در چرخه انتخابی تیم ملی نقشی نداشتم
به گزارش سایت توژال، رقابت های کشتی آزاد و فرنگی در بازی های المپیک در حالی به پایان رسید که نمایندگان کشورمان در کشتی آزاد موفق به کسب دو مدال طلا، یک نقره و یک برنز و در کشتی آزاد سه نقره و یک برنز شدند. این آمار باعث شد تا کشتی در پاریس سهم بیشتری در موفقیت کاروان کشورمان داشته باشد.
محسن کاوه سرمربی تیم کشتی آزاد در حاشیه این روزهای کشتی، دلیل شکست یزدانی در فینال و حضور او در راس این تیم در گفتگو با خبرنگار توژال، درباره عملکرد آزادکاران در پاریس صحبت کرد. . کادر فنی و سایر مواردی که در ادامه به تفصیل می خوانیم.
به عنوان مربی تیم ملی عملکرد تیم ملی را چگونه ارزیابی می کنید؟
عملکرد ملی پوشان کشتی آزاد در المپیک خوب بود و می توانست بهتر باشد. متاسفانه مصدومیت کتف حسن یزدانی در فینال دور از انتظار بود. الحسن در این دیدار فداکاری کرد. او 5 دقیقه با یک دست جنگید و تلاش کرد که این را می توان یکی از فضایل اخلاقی او دانست و الگوی جوانان این کشور باشد. در مورد امیرحسین زارعی هم باید گفت که داوران بیشترین نقش را در ناکامی او داشتند و او بدترین روزهایش را سپری کرد چون از او انتظار طلا داشتیم.
در مورد وزن 65 کیلوگرمی، خیلی ها نمی دانند این وزنه چه شرایط سختی را پشت سر می گذارد. در این وزن 7 تا 8 رقیب برتر در سطح جهانی حضور داشتند که از نظر کیفیت فنی برابر بودند. رحمان در این وزن کار آسانی نداشت اما توانست با غلبه بر امیرمحمد یزدانی بر زین رادرفورد آمریکایی که سال گذشته در وزن 70 کیلوگرم غیرالمپیک قهرمان جهان شده بود، غلبه کند. وی در مرحله نیمه نهایی قهرمان اروپا و قهرمان وزن 65 کیلوگرم جهان، اسماعیل موساکایف را در کمتر از 3 دقیقه با نتیجه عالی شکست داد. هیچکس نمی فهمد مسیری که الرحمن برای رسیدن به فینال و کسب مدال طی کرد چقدر سخت بود.
می دانستیم حریف ژاپنی رحمان در فینال توانست اوتوگورو قهرمان جهان و المپیک از ژاپن را شکست دهد تا به عنوان بازیکن اصلی این وزن راهی پاریس شود. در آخرین رویارویی گارد بسته مقابل رحمان، کوتارو کیوکا عملکرد فوق العاده ای ارائه کرد و با یک اشتباه از زمین رحمان به پایان رسید و سپس تکنیک های خود را به پایان رساند. یقینا این شکست به هیچ وجه از ارزش های رحمان عموزاد کم نخواهد کرد. مردم فراموش نکنند که رحمان پارسال در مسابقات جهانی پنجم شد اما امسال به مدال نقره المپیک رسید. او سال گذشته مقابل اسماعیل موساکایف و شمیل ممدوف شکست خورد اما در المپیک سه رقیب درجه یک جهان را شکست داد اما منتقدان به این موفقیت توجهی ندارند.
عملکرد سایر تیم های ملی چگونه بود؟
به نظر من امیرعلی آذربرا می تواند در این وزن قهرمان شود. مبارزه او با تاج الدین می توانست بهتر از این باشد و در این دیدار خود را به عنوان مدعی قهرمانی معرفی کند. او سال گذشته در وزن 92 کیلوگرم ایران در مسابقات جهانی نماینده ایران بود که با شکست مقابل رقبای خود به جایی نرسید اما در المپیک رقیب نزدیک قهرمان جهان و المپیک بود و پیش بود. حریف خود را تا 37 ثانیه آخر که به اشتباه شکست خورد. او در مسابقه رده بندی، کایل اسنایدر قهرمان جهان و المپیک را که پیش از این در مسابقات رده بندی کرواسی شکست داده بود، شکست داد.
در مورد یونس امامی نیز در پاریس با مشکل مواجه شد. نباید فراموش کرد که او توانست فرانک چامیسو قهرمان جهان و المپیک را که پیش از این همه نمایندگان کشورمان را در مسابقات جهانی شکست داده بود شکست دهد. در رقابت یونس و کایل دیک آمریکایی برنامه خاصی داشتیم و با تحلیلی که از او گرفتیم یونس مجبور نشد در دقیقه اول به حریف امتیاز بدهد تا در ادامه کار او را شکست دهیم. اما او در کمتر از یک دقیقه دو امتیاز گرفت و حریفش گفت که این مسیر کشتی را به کلی تغییر داد. یونس حملات زیادی را برای جبران امتیازات از دست رفته انجام داد، اما کایل دیک از فرصت استفاده کرد و او را شکست داد.
قبول دارید که در غیاب روس ها و تیم ضعیف و قدیمی آمریکا، ژاپنی ها از این موقعیت بهترین استفاده را کردند؟
کاری به عملکرد روس ها نداریم اما ژاپنی ها نشان دادند که نه تنها در کشتی آزاد، بلکه در رشته فرنگی و بانوان هم برنامه دارند. ژاپنی ها با تحلیل های دقیق عملکرد خوبی در پاریس از خود نشان دادند. در بازی های المپیک برخی دوستان نتایج کشتی آزاد ایران را با بازی های المپیک جهانی و توکیو مقایسه می کنند و نتیجه کشتی آزاد در پاریس نامطلوب بود. اگر به شش وزن المپیکی کشتی آزاد کشورمان نگاه کنیم، سال گذشته در وزن 57 کیلوگرم رتبه خوبی نداشتیم و نتوانستیم سهمیه المپیک را کسب کنیم. در وزن 65 کیلوگرم در رده پنجم جهان قرار داریم. رحمان امسال در کمتر از 2 دقیقه و 10 ثانیه با نتیجه عالی قهرمان جهان را شکست داد. حتی آمریکایی ها در وزن 65 کیلوگرم با توجه به اینکه جایگاهی نداشتند در سطح جهانی به میدان رفتند اما نماینده خود در وزن 70 کیلوگرم را به وزنه پایین تری رساندند که رحمان هم آن را شکست داد.
یونس امامی نیز در وزن 74 کیلوگرم مغلوب تسابولوف و کایل دیک شد و امسال باز هم مغلوب این آزادکار آمریکایی شد. حسن یزدانی به دلیل تیلور بودن به مدال نقره رسید و امسال با اتفاقی که برای دستش افتاد این مدال دوباره تکرار شد.
مجتبی سلیج نماینده کشورمان در وزن 97 کیلوگرم کشتی آزاد در بلگراد بود که پس از شکست مقابل قهرمان جهان از دور رقابت ها کنار رفت اما امیرعلی آذربایجانی توانست به مقام سوم دست یابد. امیرحسین زری سال گذشته در حالی که در پاریس یک درجه سقوط کرده بود قهرمان جهان شد. مردم بدانند که در المپیک 2020 توکیو کشتی آزاد یک نقره و یک برنز کسب کرد اما در پاریس موفق شدیم سه مدال نقره و یک برنز کسب کنیم که بیشترین مدال های کشتی در دوران المپیک است.
تیم کشتی آمریکا چطور؟
در مورد کشتی آمریکایی برخی می گویند این تیم ضعیف شده است اما اگر به ترکیب این تیم نگاه کنیم تنها تغییر این تیم مربوط به وزن 86 کیلوگرم بود که بروکس به جای تیلور در پاریس ظاهر شد اما آنها توانستند سه امتیاز در اوزان 57، 74 و افزایش 86 کیلوگرمی کسب کنند تا عملکرد خوبی از خود نشان دهند.
با توجه به چالش کادر فنی در دیدار امیرحسین زری با حریف گرجستانی، آیا چالش در زمان مناسبی پیش آمد؟
عده ای قوانین و مقررات کشتی را نمی دانند و از اینکه کادر فنی تیم ملی در دیدار زری با گنو پترایشویلی درخواست چالش نکردند، انتقاد می کنند. باید بگویم که این چالش مثمر ثمر نبود اما وظیفه داور است که با یک امتیاز به حریف گرجستانی تذکر دهد تا او را مجبور به انجام چنین حرکات غیراخلاقی نکند. گنو به دلیل سبکی که داشت نمی توانست بیش از سه دقیقه مبارزه کند. اگر دستور چالش صادر کنیم ممکن است این کشتی گیر بیشترین استراحت را در این مسابقه داشته باشد و استراحت بیشتری داشته باشد.
قبل از اینکه امیرحسین یک هوادار چهارپا را پذیرا شود، از او خواستیم آرام بگیرد، زیرا زری در نیمه دوم موفق شد 9 امتیاز را به ثمر برساند. اگر زری در این مسابقه با آرامش بیشتری کشتی می گرفت و اینقدر کثیف نمی شد، می توانست برنده مسابقه باشد اما با کمترین امتیاز شکست خورد.
یزدانی در مسابقات بسیار خوبی پیروز شد و مبارزه سختی مقابل لیبروی یونانی داشت. مصدومیت او در فینال چه شد؟
یزدانی توانست یک مبارزه خوب و نزدیک با کورگولف انجام دهد اما از ناحیه شانه مشکلی نداشت. و حقیقت چیزی که من می گویم این است که با توجه به اینکه او 8 تا 9 ماه از دور خارج است، برای رسیدن به المپیک سخت کار کرده است. او پس از عمل جراحی روی شانه، با حرکات اصلاحی و تمرینات وارد پاریس شد. کسانی که تحت عمل جراحی شانه قرار می گیرند یک سال طول می کشد تا ناحیه آسیب دیده را ترمیم کنند، اما تصمیمی که او در مورد المپیک گرفت مشکلی نداشت. با توجه به اینکه یک دقیقه به بازی آخرش نگذشته بود، کتفش را از جا درآورد، اما مثل یک سرباز در میدان جنگید و از عزت کشورش دفاع کرد. فراموش نکنید که حسن با یک دست کشتی می گرفت و این به درد هیچکس نمی خورد. به نظر من اگر آن اتفاق برای لژدانی نمی افتاد، او می توانست به راحتی مدال طلا را کسب کند، اما از نظر فنی کورگولف بهتر از رمضانف کشتی گرفت.
این روزها همه می گویند چرا قاسمپور را به جای یزدانی اعزام نکردند؟
زمانی که هدایت کشتی آزاد را بر عهده گرفتم دوره انتخابی تیم ملی نوشته شد. با توجه به دوره انتخابی حسن یزدانی از جمله مدال نقره جهان امتیازاتی برای وی دیده شد و با توجه به کورس باید در مرحله نهایی با قهرمان کشور کشتی می گرفت. قهرمان کشور در مسابقات انتخابی هادی وفایی پور بود. کامران کاسم پور با تصمیم خود به وزن 97 کیلوگرم رسید اما در مسابقات رده بندی کرواسی نتوانست توانایی خود را نشان دهد.
طبق این مسابقات قهرمان کشور باید به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام می شد و در صورت پیروزی با حسن یزدانی در یک مسابقه رودررو کشتی می گرفت اما وفایی پور در رده سوم مسابقات قهرمانی آسیا قرار گرفت و به صورت خودکار به مقام سوم رسید. از مسابقات انتخابی حذف شد و در نهایت یزدانی توانست فینالیست این وزن شود. کامران را هم به عنوان جایگزین در کنار خود داشتیم که اگر حسن مصدوم می شد قاسم پور را وارد مرحله انتخابی می کردیم اما حسن در مجارستان مشکلی نداشت و طبق دور او را به پاریس فرستادیم.
چرا علیرضا سرلک به المپیک نرسید؟
فدراسیون جهانی با توجه به غیبت قهرمان صربستانی جهان تصمیم گرفت 48 ساعت مانده به رقابت های کشتی المپیک این سهم وزنی را به ایران بدهد. این کار بزرگی بود. ویزای سرلیک باید در کمتر از 48 ساعت اخذ می شد و برای این منظور تمامی سازمان ها از جمله وزارت امور خارجه، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برای اخذ ویزای سرلیک شرکت کردند. در آن زمان مسیر ترکیه را برای سفر در نظر گرفتیم اما مسیر ترکیه کنسل شد و مسیر دیگری برای سرلاک انتخاب شد. با ورود سرلک به پاریس، سفیر ایران در فرانسه شخصا پیگیر این ماموریت شد، اما او با 40 دقیقه تاخیر در مراسم وزنه برداری، طبق مقررات نتوانست روی تشک برود.
برخی می گویند کافه در لیگ شرکت می کند و کشتی گیران را جابجا می کند. آیا می توانید در این زمینه توضیح دهید؟
نمی دانم این حرف ها از کجا می آید و چرا بعضی ها این حرف های بی اساس را می زنند در حالی که من ارتباطی با لیگ ندارم و بیشتر به کشتی گیران مشاوره می دهم تا پول بیشتری بگیرند. میتوانم بگویم که نبودن در تیم ملی کار من در باشگاه را بسیار آسانتر میکند. من عاشق کار با جوانان هستم و به مربی باشگاه افتخار می کنم. از سال 66 مراحل تمرینی را گذرانده ام و موردی وجود دارد که در باشگاه تمرین می کنم و به آن افتخار می کنم. من در گذشته مربی تیم ملی و باشگاه بودم، بنابراین حرف برخی صحت ندارد.
آینده کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد چگونه است؟ در تیم ملی می مانی؟
طبق صحبت هایی که با فدراسیون داشتیم، ماموریت من تا پایان المپیک بود و پس از آن قطعا علیرضا دبیر تصمیم نهایی را خواهد گرفت. از سال 2001 هم مربی بزرگسالان و هم مربی جوانان هستم. در آن سال به دلیل اینکه همزمان در دو رده فعالیت داشتم، تیم جوانان موفق شد در ازبکستان نایب قهرمان شود. اما از سال 1997 کار مربیگری را شروع کردم و هر جا که نیاز بود کار کردم. آنها همیشه مرا تعقیب می کردند و باید بگویم کار با من سخت است، من در تمرینات سخت گیر هستم و این حرفی برای گفتن نیست.
او همچنین درباره بهنام احسان پور و برکناری او در آستانه مبارزات جوانان جهان توضیح می دهد.
در مورد بهنام احسان پور هم او از تیم کشتی جوانان جدا شد و فدراسیون او را اخراج کرد و این اولین بار نیست. برخی از من انتقاد کرده اند که چرا می خندم زیرا باید بگویم که قوانین کشتی خانه دست من نیست. بهنام احسان پور را برای اولین بار در تیم ملی بزرگسالان پیشنهاد دادم تا در رده بزرگسالان ظاهر شود. در خانه کشتی جنجال هایی وجود داشت که نشان می داد او هنوز شخصیتی برای تمرین ندارد.
در مورد صحبت هایی که گفته شد من یا غلاممحمدی هدایت تیم نوجوانان را در مسابقات جهانی برعهده خواهیم داشت، این موضوع صحت ندارد و قطعا مربیان نوجوانان کشتی به همراه تیم به این مسابقات خواهند رفت.
khabarfarsi به نقل از توژال