اخبار اخبار فرهنگی

انتشار «یک شاهزاده هخامنشی» و «ایران، روم و قدرت‌های منطقه‌ای»

تبلیغات بنری


به گزارش «ایرانیان اکونومیست»، کتاب «شاهزاده هخامنشیان: تاریخ ایران در قرن پنجم پیش از میلاد» نوشته علیرضا شاپور شهبازی، در 183 صفحه، شمارگان 330 نسخه و قیمت 220 هزار تومان از سوی انتشارات مرورید منتشر شد. . چاپ اول این کتاب 53 سال پیش (سال 1350) منتشر شد.

در مقدمه این کتاب آمده است: «اگرچه این کتاب شرح حال یکی از نویسندگان بزرگ تاریخ ما یعنی کوروش کوچک است، اما می توان آن را تاریخ ایران در قرن پنجم پیش از میلاد دانست، زیرا وقایع آن زمان را شرح می دهد. و مبارزات سیاسی مردان آن زمان و در مورد دلایلی را بیان می کند که با لشکرکشی و کشته شدن کورش جوان پایان یافت. هدف از نگارش این کتاب، مانند سایر آثارم، روشن کردن بخشی از تاریخ ایران و تلاش رزمندگان این سرزمین مقدس برای پاسداری از میراث نیاکان خود و بیان نظرات و آثار یکی از طاهشه های معروف. [چالاک] و محقق ایرانی بود. اما در این زندگینامه، رهبر حوادث جوانی بود که اگر به تاج و تخت ایرانشهر می رسید، یکی از بزرگ ترین فرمانروایان تاریخ به شمار می رفت، اما چون در مقبره کوناکسا به خاک سپرده نشد، ماندگار شد. ساکت منشأ دردناک ترین رنج و فقر دوره هخامنشی شد. همانطور که در جایی دیگر اشاره کردم، کوروش کبیر (ص 89، یادداشت 47)، کوروش کوچک را در ایران به اشتباه “کورش جوان” می نامند که ترجمه اشتباهی از انگلیسی و آلمانی Cyrus Kiros der Altere است که در لغت به معنای “بعدی” است. کوروش»، بر اساس بر ضد کوروش بزرگ، که گاهی به انگلیسی کوروش بزرگ و در آلمانی Cyrus der Altere به معنای «کوروش بزرگ» نامیده می‌شود. اعمال و افکار و رفتار و زندگی این شاهزاده نشان می دهد که تنها لقب هایی مانند شیر و جهانجوی یا جنگجو برای او مناسب است و همین کافی است اما چون به چنین نامی تعصب داشتم از این کار خودداری کردم. و به توصیه استاد بیهقی که «در این کتابی که می نویسم، چیزی نگویم که موجب پشیمانی شود». می کشد».

همچنین درباره نویسنده کتاب می خوانیم: دکتر علیریزو شاپور شهبازی (1385-1321) باستان شناس و مورخ و استاد فقید تاریخ باستان ایران در ایران، آلمان و ایالات متحده آمریکا است. ایران شناس و کتاب شناس برجسته ایروجی افشار که از درگذشت وی مطلع شده بود، در مقاله ای تاکید کرد: شهبازی یکی از روشنفکران ایران زمین بود که دوران ایران باستان و به ویژه دوره هخامنشی را می شناخت و در مورد آن دوره، رشته ای را می شناخت. تجربه، جهان بینی و “او دانش گسترده ای داشت.”

انتشارات

همچنین کتاب «ایران، روم و قدرت های منطقه ای: برخورد امپراتورها در اواخر دوران باستان» اثر گلن وارن باورساک با ترجمه مهناز بابایی در 112 صفحه، شمارگان 330 نسخه و قیمت 150 هزار تومان منتشر شده است. نسخه ذکر شده در بالا

در کتیبه پشت جلد کتاب می خوانیم: «این کتاب در واقع متن سه سخنرانی است که در سال 2011 توسط گلن وارن بورساک (متولد 1936، استاد برجسته تاریخ باستان در ایالات متحده آمریکا) ارائه شده است. در این سخنرانی‌های علمی، او با دقت نشان می‌دهد که چگونه امپراتوری‌های ایران و روم درگیری مخرب متقابل را در اوایل قرن هفتم پس از میلاد آغاز کردند که در نهایت اعراب مسلمان سوریه، بین‌النهرین و ایران را در دهه‌های 630 و 640 فتح کردند. اهمیت اصلی این سخنرانی ها در تحولات نواحی اطراف دریای سرخ در قرن ششم پس از میلاد در مرکز «برخورد» یا «برخورد» بزرگ بین امپراتوری روم و ایران ساسانی و گسترش اسلام در قرن هفتم است. قرن بعد از میلاد این سخنرانی‌ها همچنین اهمیت تحقیقات تاریخی و باستان‌شناسی تاریخی اخیر در دریای سرخ، پادشاهی اکسوم در اتیوپی، عربستان و فلسطین در دوران باستان متاخر را برای طیف وسیعی از مخاطبان و محققان به شیوه‌ای ساده اما کاملاً مستند در دسترس قرار می‌دهند. “

انتشارات

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist