اخبار اخبار اقتصادی

تعیین الگوی حداقل دستمزد کارگران کلید خورد

تبلیغات بنری


به گزارش مجله توژال، بر اساس ماده 41 قانون کار، اعضای شورای عالی کار مرکب از نمایندگان کارگران، کارفرمایان و سازمان های دولتی در ماه های پایانی سال در شورای عالی کار تشکیل جلسه داده و درباره آن مذاکره می کنند. دغدغه اصلی کارگران که حقوق سالانه است. پس از مذاکرات طولانی و منظم، سرانجام رقم حقوق سال آینده کارگران با توجه به منافع کارگران و کارفرمایان به تصویب اعضای شورای عالی کار می رسد.

معاون روابط کار وزارت کار: برای تعیین حداقل دستمزد کارگران، همه شرکای اجتماعی باید به وضعیت اقتصادی توجه کرده و با توجه به شرایط اقتصادی روزانه تصمیم گیری کنند.

موسسه کار و تامین اجتماعی در روزهای اخیر دومین نشست تخصصی دستمزد را با حضور پروانه رضایی – معاونت روابط کار در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کارشناسان و متخصصان حوزه دستمزد و نمایندگان برگزار کرد. تشکل های کارگری و کارفرمایان در موسسه. این نشست الزامات اجرای دستمزدهای منطقه ای، دستمزدهای مبتنی بر صنعت و کار شایسته، تأثیرات پیشرفت های فناوری بر درآمد نیروی کار و توصیه های سیاستی ILO را مورد بحث و بررسی قرار داد.

هدف از برگزاری این جلسات افزایش قدرت مذاکره شرکای اجتماعی است.

در دومین نشست تخصصی مزد پروانه رضایی – معاون روابط کار وزارت کار وی حمایت از کارگران را مستلزم حضور کارفرمایان قوی دانست و بحث بهره وری را امری مهم دانست و گفت: معتقد به کار جمعی و اصل سه جانبه گرایی است و برای تعیین حداقل دستمزد باید همه شرکای اجتماعی به آن توجه کنند. وضعیت اقتصادی و تصمیم گیری با توجه به شرایط اقتصادی موجود است زیرا در سیاست های کلان باید به ساختار سه جانبه و استفاده از ظرفیت همه شرکای اجتماعی توجه ویژه ای داشت.

وی بر لزوم توجه و حمایت از کارگاه ها تاکید کرد و گفت: بدون کارگاه کارگری وجود ندارد و افزایش تولید بستگی به این دارد که اگر کار نباشد از چه کسانی حمایت کنیم؟

فاطمه عزیزخانی: در کوتاه مدت پیشنهاد می شود حقوق مصوب هر سال در مذاکرات سالانه و حق مسکن بر اساس مناطق تعیین شود در بلندمدت ماده 41 قانون کار اصلاح و حق مسکن تعیین شود بر اساس مناطق تعیین شود. استانداردها به روز خواهند شد.فاطمه عزیزخانی – پژوهشگر مرکز تحقیقات شورا وی همچنین در این جلسه با اشاره به الزامات اجرایی کشور در خصوص دستمزد منطقه ای گفت: در شرایط فعلی بهترین پیشنهاد تعیین دستمزدهایی است که در مذاکرات کارگروه سه جانبه به تصویب رسید و بر اساس آن حق مسکن تعیین شد. از مناطق مختلف در ایران بر اساس شواهد آماری، هزینه زندگی در مناطق مختلف کشور به میزان قابل توجهی متفاوت است و این تفاوت در هزینه مسکن بیشتر از اقلام خوراکی است.

وی بیان کرد: اگرچه در قانون کار بر سطح معیشت و تورم تاکید شده است، اما باید به ساختار تولید در استانداری های مختلف نیز توجه شود. سهم استان ها در خدمات، صنایع و کشاورزی متفاوت است و این باید در تعیین دستمزد منطقه ای در نظر گرفته شود. همه اینها نشان می دهد که شرایط لازم برای حرکت به سمت تعیین دستمزد در سطح منطقه را داریم، اما علاوه بر پیچیدگی محاسبات تعیین دستمزد در سطح منطقه، سازوکار اجرای آن نیز با دشواری های خاص خود مواجه است.

عزیزخانی عدم شناسایی و تعریف مناطق، احتمال مخالفت نمایندگان مجلس و تشکل های صنفی، نبود راهبرد توسعه صنعتی در سطح استان، وخامت شرایط مناطق کم برخوردار و مرزی و تشدید مهاجرت نیروی کار بین استان ها بین استان ها چالش های اجرای دستمزد منطقه ای وی گفت: در سناریوی کوتاه مدت پیشنهاد می شود دستمزد مصوب هر سال در مذاکرات سالانه و حق مسکن بر اساس مناطق تعیین شود و در سناریوی بلندمدت سازمان بین‌المللی کار معیارهای متعددی را برای تعیین دستمزد تعیین کرده است که از آن جمله می‌توان به شرایط اقتصادی شرکت‌ها اشاره کرد به روز رسانی استانداردها همچنین تشکیل کمیته ای متشکل از کارشناسان وزارت اقتصاد و وزارت کار برای تعیین عوامل موثر در تعیین دستمزد ضروری است.

نماینده وزارت کار در سازمان جهانی کار:باید تلاش کنیم حداقل دستمزد را به سطح زندگی نزدیک کنیم. تعیین دستمزد مناسب نیازمند سازوکاری است که بتواند استانداردهای مناسب زندگی را برای کارگران و خانواده هایشان فراهم کند.

غلامحسین حسینیا – نماینده وزارت کار در سازمان جهانی کار همچنین در این نشست تخصصی با اشاره به اصلاح حداقل دستمزد در کشورها گفت: کشور ما یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه محسوب می شود چرا که شاهد تلاش گسترده ای در زمینه اصلاح دستمزدها هستیم.

وی بیان کرد: در کشور ما با وجود چالش ها و نوسانات، مذاکرات جمعی در حال شکل گیری است که ارزشمند تلقی می شود، ضمن اینکه پوشش مذاکرات جمعی در دهه های اخیر در بسیاری از کشورها کاهش یافته است. وضعیت کشور ما در مورد تعیین دستمزد مطلوب است اما باید تلاش کنیم حداقل دستمزد را به سطح زندگی نزدیک کنیم. تعیین دستمزد مناسب مستلزم وجود مکانیزمی است که بتواند استانداردهای مناسب زندگی را برای کارگران و خانواده آنها فراهم کند. در این راستا باید به نیازهای کارگران و خانواده آنها و عوامل اقتصادی موثر در تعیین دستمزد توجه شود.

در روزهای اخیر احمد مدری – وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وی از آغاز روند تعیین الگوی حقوق و دستمزد کارگران طی هفته های آینده خبر داد و گفت: در روزهای آینده کارشناسان برای تعیین الگوی حداقل دستمزد شروع به کار خواهند کرد و پس از آن وارد مرحله برگزاری خواهیم شد. جلسات تعیین حداقل دستمزد کارگران

به گفته کارشناسان، عوامل اقتصادی زیادی بر تعیین حداقل دستمزد تأثیرگذار است، بنابراین فرآیند حداقل دستمزد باید به گونه ای انجام شود که ضمن حمایت از اهداف اقتصادی، فرصت های شغلی پایدار و رونق ایجاد کند، حداقل سطح معیشتی را نیز پوشش دهد. هزینه های زندگی کارگران

به گزارش سایت توژال، در حال حاضر استانداردها و شاخص های خاصی برای تعیین حداقل دستمزد وجود دارد که با توجه به شواهد و حقایق موجود توسط سازمان جهانی کار پیشنهاد شده است، مشروط بر اینکه این استانداردها به گونه ای طراحی شده باشند که تعادل بین آنها برقرار شود. حداقل دستمزد و دستمزد. نیازهای کارگران و عوامل اقتصادی.

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist