اخبار اخبار فرهنگی

جایگزینی برای وحدت مسلمانان در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی وجود ندارد

تبلیغات بنری


به گزارش اکونومیست ایران، همایش «الزامات شکل گیری تمدن نوین اسلامی» با حضور و سخنرانی آیت الله رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به نمایندگی از شورای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با همکاری و مشارکت دفتر مقام معظم رهبری در بنگلادش برگزار شد.

سیدریزو میرمحمدی رایزن فرهنگی کشورمان در این همایش که با حضور اساتید و صاحب نظران دانشگاه، علما و روحانیون بومی و اصحاب رسانه برگزار شد، موضوع «ساخت تمدن نوین اسلامی» را مورد بحث و بررسی قرار داد. در محافل علمی، دانشگاهی و رسانه ای جهان اسلام یکی از نیازهای دانشگاه است.

وی از اندیشمندان و فرهیختگان بنگلادش خواست تا این مهم را به صورت علمی در همایش های دانشگاهی و علمی مطرح کنند و در نشست های نخبگان خود به بررسی الزامات شکل گیری تمدن نوین اسلامی و ابعاد مختلف آن بپردازند.

میرمحمدی افزود: شورای فرهنگی ایران در داکا با توجه به اهمیت این موضوع، سلسله نشست های علمی را با محوریت تمدن نوین اسلامی برنامه ریزی کرده است و این همایش دومین برنامه از این سلسله نشست هاست و سومین همایش برگزار می شود. . در روزهای آینده در دانشگاه داکا.

بعد، آیت الله رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) وی گفت: در طول تاریخ بشر، تمدن های بسیاری ظهور کرده و پس از مدتی افول کرده اند. از جمله این تمدن ها می توان از تمدن های باستانی چین، هند، یونان، روم، آمریکای جنوبی، مصر، ایران و … نام برد. ضمناً مسلمانان برای خود سابقه تمدنی دارند و در واقع اسلام این توانایی را دارد که بر اساس خاستگاه و مبانی آن در زمان حاضر تمدنی جدید و پایدار شکل دهد.

وی عناصر کلی ساخت تمدن را در چهار پایه علم و دانش، ثروت و سرمایه، قدرت سیاسی و امنیت عمومی برشمرد و همه تمدن ها را مستلزم وجود این 4 عامل اصلی تمدن خود می داند.

آیت الله رمضانی در ادامه سخنان خود ویژگی ها و شرایط شکل گیری جامعه متمدن اسلامی نوین را برشمرد.

لزوم استفاده از آموزه های قرآن کریم برای بهبود زندگی در جهت تمدن سازی

عبدالسلام خان رئیس بنیاد اسلامی بنگلادش در بخشی از این مراسم گفت: انسان قدرت فراگیری همه علوم را دارد و ما انسان ها موجوداتی هستیم که ذاتاً تمایل به تمدن سازی داریم. بنابراین ما باید در چارچوب شریعت اسلام به دنبال ساخت جهانی مدرن و متمدن باشیم.

وی تصریح کرد: برای ساختن تمدن نوین اسلامی ابتدا باید وحدت را در اولویت قرار دهیم. وحدت لازمه کسب قدرت است و با اتحاد می توان بر دشمنان پیروز شد و در شکل گیری تمدن نوین اسلامی نقش فعال داشت. در مسیر تمدن نوین اسلامی جایگزینی برای اتحاد مسلمانان وجود ندارد و این تنها راه پیش رو است.

عبدالسلام خان افزود: نکته دوم در این زمینه تغییر تفکر است. ما باید دیدگاه خود را نسبت به دنیای اطراف خود تغییر دهیم. مسلمانان در گذشته در بسیاری از زمینه ها و زمینه های علمی نقش رهبری داشتند. اما متاسفانه امروز از قافله علم و دانش عقب هستیم. اگر هدف ما موفقیت در ایجاد تمدن نوین اسلامی است، باید به ریشه های دانش و علم برگردیم و جایگاهی را که در گذشته داشتیم بازیابیم. این امر مستلزم پیشرفت به سوی دانش و پیشرفت علمی است.

وی ادامه داد: نکته سوم در مسیر تمدن، معنویت یابی و تقویت ارتباط با خداوند متعال است. وقتی خدا را می پرستیم، معنویت ما آنطور که باید قوی نیست. ما باید ارتباط معنوی و ایمان خود را با خدا تقویت کنیم.

رئیس بنیاد اسلامی بنگلادش تاکید کرد: نکته مهم دیگر سبک زندگی است. تمرکز ما در زندگی محدود به عبادت فردی نیست. ما باید در زمینه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خود را توسعه و ارتقا دهیم. علاوه بر این، باید تلاش کنیم تا دانش و شناخت خود و جهان را گسترش دهیم و باور داشته باشیم که می توانیم پیشرفت و توانایی های خود را در علم کشف کنیم.

وی اذعان داشت: در نهایت و از همه مهمتر باید متعهد و مطالبه گر باشیم که قرآن را مطالعه کنیم و از آموزه های آن برای بهبود زندگی خود در جهت تمدن سازی استفاده کنیم.

اسلام دین صلح است

مشکات الدین، رئیس دانشگاه داکا وی در بخشی از این مراسم گفت: پیامبر اسلام (ص) رسول خدا به سوی همه بشریت است و به همین دلیل اسلام باید تمدنی جهانی برای همه بشریت داشته باشد و منحصر به ملت یا منطقه خاصی نباشد. . این پیامی است که در اسلام به ما آموخته است و بر این اساس نباید بحث اختلافات و فرقه های شیعه و سنی در اسلام مطرح شود.

وی افزود: این گونه تفرقه ها به دلیل ناآگاهی و درک صحیح از اسلام به وجود می آید و مانع وحدت است که یکی از ضروریات شکل گیری تمدن نوین اسلامی است. از سوی دیگر، گرچه شباهت‌های زیادی بین مذاهب ما وجود دارد، اما ما مسلمانان در عقاید متفاوت هستیم. اختلافات داخلی ما چیزی است که دشمنان ما از آن به نفع خود استفاده می کنند.

مشکات الدین خاطرنشان کرد: اسلام و مسلمانان پیامی برای همه بشریت دارند. اما ما نتوانستیم آن پیام را به طور موثر به همه مردم جهان برسانیم و وظیفه خود را در این مسیر انجام دهیم. اسلام دین صلح است و خشونت در آن جایی ندارد.

وی اذعان داشت: برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی باید به فکر امت اسلامی باشیم و همه مسلمانان جهان را جزئی از خانواده خود بدانیم. باید گفت که مفهوم تمدن اسلامی اولین بار توسط پیامبر اکرم (ص) با هدف برقراری صلح جهانی مطرح شد.

رئیس دانشگاه سلطنتی داکا افزود: دین ما دین انسانیت و صلح است. متأسفانه بسیاری از ما نسبت به این آموزش اولیه بی اطلاع هستیم. ما باید تعالیم واقعی اسلام را بیاموزیم و در زندگی روزمره خود به آن عمل کنیم. علاوه بر این، ما باید کسانی را که از این اصول بی اطلاع هستند، تربیت کنیم. با این کار می توانیم راه را برای ظهور تمدن نوین اسلامی هموار کنیم.

در این کنفرانس حجت‌الاسلام علیزاده موسوی نماینده دفتر مقام معظم رهبری وی در سخنانی کوتاه بر اهمیت بحث تمدن نوین اسلامی در چارچوب جغرافیایی جهان اسلام تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد که این بحث با جدیت در مجامع و محافل نخبگان دنبال شود.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist