خشونت و آزار علیه قوم روهینگیا در میانمار پایان یابد

به گزارش سایت توژال، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، هفت سال پس از موج بزرگ حملات و آوارگی مسلمانان روهینگیا و دیگر گروه های قومی به دست مسلمانان روهینگیا، خواستار پایان دادن به خشونت علیه غیرنظامیان در سراسر کشور شد. ارتش میانمار که هنوز درگیر جنگ داخلی است.
به گزارش وب سایت سازمان ملل، گوترش در بیانیه ای که سخنگوی خود در آستانه سالگرد حملات وحشیانه ارتش میانمار علیه مردم روهینگیا صادر کرد، گفت: حدود یک میلیون نفر از اعضای قبیله روهینگیا به بنگلادش پناهنده شده اند. و 130000 نفر دیگر و اعضای این قبیله به جستجوی پناهگاه های امن در سایر نقاط منطقه پرداخته اند که امکان بازگشت آنها به کشورشان مشخص نیست.
این بیانیه ادامه میدهد: «شرایط سخت بشردوستانه و امنیتی در میانمار، همراه با چالشهای موجود برای دسترسی به مناطق، آسیبپذیریهای از پیش موجود مردم میانمار، از جمله مردم روهینگیا را تشدید کرده است. با وجود تشدید شدت درگیری های مسلحانه در ایالت راخین.
دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین از همه طرفهای درگیر بین ارتش میانمار و سربازان وفادار به این ارتش و بسیاری از گروههای مسلح که به دنبال استقلال یا خودمختاری هستند، خواست تا به خشونت پایان داده و از غیرنظامیان حفاظت کنند. استانداردهای بین المللی حقوق بشر.” و قوانین بشردوستانه بین المللی قابل اجرا.
از سوی دیگر، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، ولکر ترک، روز جمعه هشدار داد که اخیراً پس از آن که جدایی طلبان موسوم به ارتش آراکان تلاش کردند غیرنظامیان را در ایالت راخین در غرب میانمار در مکان هایی با تدابیر امنیتی پایین جمع کنند. ، هزاران نفر مجبور به … تعدادی از این غیرنظامیان مجبور شدند پیاده فرار کنند.
گزارش شده است که خشونت در این ایالت بین جداییطلبان و ارتش میانمار منجر به کشته شدن صدها غیرنظامی شد که سعی داشتند از درگیری فرار کنند.
فولکر ترک گفت: با بسته شدن گذرگاههای مرزی با بنگلادش، روهینگیاها خود را گرفتار درگیری بین ارتش میانمار و متحدانش و همچنین جداییطلبان ارتش آراکان میکنند و راهی برای یافتن مکانی امن ندارند. او گفت.
به گزارش وب سایت سازمان ملل، وضعیت اقلیت روهینگیا در میانمار در چهار ماه گذشته بدتر شده است و ده ها هزار غیرنظامی که بیشتر آنها مسلمانان روهینگیا هستند، با حمله بزرگ شورشیان ارتش آراکان روبرو هستند که در تلاش هستند. برای به دست گرفتن قدرت آنها از کنترل ارتش میانمار فرار کردند.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد تایید کرد که آگوست آینده هفتمین سالگرد عملیات ارتش میانمار علیه اقلیت روهینگیا است که منجر به فرار بیش از 700000 آواره از این قبیله به بنگلادش شد.
وی افزود: اگرچه دنیا می گوید که این حوادث دیگر تکرار نخواهد شد، اما بار دیگر شاهد کشتار، ویرانی و آوارگی در ایالت راخین هستیم.
در جریان یکی از مرگبارترین حملات اخیر در میانمار، که در منطقه رودخانه ناف در مرز با بنگلادش در 5 اوت رخ داد، دهها نفر از جمله توسط پهپادهای مسلح کشته شدند، اگرچه هنوز مشخص نیست که چه کسی این حمله را انجام داده است. او هست
ترک خاطرنشان کرد که «طرفین این درگیری مسلحانه بیانیههایی صادر میکنند که مسئولیت حملات علیه افراد روهینگیا و سایر اقلیتها را رد میکنند و طوری رفتار میکنند که گویی هیچ اختیاری برای محافظت از آنها ندارند». “این خیلی ساده لوحانه است.”
این مقام سازمان ملل بر وظیفه همه طرفها بر اساس حقوق بینالملل بشردوستانه برای محافظت از روهینگیا در برابر تهدیداتی که متوجه آنها میشود، تاکید کرد.
khabarfarsi به نقل از توژال