اخبار اخبار تکنولوژی

توجه به معیشت و گره‌گشایی مشکلات صنفی استادان؛ زمینه‌ساز تحول‌ در دانشگاه‌ها

تبلیغات بنری


دکتر رهام شرف وی در گفت و گو با خبرنگار توژال با اشاره به لزوم توجه به بهبود وضعیت مالی، بهبود وضعیت رفاهی و افزایش مطلوب مبادلات حقوق اساتید متناسب با نرخ تورم گفت: و نیازهای معیشتی آنان افزود: مجلس شورای اسلامی در سالهای اخیر با اعمال قوانین افزایش تدریجی حقوق سالانه منجر به کاهش حقوق اعضای هیأت علمی نسبت به سایر حقوق بگیران شد. در سال 1395 هجری شمسی حقوق استادیار قانون اول حدود پنج برابر حداقل دستمزد است اگر الان دو برابر حداقل دستمزد بود، اینطور می شد.

دانشیار گروه فلسفه دانشگاه زنجان ادامه داد: از سوی دیگر در دولت سیزدهم و با آغاز تشکیل دولت، سازمان برنامه و بودجه 30 درصد از حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه را کسر کرد. دانشگاه وزارت علوم در حالی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که شوراهای صنفی شامل چند استاد سال ها برای تصویب آن در شورای اسلامی زحمت کشیدند. این وضعیت در سایه تأکیدات همیشگی مقام معظم رهبری در فرمایشات ارزنده ایشان مبنی بر حمایت از معلمان و تأمین معیشت آنان رخ داد.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت نامناسب معیشتی هیات علمی در وزارت علوم از دو جهت به دانشگاه و دانشگاهیان آسیب جدی وارد کرده است. از یک سو وقتی یکی از اعضای هیأت علمی از امنیت مالی برخوردار نیست و در تدارکات روزمره با مشکل مواجه می شود، نه تنها در زندگی شخصی و خانوادگی خود با مشکلاتی مواجه می شود، بلکه حداقل می بیند که زمینه برای پژوهش های بدیع و مؤثر از بین رفته است. نتیجه کاهش رتبه های علمی بین المللی کشور و کاهش نفوذ هیئت علمی در وزارتخانه های علوم در جامعه و صنعت است.

ادامه مطلب

توجه به معیشت و رفع مشکلات صنفی معلمان. مبانی تحول در دانشگاه ها

وزارت بهداشت برای ارتقای معیشت اساتید جدی است

استاد دانشگاه زنجان تایید کرد: در سال های اخیر، جدیت وزارت بهداشت بیش از وزارت علوم در بهبود وضعیت معیشتی و جایگاه اجتماعی اعضای هیات علمی بوده است.

شرف با اشاره به مسابقات المپیک اخیر فرانسه گفت: اخیراً مدال آوران المپیکی ایران جوایز خوبی دریافت کرده اند که این اتفاق بسیار خوبی است. اما اگر مدال آوران المپیک نخبگان ورزشی این کشور هستند، اساتید دانشگاه نیز نخبگان دانشگاهی هستند و مستحق دریافت 400 دلار حقوق نیستند.

رئیس انجمن هیات علمی وزارت علوم و موسسات تحقیقاتی مرتبط بر لزوم جلوگیری از تصویب و اعمال مقررات ناکارآمد و دقیق در خصوص ارتقا و بکارگیری اعضای هیات علمی تاکید کرد و تصریح کرد: موارد و مواردی در دستور کار قرار دارد و باید انجام شود. در شرایط سخت تر، مصرف وقت و انرژی اساتید، زندگی دانشگاهی و مقاله نویسی را تحمیل کرده و در دانشگاه ها ناکارآمدی می کند.

شرف بر بهره مندی هرچه بیشتر از تفکر، ایده پردازی، ایده پردازی، نقد و گفتمان دانشگاهی و پرهیز از مواضع نادرست و محدود تاکید کرد: مسلم است که جامعه و ملت امروز بیش از هر زمان دیگری به مصونیت فکری نیاز دارد قبل.» بحث گروهی طبق قانون و اخلاق در دانشگاه الزامی است. این مصونیت باید در حوزه های پژوهشی، آموزشی، پایان نامه های دانشگاهی و مدیریت دانشگاه نهادینه شود و همه حوزه های داخلی و خارجی را در بر گیرد.

توجه به معیشت و رفع مشکلات صنفی معلمان. مبانی تحول در دانشگاه ها

ضرورت حضور دانشگاه در تمامی عرصه های اجتماعی

وی با اشاره به ضرورت فراهم شدن زمینه های حضور سازنده و دلسوزانه دانشگاه در تمامی فعالیت ها و عرصه های اجتماعی و اقتصادی گفت: فراهم آوردن زمینه های تحقق و فعال سازی حکمرانی علمی و عقلایی بر اساس تحلیل های علمی دقیق و شفاف قبل از توسل به سرمایه. سرمایه‌گذاری مادی و معنوی است که در دانشگاه‌ها به دور از هرگونه تعصب، بدبینی، مدیریت و سلیقه، نیاز جامعه امروزی است.

شرف با تاکید بر صدای اساتید و کارمندان دانشگاه گفت: انتخاب مدیران دانشگاه از میان افراد خوشنام و شایسته که برنامه مشخصی برای توسعه دانشگاه دارند از اولویت های دولت جدید خواهد بود.

وی با بیان اینکه انتصاب اعضای هیأت امنای هر دانشگاه از بین اساتید همان دانشگاه، صنعتگران موفق همان شهرستان و فرمانداری و فعالان فرهنگی و مردمی از همان شهرستان، گامی موثر در حفظ هویت و هویت است، تصریح کرد: شأن و منزلت دانشگاه و دستیابی به عرصه های پیشرفت و توسعه برای دانشگاه ها، بر اساس وظایف و مقررات هیأت های امنا، این نهاد در جهت دهی و توسعه دانشگاه ها و هویت بخشیدن به حوزه های آموزشی، پژوهشی، مالی نقش بسزایی دارد و استقلال فرهنگی دانشگاه ها

تبلیغات بنری

khabarfarsi به نقل از توژال