بقای کسبوکارها در گروی توجه به نوآوری است
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم معرفی و افتتاح 48 طرح «پست بانک» که به مناسبت بیست و نهمین سالگرد تاسیس این بانک برگزار شد، مطرح کرد. وی در پاسخ به این سوال که اگر نوآوری در این راه انجام شود ببینیم چه می شود، گفت: اگر می خواهیم کسب و کارمان دوام بیاورد باید با موضوع مقابله کنیم. نوآوری که امروز به عنوان پروژه های نوآورانه شاهد آن بودیم، اجازه دهید جدی بگیریم.
هاشمی رسالت بانکداری خرد را از گذشته تا به امروز در پوچتابانک ذکر کرد و گفت: امروزه اکثر روستاها و مناطق دورافتاده از ارتباطات قابل قبولی برخوردار هستند و سایر بانک ها در تلاش هستند تا خدمات خود را به صورت حضوری بر اساس ارتباط ارائه دهند.
وی به تکلیف برنامه زیرساخت ارتباطی در روستاهای بالای 20 خانوار اشاره کرد و افزود: اکنون خدمات بر بسترهای دیجیتال شکل می گیرد و باید به این سوال پاسخ دهیم که جایگاه ما در این زمینه کجاست و انجام می دهد. وجود دارد؟ پاسخ صحیح به این سوال اگر آن را نداشته باشیم، نمی توانیم به رقابت ادامه دهیم.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه فناوری ظالمانه و انفعالی است، تاکید کرد: در کشور ما بارها چنین اتفاقی رخ داد و فناوری از ما گذشت و نتوانستیم از آن بهره ببریم.
وی با اشاره به طرح هایی که امروز ارائه شد، آن را سرآغاز کار در این زمینه دانست و افزود: اگر در مورد خدمات آفلاین یا امضای دیجیتال یا برنامه های پیوست بزرگ (سوپر برنامه ها) باشد در خدمت همه مردم خواهیم بود. از ایران، ما باید این کار را با قدرت انجام دهیم.
هاشمی با تاکید بر اینکه تغییرات و سرعت تغییرات فوق العاده سریع است، به پیشرفت های هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: امروزه بلاک چین و بلاک چین سیستم های بانکی را مختل کرده و نهاد واسط را کنار گذاشته و به همین دلیل بسیاری از کسب و کارها در رنج هستند. . .
وی موضوع ریال دیجیتال را نه تنها یک شکل، بلکه یک مقوله محتوا دانست که بسیار ضروری است و باید برنامه ریزی شود.
وزیر ارتباطات در بخشی دیگر از سخنان خود به حمایت پست بانک از شرکت های دانش پذیر اشاره کرد و گفت: پست بانک باید فضای دانش بنیان، دانش اصیل و استارت آپی داشته باشد و بتواند در آسیب پذیری ریسک کند و ریسک کند. این صنعت، نه فقط نگاه بانک به مسائل.” برای سرمایه گذاری خطرپذیر اقدام نکنید.
وی ظرفیت «پست» را ظرفیتی بسیار مناسب در کنار پست که کارکردهای امروزی دارد دانست و در عین حال بنگاه های گردشگری در روستاها را مثال زد. هاشمی افزود: باید ببینیم همکاران ما در پست بانک تا چه اندازه از ظرفیت های این حوزه آگاهی دارند.
هاشمی دیپلماسی فناوری را یک اصل محوری در وزارت ارتباطات اعلام کرد و گفت: اگر از توسعه اقتصاد دیجیتال صحبت می کنیم نباید از توانمندی های بین المللی غافل شویم.
وی چالش های کسب و کار و استارت آپ ها را از مبادلات مالی برشمرد و افزود: استفاده از پتانسیل های بریکس، اوراسیا و شانگهای موضوع بسیار مهمی است و «پست بانک» باید در این زمینه نقش محوری داشته باشد.
لزوم توجه اداره پست به ایده هر خانه؛ گیاه
وزیر ارتباطات همچنین به موضوع اقتصاد کوچک با عنوان «هر خانه یک تجارت است» اشاره کرد و گفت: امروزه در بسیاری از کشورهای دارای اقتصاد توسعه یافته به این موضوع توجه شده و باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه مردم و مشتریان در نهایت مهم هستند، افزود: آنچه مردم درباره ما می بینند و احساس می کنند مهم است و ما را در این سفر همراهی می کنند.
هاشمی آگاهی و ارتقای اقدامات انجام شده را بسیار مهم دانست و گفت: اگر خدمتی ارائه و اجرا شود اما کیفیت خدمات رسانی و پاسخگویی مناسب نباشد، موضوعی جدی است و باید حل شود. وی افزود: در فضای رقابت باید به گونه ای عمل کنیم که مردم راضی باشند.