بیش از ۵۰ درصد مهارتدیدگان جذب بازار میشوند
به گزارش سایت توژال، غلامحسین محمدی با تاکید بر نقش محوری این سازمان در نهادینه سازی نهضت مهارت آموزی گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای نقش مهمی در زمینه ایجاد فرصت های شغلی و تربیت جوانان و جویندگان کار دارد.زمانی در کشور با آفت گرایش تحصیلی مواجه بودیم و عدم تطابق عرضه و تقاضا در بازار کار صلاحیت افراد با مدرک تحصیلی مشخص می شد و مهارت افراد با مدارک دانشگاهی سنجیده می شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر شرکت های بزرگ برای مهارت افزایی و تربیت نیروی ماهر اهمیت زیادی قائل هستند و همین موضوع باعث شده تا در سال های اخیر توسعه آموزش های مهارتی در کشور تجدید نظر شود و بازار کار متعلق به افراد ماهر باشد نه افراد ماهر. مردم افراد با مدارک علمی پیدا می کنند
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت و گو با یک برنامه تلویزیونی، سازمان فنی و حرفه ای را متولی ارائه آموزش های غیر رسمی در کشور دانست و افزود: شورای عالی آموزش فنی، حرفه ای و مهارتی در 1395 به منظور ایجاد هماهنگی در سیاست گذاری و مدیریت نظام آموزشی و ایجاد تعامل بین دستگاه های اجرایی ایجاد شد.
آل محمدی در خصوص وضعیت مقررات فنی و حرفه ای در فضای اقتصادی و نظارت بر مهارت ها و نظام صلاحیت حرفه ای گفت: در حال حاضر 438 حرفه و مهارت وجود دارد که نظام صلاحیت حرفه ای و حرفه ای برای آنها بر اساس استانداردها تدوین شده است. هر حرفه دارای چندین شغل است و هر شغل متشکل از چندین شایستگی است.
لزوم نهادینه سازی نظام ارزیابی صلاحیت های حرفه ای
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در عین حال بر ضرورت نهادینه شدن نظام ارزیابی صلاحیت های حرفه ای در کشور تاکید کرد و گفت: نظام ارزیابی صلاحیت های حرفه ای باید مانند نظام مهندسی نهادینه شود که مبنای آن یک نظام ارزیابی صلاحیت حرفه ای است. بستر مناسب برای ارزیابی استعدادها و ارتقای شایستگی های حرفه ای آنها.
وی با بیان اینکه نظام استخدامی متکی به یک استاندارد نیست و صرفاً به مهارت افراد وابسته نیست، گفت: نظام استخدامی به معیارهایی مانند سختی کار، حقوق و دستمزد بستگی دارد و به همین دلیل طرفداران صنعت. زمینه ها در مقایسه با زمینه های خدماتی تمایل منفی دارند.
معاون وزیر کار ادامه داد: 700 مرکز آموزش فنی و حرفه ای برای کشور، بیش از 4300 مرکز و کارگاه همپوشانی مجاور، 45 هزار آموزشگاه آزاد، بیش از 20 هزار آموزشگاه فعال، مساحت 12 میلیون متر مربع و … وجود دارد. بیش از 12 نیروی انسانی از جمله قابلیت های این سازمان در آموزش منابع انسانی ماهر است.
بیش از 50 درصد از دانشجویان ماهر جذب بازار کار می شوند
به گفته محمدی، نظارت بر اشتغال کارآموزان نشان می دهد که بیش از 50 درصد افراد با مهارت هایی که از طریق دوره های آموزشی کسب کرده اند جذب بازار کار شده اند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از شهرهای صنعتی از مشکل جذب نیروی ماهر رنج می برند به این معنا که شغل وجود دارد اما نیروی کار ماهر برای انجام آن آموزش ندیده است و موسسه آموزش فنی و حرفه ای کشور 4300 مجاور دارد. و مراکز کارگاهی همپوشانی.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایجاد 100 مرکز آموزش فنی و حرفه ای در کشور تا دی ماه سال جاری در کنار موسسات اقتصادی و بازار کسب و کار را به عنوان یکی از برنامه های تحول آفرین این سازمان در راستای تحقق این مهم خواستار شد. آموزش مهارتی مبتنی بر تقاضا
95 درصد بودجه سازمان صرف حقوق کارکنان می شود
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای بودجه این سازمان را بالغ بر 3000 میلیارد تومان یادآور شد و گفت: در سازمان آموزش فنی و حرفه ای با دو مشکل مواجه هستیم: منابع و هزینه های جاری کفاف معیشت همکاران را نمی دهد. میانگین حقوقی که کارکنان دریافت می کنند بسیار پایین است. این در حالی است که 95 درصد از بودجه این سازمان صرف حقوق کارکنان می شود و برای اجرای برنامه های تحول آفرین نیازمند اهرم مسئولیت اجتماعی بنگاه های اقتصادی بزرگ هستیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در گام دوم زیرساخت های آموزشی این سازمان از طریق مشارکت های اقتصادی و اجتماعی با شرکت ها و افراد توسعه می یابد. به عنوان مثال، با همکاری وزارت نفت و وزارت کشور، 5 درصد از اعتبارات مسئولیت اجتماعی وزارت نفت به توسعه زیرساختهای مهارتآموزی و توانمندسازی نیروی انسانی اختصاص مییابد.