حذف «ارز ترجیحی» مورد تائید دولت سیزدهم و مجلس بود
به گزارش توژال، متن اطلاعیه روابط عمومی شورای اسلامی شهر با عنوان «توضیحات در خصوص اظهارنظر کذب در خصوص پس گرفتن اسکناس 4200 تومانی» به شرح زیر است:
در روزهای اخیر طی اظهارنظرهایی مبنی بر حذف اسکناس 4200 تومانی، ادعاهای کذب به شورای اسلامی شهر منتسب شد و متاسفانه برخی رسانه ها علاوه بر اجاره بها، صدور اسکناس 4200 تومانی را نیز بازنشر کردند و فسادی که ایجاد کرد، مانع از افزایش قیمت کالاها نشد، بلکه قیمت کالاهای اساسی در برخی اقلام از نرخ تورم سایر کالاها گرانتر شد که به تصویب دولت رسید. مجلس سیزدهم، اما در نحوه اجرا اختلاف نظر وجود داشت و اهمیت مدیریت این ارز به حدی بود که رهبر معظم انقلاب در شهریور 1402 ه. «وظیفه ضروری» و تأکید کرد: «علت این تکلیف، فواید و آثار آن باید شناخته و به روشنی برای مردم توضیح داده شود».
اما موضوع اصلی این بود که روش حذف سکه 4200 تومانی نباید بیش از گذشته به سفره و معیشت مردم فشار بیاورد و به همین دلیل و برخلاف ادعای واقعی که در این زمینه مطرح شد، مجلس یازدهم. تصمیم گرفت و نکرد دولت تنها دولت را موظف می کند که این ارز را حذف نکند، بلکه حمایت از معیشت و قدرت خرید مردم را مشروط می کند.
اما دولت سیزدهم در جریان لایحه بودجه 1401، ارز ترجیحی 4200 تومانی را حذف کرد و هیچ پیش شرط و زیرساختی برای آن در نظر نگرفت، اما نمایندگان در بررسی لایحه بودجه 1401 در مجلس، ارز ترجیحی را به صورت اجباری حذف کردند. و به نحو اجباری، مخالفت کردند و حذف آن را «مشروط به اجرای فهرست الکترونیکی» بر اساس قیمت های شهریور 1400 قرار دادند. متاسفانه این قانون اجرا نشد.
در قسمت اول بند «ث» تبصره 1 قانون بودجه سال 1401 هجری شمسی آمده است: «دولت می تواند در سال 1401 هجری شمسی حداکثر تا ردیف (18) جدول هزینه ها تبصره (1) 14) این قانون. این قانون با تامین منابع تفاضلی ارز ترجیحی برای واردات و تخصیص کالاهای اساسی، دارو و مواد مصرفی پزشکی. اگر دولت قصد دارد کالایی را از سبد ارز ترجیحی حذف کند، باید از قبل تمهیدات قانونی برای جبران ضرر مصرف کننده برای کالاهای اساسی از طریق کالاهای الکترونیکی و در مسائل پزشکی از طریق بیمه و جایگزین های مطمئن داشته باشد تا مردم بتوانند آن را خریداری کنند. . این کالاها و خدمات در پایان شهریور 1400 هجری شمسی و در محدوده سهمیه های مقرر قیمت گذاری شده اند.
به این ترتیب، به دلیل اجرا نشدن طرح کالابرگ، در اردیبهشت 1401 قرار نبود ارز ترجیحی حذف شود، اما متأسفانه این کار برخلاف قانون مصوب مجلس انجام شد. در حالی که مفاد قانون بودجه 1401 در دسترس همگان است، انتظار میرود رسانههای محترم ادعاهای مطرح شده با اهداف سیاسی را بررسی کرده و مجلس موفق یازدهم را قبل از انتشار تخریب کنند.
در بند ش لایحه بودجه سال 1401 آمده بود «دولت می تواند در سال 1401 هجری شمسی در حدود سقف ردیف 18 جدول هزینه ها تبصره 14 این قانون تخصیص دهد. تامین منابع مابه التفاوت ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی، دارو و مواد مصرفی پزشکی. اگر دولت قصد دارد کالایی را از سبد ترجیحی ارز حذف کند، باید از قبل تمهیدات قانونی برای جبران مفقود شدن کالاهای ضروری به مصرف کننده از طریق کالاهای الکترونیکی و در امور پزشکی از طریق بیمه و جایگزین های قابل اعتماد به مصرف کننده اندیشیده باشد تا مردم توان خرید کالا را داشته باشند. . خدمات در پایان شهریور 1400 هجری شمسی و در محدوده سهمیه های مقرر قیمت گذاری می شود.
khabarfarsi به نقل از توژال