اخبار اخبار اقتصادی

بیمه بیکاری در چه شرایطی قطع می‌شود؟

تبلیغات بنری


به گزارش سایت توژال، بیمه بیکاری یکی از ابزارهای حمایت اجتماعی است چرا که سازمان تامین اجتماعی موظف به دریافت حق بیمه بیکاری مقرر برای کارگران مشمول قانون بیمه بیکاران غیر ارادی تعاونی، کار و رفاه اجتماعی است. ادارات بهزیستی، بیمه بیکاری را پرداخت کنند.

بیمه شدگانی که در اثر حوادث اجباری و غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، جنگ، آتش سوزی و … بیکار می شوند می توانند از بیمه بیکاری بهره مند شوند. بیمه شدگانی که بر اثر تغییر در ساختار اقتصادی واحد مربوطه به تشخیص وزارت ذی صلاح و تصویب شورای عالی کار بیکار موقت شوند از بیمه بیکاری برخوردار خواهند شد.

به کارگران مشمول قانون کار و مشمول قانون تامین اجتماعی اعطا می شود، بر این اساس کارفرما موظف است 3 درصد از دستمزد کارگر را در صندوق بیمه بیکاری واریز کند.به کارگران مشمول قانون کار و مشمول قانون تامین اجتماعی اعطا می شود، بر این اساس کارفرما موظف است 3 درصد از دستمزد کارگر را در صندوق بیمه بیکاری واریز کند.

در چارچوب تفاهم نامه سه جانبه وزارت کار، بنیاد آموزش فنی حرفه ای و اداره کل تامین اجتماعی، مشمولان بیمه بیکاری موظف به شرکت در دوره های مهارت آموزی هستند. استانداری‌ها موظفند مدعیان بیمه بیکاری را که حداقل 6 ماه از مدت مطالبه بیکاری آنها باقی مانده است بر اساس جنسیت، سن، رشته تحصیلی، نوع مهارت و شغل قبلی و بر اساس نیاز بازار کار و شغل قبلی طبقه‌بندی کنند. بنا به درخواست کارفرما باید دوره های آموزشی مقدماتی موسسات آموزش فنی و حرفه ای را بگذرانند.

حق بیمه بیکاری مبلغی است که ماهانه به بیمه شده پرداخت می شود و میزان و مدت زمان برخورداری از آن بر اساس تاریخ پرداخت حق بیمه بیکاری و میانگین دستمزد، حقوق یا حق الزحمه روزانه کارگر تعیین می شود. مشمول بیمه بیکاری

بر اساس ماده ۷ قانون بیمه بیکاری، مدت پرداخت مقرر با توجه به تاریخ پرداخت حق بیمه و وضعیت مجرد، متاهل یا تحت تکفل بیمه شده تعیین می شود. بر این اساس کل دوره بازپرداخت در نظر گرفته شده برای افراد مجرد کمتر از 6 ماه و حداکثر 36 ماه و برای افراد متاهل یا تحت تکفل حداقل 12 ماه و حداکثر 50 ماه است. لازم به ذکر است مقرری بیمه بیکاری از روز اول بیکاری به واجدین شرایط قابل پرداخت بوده و مدت اخذ مقرری بیمه بیکاری جزء سوابق پرداخت حق بیمه محسوب می شود.

فرد برای برقراری بیمه بیکاری ابتدا باید وضعیت بیکاری و تمایل به کار خود را به اداره کار اطلاع دهد و پس از بررسی و تایید سازمان تامین اجتماعی مستمری بیمه بیکاری به وی پرداخت شود. مبنای محاسبه مبلغ مقرر بیمه بیکاری روز اول بیکاری می باشد.

شرایط لازم برای دریافت بیمه بیکاری

بیمه شدگان بیکار در صورت احراز احراز «مشمول قانون کار و تأمین اجتماعی»، «غیر اتباع کشورهای خارجی»، «غیر بازنشسته یا از کارافتاده کامل»، «دارای سابقه پرداخت حداقل 6 ماه حق بیمه بیمه ای» و «آزادی» اظهار نظر در بین مالکان، مشاغل و بیمه شدگان اختیاری نیست» حق برخورداری از بیمه بیکاری را دارند.

بیمه شدگانی که در اثر حوادث غیرمترقبه مانند سیل، جنگ، زلزله و آتش سوزی بیکار می شوند، برای دریافت بیمه بیکاری نیازی به داشتن سابقه پرداخت حق بیمه برای مدت معینی ندارند و حتی اگر در روز اول بیکاری بیکار شوند. کار به دلیل این اتفاقات، در صورت داشتن شرایط دیگر، می توانند بیمه بیکاری بگیرند.

بیمه شدگان باید در دوره های آموزشی و سوادآموزی که توسط ادارات نهضت کارگری و سوادآموزی برگزار می شود شرکت کرده و هر دو ماه یکبار گواهینامه مورد نیاز در این زمینه را به شعب تامین اجتماعی ارائه کنند.

اگر یک فرد بیکار به چرخه اشتغال بازگردد و کارفرما حق بیمه او را رد کند، بیمه بیکاری او به طور خودکار قطع می شود و قابل استفاده نیست.

یکی از مواردی که بیمه بیکاری کارگر قطع می شود زمانی است که بیمه شده دوباره مشغول به کار شود. در این صورت، ذینفع بیمه بیکاری برنامه‌ریزی شده موظف است در صورت اشتغال مجدد مراتب را حداکثر ظرف 15 روز از تاریخ استخدام کتباً به واحد کار و امور اجتماعی و شعبه تامین اجتماعی پرداخت‌کننده تعیین‌شده اعلام کند.

در همین راستا علی صادقی زاده – کارشناس حقوقی وی در یکی از برنامه های تلویزیونی دلایل پایان یافتن بیمه بیکاری را تشریح کرد و گفت: بیمه بیکاری زمانی تمام می شود که فرد دوباره کار پیدا کند و برایش شغل فراهم شود.

وی می گوید: اگر واحد کار و امور اجتماعی به فرد بیکار اعلام کند که شغلی مرتبط با سابقه خود پیدا کرده و باید سر کار بیاید، در صورت تمکین مشکلی ندارد اما در صورت امتناع، غرامت پرداخت می شود. بیکاری او آنها قطع می شوند و زمانی که فردی از سایر مزایای بازنشستگی خودداری شود، مانند استفاده از بازنشستگی از کارافتادگی یا بازنشستگی، بیمه بیکاری وی قطع می شود.

به گفته این کارشناس حقوقی، اگر فردی وارد چرخه اشتغال شود و کارفرما از حق بیمه او امتناع کند، بیمه بیکاری خود به خود متوقف می شود و قابل استفاده نیست.

منظور از استخدام مجدد موضوع بند (الف) و تبصره (2) ماده (8) قانون بیمه بیکاری و ماده (17) آیین نامه اجرایی است که به موجب آن در صورت استرداد کارگر بیمه شده بیکار به بیمه کار و بیکاری ارائه می شود که توسط اداره کل فسخ می شود برای تامین اجتماعی در مشاغلی است که معمولاً می توان آن را جزو مشاغل پذیرفته شده و پذیرفته شده کار و اشتغال در جامعه کارگری دانست و از این رو ماهیگیری و مسافرت به شمار می رود. از جمله نمونه های ذکر شده از مشاغل. نمی توان آن را استخدام مجدد و قطع بیمه بیکاری دانست.

سایر موارد برای توقف بیمه بیکاری

1 – بیمه شده بیکار بدون عذر موجه از شرکت در دوره های آموزشی یا سوادآموزی خودداری کند.

2 – بیمه شده بیکار باید از پذیرش شغل تخصصی خود یا هر شغل مشابهی که به وی پیشنهاد می شود خودداری کند.

چنانچه پس از پرداخت بیمه بیکاری مشخص شود که بیکاری بیمه شده به اراده خود وی بوده است، کارگر موظف است وجه دریافتی خود را به سازمان تامین اجتماعی مسترد کند.

3 – بیمه شده بیکار ضمن دریافت کمک هزینه بیمه بیکاری مشمول استفاده از مستمری بازنشستگی یا ازکارافتادگی کلی می شود.

4 – بیمه شده بیکار باید با دریافت دستمزد برای مدت نامحدود به شغل مناسب خود بازگردانده شود.

بر اساس تبصره 1 ماده 8 قانون بیمه بیکاری، چنانچه پس از پرداخت بیمه بیکاری مشخص شود که بیکاری بیمه شده به اراده وی بوده است، کارگر موظف است وجوه اخذ شده را به سازمان تامین اجتماعی مسترد کند و بر این اساس. ماده 19 مقرر می دارد که در آیین نامه اجرایی قانون بیمه بیکاری که در این خصوص تنظیم شده است، مقرر شده است که در مواردی که بیمه شده بیکار مبالغی را از صندوق بیمه بیکاری تحت هر عنوانی از جمله حقوقی غیر از حقوق دریافت کرده است. بدست آورند و متعهد خواهند شد. تامین اجتماعی با پرداخت وجوه مذکور و تنظیم شده وجوه موضوع این ماده را با استفاده از اختیارات اجرایی ناشی از قانون تامین اجتماعی وصول می کند.

پیش از این احمد غراوی – مدیرکل روابط کار و غرامت وزارت کار از پیشنهاد کاهش مدت بیمه بیکاری و امکان مشارکت کارگران در پرداخت حق بیمه بیکاری در لایحه قانون اصلاح قانون بیمه بیکاری خبر داده بود.

بر اساس بند (ب) ماده (7) قانون بیمه بیکاری، میزان مقرری روزانه بیمه شده معادل 55 درصد متوسط ​​مزد، حقوق یا حق الزحمه روزانه بیمه شده است. ضمناً در صورت تأمین حداکثر چهار نفر از افراد متاهل یا تحت تکفل، به هر یک از آنها 10 درصد حداقل دستمزد اضافه می شود. در کلیه موارد کل مبلغ دریافتی کارفرما نباید کمتر از حداقل دستمزد و بیش از 80 درصد متوسط ​​مزد یا حقوق باشد.

به گزارش توژال، مدت دریافت بیمه بیکاری در حال حاضر جزو سوابق پرداخت حق بیمه بیمه شده است و افرادی که به صورت غیر ارادی بیکار شده اند باید با ثبت درخواست در آدرس جامع اشتغال، وضعیت بیکاری خود را ثبت کنند. روابط https://prkar.mcls.gov.ir برای تبلیغ

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist