انتشار کتابی از ادبیات جنوب
به گزارش سایت «توژال»، این مجموعه داستان در 166 صفحه با شمارگان 500 نسخه و قیمت 189 هزار تومان توسط انتشارات نون منتشر شد.
در مقدمه این کتاب می خوانیم: «ضرابل» شامل مجموعه ای از اپیزودهای شش داستان بلند و به هم پیوسته است: «ضرابل»، «زرگل»، «قلندر»، «دختر بهاری که در ماه زندگی می کند»، «چه چیزی». آیا باید اکنون انجام دهم؟
هر یک از این داستانها به یک منطقه جغرافیایی در جنوب غربی ایران پیوند خورده و حول شخصیتهای مرکزی و منحصربهفرد متمرکز شدهاند. شخصیت هایی که هر کدام می خواهند صدای خود را پیدا کنند. تلاش آنها برای حل مشکلات و ایجاد ارتباط بین افراد رنج دیده منجر به تضاد جالبی بین حافظه، واقعیت و تخیل می شود. راویان این مجموعه وقایع را از منظرهای مختلف زمانی و مکانی روایت می کنند. شگردهای روایی به کار رفته در این کتاب که از حقیقت تا جادو را در بر می گیرد، ابعاد و پیچیدگی های پنهان جغرافیا و زندگی انسان ها را برای مخاطب آشکار می کند.
در بخشی از کتاب می خوانیم: «ماشین در ابتدای جاده توقف کرد و زارا به سایه روشن تپه هایی که لحظه ای در دل تاریکی ظاهر شده بودند و دوباره ناپدید شدند خیره شد.» او قبلاً بی حوصله و عصبانی بود و چیز دیگری او را آزار می داد و بقیه غروب پشت حصار نیمه برآمده یال بود و گویی کمی از همه چیزهایی که زارا به آنها علاقه داشت داشت. اندکی زنو، اندکی از خانه اش، اندکی از مستقی، اندکی از گچساران و مقداری از آزادی او. همه اینها می توانست امشب برای همیشه پشت این تپه ها دفن شود.
اولین کتاب احمد حسن زاده به نام «استاد من» که در اوایل دهه 90 منتشر شد، نامزد نهایی جایزه جشنواره ادبیات شد و جایزه بهترین نویسنده هفت اقلیم را در سال 2015 دریافت کرد. دومین کتاب او با نام «ای مادرم» برنده جایزه سال 2017 شد. جایزه بهترین نویسنده جشنواره ادبیات «رویاپرداز» اثر بعدی این نویسنده بود که در جایزه جلال آل احمد شایسته تقدیر شد.
khabarfarsi به نقل از توژال