تغییرات شدید آبوهوایی تا ۲۰۳۰ بر ۱۱۸ میلیون نفر در آفریقا تأثیر میگذارد
به گزارش توژال، در صورت عدم اتخاذ تدابیر کافی برای مقابله با تغییرات اقلیمی، تخمین زده میشود تا سال 2030 بالغ بر 118 میلیون نفر از مردم بسیار فقیر در آفریقا در معرض خشکسالی، سیل و گرمای شدید قرار بگیرند.
این گزارش بر نیاز فوری به افزایش سرمایه گذاری در ابتکارات سازگاری با آب و هوا و ایجاد تاب آوری برای کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی در این قاره تاکید می کند.
کشورهای آفریقایی به طور متوسط سالانه 2 تا 5 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را از دست می دهند و بسیاری از آنها تا 9 درصد از بودجه خود را در پاسخ به شرایط آب و هوایی شدید استفاده می کنند.
تنها در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، انتظار میرود که هزینههای انطباق سالانه در دهه آینده به 30 تا 50 میلیارد دلار برسد که معادل 2 تا 3 درصد تولید ناخالص داخلی منطقه است.
این گزارش تاکید کرد که این فشار قابل توجهی بر تلاشهای کاهش فقر وارد میکند و به شدت رشد اقتصادی در سراسر این قاره را با مشکل مواجه میکند.
به گزارش آناتولی، سلست سائولو، دبیرکل سازمان جهانی هواشناسی در بیانیه ای اعلام کرد: آفریقا در شصت سال گذشته شاهد روند گرم شدنی بوده است که سریعتر از میانگین جهانی شده است.
سلست افزود که این قاره شاهد موج های گرما مرگبار، باران های شدید، سیل، طوفان های استوایی و دوره های طولانی خشکسالی در سال 2023 خواهد بود.
تایید شده است که سال 2023 گرم ترین سال ثبت شده است که منجر به حوادث آب و هوایی ویرانگر در سراسر آفریقا شده است.
آناتولی گزارش داد در حالی که کشورهای شاخ آفریقا، آفریقای جنوبی و شمال غربی آفریقا از خشکسالی های طولانی و چند ساله رنج می برند، مناطق دیگر از باران های شدید رنج می برند که منجر به سیل های فاجعه بار شده است. این رویدادهای اقلیمی پیامدهای فاجعه باری را به همراه داشته است که باعث تلفات جانی، جابجایی تعداد زیادی از مردم و خسارات اقتصادی قابل توجهی شده است.
سائولو افزود: این الگوی شدید جوی تا سال 2024 ادامه داشته است. بخشهایی از جنوب آفریقا تحت تأثیر خشکسالی ویرانگر قرار گرفته است، در حالی که بارانهای موسمی بیسابقه باعث مرگ و میر و ویرانی در کشورهای شرق آفریقا شده است.
تغییرات آب و هوایی همچنین می تواند با تغییر فراوانی یا شدت رویدادهای شدید آب و هوایی و گسترش برخی آفات و بیماری ها بر سلامت و رفاه افراد تأثیر بگذارد.
به گفته کارشناسان، تغییرات آب و هوایی از دو جهت بر سلامت انسان تأثیر می گذارد:
– از طریق تغییر در شدت یا فراوانی مشکلات سلامتی که مردم در حال حاضر از آن رنج می برند
– با ایجاد مشکلات بهداشتی جدید یا غیرمنتظره برای افراد
اثرات تغییرات آب و هوایی بر سلامتی شامل بیماریهای تنفسی و قلبی، بیماریهای مرتبط با آفات مانند بیماری لایم و ویروس نیل غربی، بیماریهای مرتبط با غذا و آب و جراحات و مرگومیر میشود. تغییرات آب و هوایی همچنین با افزایش جرایم خشونت آمیز و کاهش عمومی سلامت روان مرتبط است.
افراد می توانند اثرات تغییرات آب و هوایی زیادی را همزمان یا در مراحل مختلف زندگی تجربه کنند.
khabarfarsi به نقل از توژال