اخبار اخبار فرهنگی

دبیرخانه مجمع آسیایی همکاری‌های علمی، فرهنگی و آموزشی زبان فارسی راه‌اندازی شد

تبلیغات بنری


به گزارش سایت توژال، محمدعلی ربانی در این خصوص گفت: از این طریق می توانیم ارتباط مستمری با مراکز فارسی زبان خارج از کشور به ویژه کشورهای آسیایی برقرار کنیم. این دبیرخانه نقش عمده ای در برقراری ارتباط بین مراکز دانشگاهی داخلی و خارجی خواهد داشت.

دبیر فرهنگی با تاکید بر علت تشکیل این دبیرخانه افزود: در بسیاری از کشورها به ویژه آسیا، گروه های زبان فارسی در رشته ها و سطوح مختلف دانشگاهی وجود دارد. اما یکی از چالش های موجود نبود ارتباط کافی بین این ادارات و مراکز آموزشی در ایران است که منجر به افت کیفیت آموزش و افت زبان فارسی شده است.

تلاش برای رفع چالش های کرسی های آموزش زبان فارسی

وی ادامه داد: به عنوان نمونه ای از چالش های پیش روی این گروه ها می توان به ناتوانی دانشجویان و بعضاً اساتید کرسی های آموزش زبان فارسی در انجام مکالمه فارسی اشاره کرد. از سوی دیگر، سرفصل ها و کتاب های درسی موجود برای آموزش زبان فارسی، اغلب منابع قدیمی هستند و مناسب زمان ما نیستند.

ربانی با تاکید بر اینکه نشست گفت وگوهای فرهنگی آسیایی، زبان فارسی به عنوان میراث معنوی مشترک با این چشم انداز در مهرماه سال جاری برگزار شد، افزود: برای رفع این مسائل اولین نشست مدیران گروه های زبان فارسی برگزار شد. با تمرکز بر زبان آسیایی. ماه گذشته در دانشگاه نیشابور برگزار شد

مدیرکل توسعه همکاری های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: مدیران گروه های آموزش زبان فارسی ایران و چهارده کشور آسیایی در این نشست با یکدیگر دیدار کردند. نمایندگان دانشگاه های داخلی و خارجی به صورت حضوری و حتی آنلاین در این نشست حضور داشتند و طی بحث و گفتگو توافق اولیه برای ایجاد مجمع همکاری آسیایی در حوزه زبان فارسی حاصل شد.

انتخاب سالانه و دوره ای محل دبیرخانه انجمن

ربانی در خصوص علت انتخاب نیشابور به عنوان میزبان دبیرخانه مجمع آسیایی همکاری های علمی، فرهنگی و آموزشی زبان فارسی، گفت: نیشابور به دلیل سهم تاریخی و فرهنگی در توسعه و توسعه و توسعه و پیشرفت و توسعه و پیشرفت و توسعه و پیشرفت و توسعه و پیشرفت و توسعه و همکاری های علمی، فرهنگی و آموزشی، نیشابور به عنوان میزبان ستاد دبیرخانه کل انتخاب شد. تقویت زبان فارسی زبان فارسی و ویژگی های فرهنگی آن. با این حال، این انتخاب دایره ای خواهد بود.

وی ادامه داد: دانشگاه یزد برای میزبانی از اجلاس «گفتگوهای فرهنگی آسیایی، زبان فارسی برای میراث معنوی مشترک» در سال آینده اعلام آمادگی کرد. دبیرخانه هر ساله در شهر میزبان اجلاس برگزار می شود.

این دبیر فرهنگی درباره همکاری نهادها و دانشگاه های داخلی در فعالیت های دبیرخانه مجمع آسیایی همکاری های علمی، فرهنگی و آموزشی زبان فارسی گفت: در تکمیل این طرح، نهادها و مراکز علمی مختلفی از جمله ال. -سعدی و وزارت علوم، فناوری و تحقیقات و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری می کنند تا مسائل و برنامه های آموزشی به توسعه زبان فارسی آماده کار شود.

ربانی در پایان گفت: با توجه به فعالیت های دبیرخانه این مجمع، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نقش ستاد و میانجی در برقراری ارتباط مستمر بین مراکز دانشگاهی داخلی و گروه های آموزش زبان فارسی خارج از کشور را بر عهده دارد. امیدوارم با این همکاری، جایگاه جهانی زبان فارسی احیا و تقویت شود.

تبلیغات بنری