبادلات طلا («طلای ایران») به منظور تحویل وجه نقد به کلیه صادرکنندگان موضوع بند (2) ماده (8) مقررات فوق الذکر اطلاع می دهد. اتباع خارجی ناشی از صادرات خود به غیر، موظفند در مهلت مقرر در سامانه معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران و در چارچوب دستورالعمل های مربوط به سایرین، صادرات خود را به فروش برسانند.
دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادلات ارز و طلای ایران نیز از تاریخ 12 آذرماه 1403 و یک ماه پس از ابلاغ این بخشنامه اجرایی می شود.
از این منظر، الزامات بندهای (1) و (4) پیوست شماره (3) قسمت اول مجموعه کنترل های ارزی به منظور ثبت اطلاعات در سامانه عرضه ارز و پرداخت هزینه ها رعایت می شود. معادل ریالی ارز در گردش برای واردات ارز از محل صادرات سایر و تعهدات صادراتی ارزی از تاریخ لازم الاجرا شدن این بخشنامه لغو می شود. با عنایت به رعایت الزامات بند (4) پیوست فوق الذکر در خصوص صدور صورت وضعیت عرضه ارز (کد رهگیری بانکی و مجوز انجام فرآیند ترخیص کالا) حداکثر حداکثر به میزان مصوبه آماری. گواهی ثبت/ ارزش کل مجوزهای صادراتی/ ارزش کل ارز در گردش در سامانه معاملات ارزی مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران تجاری به قوت خود باقی است.
بانک ها موظفند در اجرای این بخشنامه به سایر ضوابط و مقررات ارزی پایبند بوده و به تمامی شعب و واحدهای ارزی ذیربط اطلاع دهند و بر سلامت اجرای آن نظارت کنند. را