اخبار اخبار فرهنگی

تاکید معاون وزیر فرهنگ بر لزوم رتبه‌بندی جشنواره‌ها

تبلیغات بنری


به گزارش خبرنگار کتاب توژال. کلانتری عبدالحسین وی در روز دوشنبه 7 آبان 1403 هجری شمسی در مراسم رونمایی از کتاب «کتابشناسی تشریحی، آثار برگزیده جشنواره های کتاب ایران» در دفتر مدیر عامل خانه کتاب و ادب ایران، بر لزوم توجه افزود. به مستندسازی در کشور: «به دلایلی آنطور که باید به مستندسازی اهمیت نمی‌دهیم، گاهی اوقات به نظر می‌رسد که این آثار فایده چندانی ندارند، در حالی که این کار لذت‌بخش و یکی از مبانی حوزه دانش است. .

وی با تاکید بر اینکه وقتی پیچیدگی افزایش می یابد، تفکیک سازمانی رخ می دهد، گفت: به همین دلیل است که در حوزه کتاب مانند سایر حوزه هایی که در شهرهای بزرگ فعالیت می کنند، با تفکیک ادارات مختلف مواجه هستیم.

به گفته کلانتری، حوزه کتاب با وجود فراز و نشیب هایی که دارد، حوزه رو به رشدی است. ماهیت چگالی داده ها و پیچیدگی روابط کتاب مستلزم فرض نرمال بودن قطعه است، اما اگر هم افزایی قسمت های مختلف افزایش یابد، می توان اقدامات بهتری در این زمینه انجام داد.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد بر ضرورت طبقه بندی جشنواره ها تاکید کرد

برای ایجاد نظم، خلاقیت را سرکوب نکنید
وی بر چیدمان و ساماندهی جشنواره ها تاکید کرد و افزود: شایان ذکر است که ضمن ایجاد نظم در بین آنها با برگزاری جشنواره ها نباید خلاقیت را سرکوب کنیم بلکه به آن نظم و جهت دهیم تا نتیجه آن به عنوان نقشه راه باشد. .

به گفته کلانتری، رویدادها و جشنواره ها بر جامعه تأثیر می گذارند و مردم دوست دارند در آن شرکت کنند و آن جایزه را دریافت کنند.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در کشور معمولا جشنواره ها را پایان کار می دانند در حالی که ممکن است حمایت های دیگری از جشنواره در نظر گرفته شود. اگر از افراد منتخب حمایت شود تا فرد بتواند در حوزه کاری خود فعالتر باشد، این می تواند اقدام موثری باشد.

وی بر شناسایی و تقویت بخش‌های مختلف در حوزه فرهنگی تاکید کرد و ادامه داد: باید از برگزاری رویدادها از تهران و انتقال آن به استان‌ها جلوگیری کنیم چرا که تهران پر از اتفاق شده است. این به فرصتی برای استانداری های آماده تبدیل می شود.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد بر ضرورت طبقه بندی جشنواره ها تاکید کرد

آثار پس از پایان جشنواره منتشر خواهد شد
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران درباره موضوع کارآمدی و اثربخشی جشنواره ها گفت: در جشنواره های 2019 حدود 600 عنوان و در جشنواره 1400 حدود 700 اثر بررسی شد که این روند ادامه دارد. اما موضوعی که باید به آن توجه کرد این است که آیا برگزاری جشنواره بر فروش کتاب و علاقه مردم به آن تأثیر می گذارد؟ این یک چالش جدی در جوایز ملی و خصوصی است.

علی رمضانی با تاکید بر اینکه بخشی از وظایف نظارت بر عملکرد جشنواره ها بر عهده این مجموعه است، ادامه داد: سایر نهادها نیز باید به وظایف خود عمل کنند. این در حالی است که کسب و کارها بعد از جشنواره رها می شوند، شاید به دلیل تعداد زیاد جشنواره ها.

به گفته وی، کارکرد برخی جشنواره ها در دنیا ارائه اثر به کشورهای دیگر است، اما کمتر جشنواره ای در ایران این نقش را ایفا می کند. موضوع تاریخ شفاهی جشنواره ها و جمع آوری کتاب و داده ها نیز می تواند در دستور کار مسئولان فرهنگی قرار گیرد. زیرا بیانیه یک اثر علمی است و هر مجمعی در بیانیه خلاصه بررسی های خود را اعلام می کند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist