دانش روانشناسی در خدمت نیازهای روزمره مردم
به گزارش اقتصاددان ایرانی، عنوان این سه ماهه مربوط به سال 1879 است که سال تولد علم روانشناسی محسوب می شود. جمله معروفی در متون روانشناسی عمومی وجود دارد که می گوید ویلهلم رانت در لایپزیگ آلمان، امسال اولین لامپ را در آزمایشگاه روانشناسی روشن کرد.
آشنایی هر چه بیشتر مردم با روانشناسی واقعی و ایجاد نیاز به آن، کمک به دانشجویان روانشناسی در یافتن مسیر شغلی مناسب و ارتقای جایگاه پژوهش در روانشناسی از اهداف این فصلنامه است.
بخشی از این فصلنامه رویکرد به محتوای آن را شرح می دهد: اینجا و اکنون می خواهیم در مورد سال های پس از 1879 و نقش خودمان در تکامل این دانش صحبت کنیم. روانشناسی در 100 سال خود کارهای زیادی انجام داده است و هنوز هم کار زیادی انجام نداده است. بیشتر بر درمان و تحقیقات کمتر، بر راه حل های ساده تر اما غیرممکن و کمتر بر تغییرات کوچک اما قابل دستیابی در ساختارهای ذهنی تمرکز کرده است.
در ادامه این مقدمه نوشته شده است: در این فصل تا حد امکان و با کمک روانشناسان و نویسندگان خود این دانش را در خدمت افرادی قرار خواهیم داد که در زندگی روزمره و نه چندان آکادمیک به آن نیاز دارند. که نه برای روانشناسی مفید است و نه چندان دور از واقعیتی که روانشناسی دانش آموزان می گریزد. در کنار درمان، می خواهیم به حوزه پژوهش پر و بال بدهیم و با زبان و نگاهی ساده، پژوهش این «دوره تاریک و روشن» را برای مخاطبان تشریح کنیم.
برای دستیابی به چنین فصلی در دست خوانندگان، بخش هایی از سال 1879 پیش بینی شده است که عبارتند از: داستان، روایت مفاهیم روانشناختی مرتبط با موضوع هر شماره، ده عکس مستند که موضوع هر شماره است و درک مخاطب از موضوع، تبیین موضوع هر شماره با کمک آموزه های روانشناسی، یادآوری و قدردانی از اساتید برجسته اما کمتر شناخته شده روانشناسی در ایران، آلبوم موسیقی با 10 قطعه از موضوع پیشنهادی. افراد مختلف و …
عارفه تنافر صاحب امتیاز و مدیر مسئول این فصلنامه سردبیر آن است عماد رضایی نیک مسئول است.