حفظ سرمایههای فضای مجازی کشور نیاز به همت ملی دارد
به گزارش کارشناس اقتصادی ایران، سید محمد امین اقمری – دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی – صبح امروز یکشنبه (4 آذر 1403) در دیدار با فعالان اقتصاد دیجیتال استان فارس که برگزار شد. و در حضور استاندار فارس گفت: کشورهایی که دارای چارچوب و نظام اولیه بودند و به صورت سنتی کنترل می شدند که فضای مجازی شکل گرفت و زندگی مردم به طور همزمان به این فضا سرازیر شد در همه حوزه ها از جمله تجارت، سرگرمی، رسانه و… . ، به حدی که امروزه در جهان زمان صرف شده در فضای مجازی کمتر شده است. این به خاطر بودن در فضای فیزیکی نیست.
وی افزود: رسیدگی به این بخش از زندگی مردم برای همه کشورها بسیار مهم است، اما بر خلاف دنیای واقعی، در حال حاضر دنیای مجازی سازگار با فرهنگ و هویت همه کشورها را نمی بینیم برنامه های خود و مدل اصلی آنها در دنیای زندگی مجازی اعمال شده است، اما بسیاری از کشورها هنوز به این مرحله نرسیده اند.
اقمری با اشاره به اینکه قوانین فضای مجازی بر روی پلتفرم ها بر زندگی مردم تاثیرگذارتر از قوانین فضای فیزیکی است، تاکید کرد: دولت ایجاد فضای مناسب و آسان برای زندگی مردم در فضای مجازی را از وظایف خود می داند و این رویکرد برای همه بخش ها کاربرد دارد، زیرا در فضای مجازی از این بخش ها به عنوان زیرساخت، محتوا و امنیت استفاده می شود، این بخش ها در حال حاضر ستون های زندگی افراد را در این فضا تشکیل می دهند و هر یک از آنها تأثیر مستقیمی بر زندگی آنها دارد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه امروز علاوه بر رسانه های بزرگ، رسانه های کوچکی نیز شکل گرفته اند که جنبه بومی دارند اما تاثیرگذاری بیشتری دارند، تصریح کرد: بیشتر کشورها با تریبون ها تعامل دارند و تریبون ها نیز دارند ماهیت متفاوت رفتارها به سطح تعامل آنها با دولت ها بستگی دارد، بنابراین اگر بتوان قوانین را با تعامل با پلتفرم ها اجرا کرد، فضای مجازی با هویت بیشتری را برای مردم شاهد خواهیم بود.
اغمیری در خصوص اهمیت نیروی انسانی در فضای مجازی گفت: بحث سرمایه انسانی در فضای مجازی بسیار مهم است و متاسفانه مهاجرت در بسیاری از بخش های نرم افزاری، سخت افزاری و امنیت شبکه رخ می دهد، بنابراین حفظ این سرمایه انسانی نیازمند همت ملی است. اگر این امر محقق شود، فرصت توسعه و حرکت سریعتر در این مسیر فراهم می شود.
وی افزود: برخی کشورها در فضای مجازی به صورت 100 درصد متمرکز عمل کردند و کل فضا را مدیریت کردند و برخی کشورها به صورت جمعی عمل کردند و در ایران نیز یک نهاد ملی هماهنگی در سطح کلان به دستور مقام معظم رهبری ایجاد شد تا نقطه کانونی در فضای مجازی باشد. . تصمیم گیری و مدیریت فضای مجازی.
اقمری با اشاره به اینکه مرکز ملی فضای مجازی در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در کشور نهادهای زیادی زیر نظر مرکز ملی فضای مجازی مسئول اجرای مصوبات شورای عالی فضای مجازی هستند که با توجه به نقش رهبری در استانداری ها، تصمیم گرفته شد تا شوراهای استانی برای اجرای مصوبات در سطح استانداری کشور تشکیل شود و دستگاه های استانی مربوطه به عضویت شورای استانی درآیند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: باید بتوانیم توانمندی های خود را در فضای مجازی استانداری ها متبلور کنیم زیرا این شوراها در کنار شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی هستند و همه دستگاه ها باید در این حوزه فعال باشند. اجازه دهید در کنار هم شاهد توسعه در فضای مجازی باشیم.