«حاکمیت مجازی» در فرانسه مهمتر از «آزادی» شد!
به گزارش توژال به نقل از سایت جوان آنلاین: فضای مجازی رها شده عواقب جبران ناپذیری دارد; به نظر می رسد فرانسه بیش از سایر کشورها به این گزاره منطقی اعتقاد دارد. اکنون القبله، امید روشنفکران و آزادیخواهان چپ و راست، دو سه روزی است که تبدیل به بازداشتگاه مدیر رسول شده است. در فرانسه، پاول دورف با اتهامات متعددی از جمله عدم همکاری با دولت فرانسه مواجه شد و به همین اتهام دستگیر شد. سرنوشت حقوقی مالک تلگرام در فرانسه مشخص نیست اما واکنش ها به این موضوع جالب بود. تناقض فرانسه در مطالبه آزادی بیان و دستگیری دورف از یک سو و ضرورت قانون در فضای مجازی از سوی دیگر دلایلی است که در گزارش «ژوان» به آن پرداخته شده است.
دستگیری مدیر و مالک تلگرام در فرانسه یکی دو روزی است که به شدت در رسانه ها و فضای مجازی مطرح شده است.
از ادعا تا واقعیت دلیل دستگیری دورف
مقامات امنیتی فرانسه شامگاه شنبه پل دورف را در فرودگاه لو بورژه پاریس دستگیر کردند. این اتفاق بلافاصله موجی از واکنش های تند و گسترده را در شبکه های اجتماعی به راه انداخت و توجه بسیاری را به خود جلب کرد.
به گفته مقامات فرانسوی، دلیل اصلی بازداشت دورف عدم تمایل وی به همکاری با نهادهای قضایی و نظارت ضعیف بر محتوای تلگرام بوده است. گفته می شود این اتهامات شامل جرائمی مانند قاچاق مواد مخدر، پولشویی و انتشار تصاویر غیرقانونی کودکان در این پیام رسان است که دورف در آن مشارکت داشته است.
گاردین همچنین گزارش داد که قاضی مسئول این پرونده دستور تمدید بازداشت پاول دورف را صادر کرده است که می تواند تا 96 ساعت طول بکشد. در پایان این دوره، قاضی تصمیم خواهد گرفت که آیا دورف را آزاد کند یا به بازداشت او ادامه دهد، زیرا اتهامات رسمی اعلام شده است. این رویداد می تواند پیامدهای مهمی برای آینده تلگرام و نحوه عملکرد آن در سطح جهانی داشته باشد.
این در شرایطی بود که کانال تلگرامی پاول دورف به انتشار اتهامات قوه قضاییه فرانسه واکنش نشان داد. صاحب اپلیکیشن تلگرام پس از انتشار این اتهامات از سوی قوه قضاییه فرانسه به این اتهامات پاسخ داد. کانال تلگرامی منتسب به پاول دورو اعلام کرد: «آنها دروغ می گویند.» همه می دانند که چرا پاول دستگیر شد.
واکنش چهره های شناخته شده
تعداد افراد مشهور و چهره های عمومی که حمایت خود را از پل دورف نشان می دهند، از زمان دستگیری جنجالی او در فرانسه در اوایل این هفته به طرز چشمگیری افزایش یافته است. این افراد عبارتند از: ایلان ماسک، رابرت اف کندی، ویتالیک بوترین و تاکر کارلسون.
پس از انتشار اخباری مبنی بر دستگیری پل دورف، ایلان ماسک، مدیرعامل توییتر، در توییتی از او حمایت کرد و خواستار آزادی فوری دورف شد. ماسک که پیش از این تلاش های زیادی برای دستیابی به آزادی بیان در توییتر انجام داده است، همچنان معتقد است که این آزادی در شبکه های اجتماعی به طور کامل محقق نشده است. وی همچنین در توئیتی تند علیه مارک زاکربرگ نوشت: اینستاگرام پر از کودک آزاری است اما خبری از دستگیری زاکربرگ نیست. در عوض، آزادی بیان را سانسور می کند و به دولت ها امکان دسترسی به داده های کاربران را می دهد.
تاکر کارلسون، مجری و چهره شناخته شده رسانه ای نیز در واکنش به این رویداد در توییتر نوشت: «پاول دورو زمانی که دولت تلاش کرد تلگرام را تصاحب کند روسیه را ترک کرد، اما در نهایت این پوتین نبود که او را به یاد آورد. اجازه دادن به مردم برای استفاده از آزادی بیان دستگیر شد درخواست دولتها و سازمانهای اطلاعاتی نیز حمایت خود را از سوی پاول دورف اعلام کردند. برخی از این ایردراپها با افزایش پاداشهای خود برای کاربران، حمایت عملی و ملموسی را از جامعه تلگرام نشان دادند. .
فضای مجازی رایگان است
حضرت آیت الله خامنه ای دیروز در بخشی از بیانات خود در دیدار با مسعود پزشکیان و 14 نفر از اعضای هیئت دولت با اشاره به دستگیری پاول دورف، بنیانگذار اپلیکیشن تلگرام، گفتند که فضای مجازی دنیای جدیدی است و شما باید بهتر از من بدانم، یعنی فضای مجازی دیگر نیست… تقریباً امروز! امروزه در زندگی مردم به واقعیت تبدیل شده است. روز به روز می رود مهم این است که در فضای مجازی یک قانون وجود دارد.
وی افزود: حکمرانی بر اساس قانون است، بنابراین اگر قانون ندارید، قانون را وضع کنید و سپس بر اساس آن قانون کار را انجام دهید. تمام دنیا این کار را می کنند. ببینید این جوان بیچاره را فرانسوی ها گرفتند، یعنی خیلی ظلم می کنند، طرف می گیرند، او را زندانی می کنند، تهدید می کنند که شما را به ۲۰ سال زندان محکوم می کنند، چون قانون آنها را زیر پا گذاشته است و قانون شکنی غیرقابل قبول است. شما کشوری در اختیار دارید و در قبال آن وظیفه و مأموریت دارید. قانون شما را نه می توان زیر پا گذاشت و نه نباید آن را نقض کرد.
اهمیت حکمرانی در فضای مجازی
محمد لاسانی، استاد آموزش رسانه و مدرس رسانه ملی در گفتگو با خبرنگار جون گفت: اساساً در عصر کنونی که از آن به عنوان عصر داده و عصر حکمرانی مبتنی بر داده یاد می شود، اهمیت تولید و گردش اطلاعات اهمیت دارد. این موضوع باعث ظهور ابرقدرتهای جهانی بهعنوان تلمبه و قطب تولید شده است، یعنی حجم اطلاعاتی که تولید میکند، افکار عمومی، قلبها و ذهنها را هدایت میکند در آغاز تحول دیجیتال، فناوریها، اهرمها و مکانیسمها به شکلی متفاوت در تولید و انتشار محتوا مورد استفاده قرار گرفتهاند.
وی ادامه میدهد: یکی از سازوکارهای اصلی تولید و انتشار محتوا در فضای مجازی، راهاندازی و تمرکز غولهای فناوری بود، زیرا آنها خدمات زیرساختی و خدمات جذاب و سرگرمکننده را برای تحسین کاربران ارائه میکردند! به این ترتیب آنها توانستند به قلب جوامع نفوذ کنند و به پروژه هایی با میلیاردها کاربر تبدیل شوند.
این کارشناس رسانه می گوید: الفبا با برند گوگل، متا با برند اینستاگرام، واتس اپ و فیسبوک علاوه بر شرکت های دیگری مانند آمازون و اپل با تولید، تبلیغ و تبلیغات به جمعیتی بیشتر از جمعیت جهان می رسند. بزرگترین کشورهای جهان! در عین حال، یکی از حوزه های خدمات عمومی مهم در حوزه فناوری، پیام رسانی است که از طریق اپلیکیشن واتس اپ در غرب و اپلیکیشن چینی وی چت در شرق گسترش یافت تا اینکه پاول دورف تلگرام را با پیشینه روسی تأسیس کرد و سپس. او به امارات متحده عربی رفت و به عنوان یک کارآفرین فناوری مهاجر سعی کرد برنامه ها و خدمات خود را ارائه دهد.
لسانی می گوید: امروز تلگرام قدرت مسلط پیام رسان های آمریکایی مانند واتس اپ را به چالش کشیده و به فضایی برای ابراز مخالفت با گروه ها، سازمان ها و گرایش های مختلف تبدیل شده است. به همین دلیل غرب به آن انتقاد کرد. بنابراین، به نظر می رسد این برنامه ارزش های غربی و قدرت هژمونیک برنامه های آمریکایی را به چالش کشیده است. با این حال، همیشه نگرانی در مورد داده های کاربر وجود داشته است. استفاده از داده های کاربر چیست؟ برای نظارت اجتماعی، مهندسی اجتماعی، مداخله و تبلیغات، حوزههایی که همیشه چالشهایی وجود داشته است.»
وی ادامه می دهد: سایر اپلیکیشن های آمریکایی بر اساس همان ارزش های غربی و لیبرالی کار می کنند، اما در مورد تلگرام می بینیم که تولید و توزیع محتوا در مناطق مختلف به یک بلوک وابسته نیست و دیدگاه های متفاوتی دارد حقیقت این است که فرانسه به عنوان پیشتاز و عملا دست آمریکا در این زمینه وارد شد و این ورود برای اعمال حاکمیت در فضای مجازی است، یعنی نظر او این است که ارزش های غربی باید اعمال، مدیریت و کنترل شود مردم و اپلیکیشن ها باید با آنها متحد شوند، این موضوع بسیار مهمی است، در شرایط قانونی دادگاه را وسط قرار می دهند و آن را جرم انگاری می کنند، زیرا با ارزش های غربی در تضاد است و این موضوع نشان دهنده اهمیت حاکمیت در آن است. فضای مجازی و عملکرد حاکمیتی».
khabarfarsi به نقل از توژال