اخبار اخبار اقتصادی

انتشار توکن‌های دارایی تحت نظارت بانک مرکزی آغاز شد

تبلیغات بنری


انتشار توکن دارایی با نظارت بانک مرکزی آغاز شد
به گزارش مجله توژال، بر اساس اعلام بانک مرکزی و بر اساس وظایف قانونی این بانک در تنظیم حوزه ارزهای رمزنگاری شده (توکن های معاملاتی) مستند به مواد 4، 24، 59 و 64 ق. قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سند پیشنهادی بانک مرکزی با تصویب کلیه اعضاء در جلسه مورخ 22 آذر ماه 1403 شورای عالی بانک مرکزی به نمایندگی از «چارچوب سیاسی و نظارتی بانک مرکزی» به تصویب رسید. بانک مرکزی در حوزه ارزهای دیجیتال.

نوش آفرین مومن واقفی – معاون فناوری های نوین بانک مرکزی – با اشاره به پیچیدگی فرآیند سیاست گذاری و تنظیم مقررات، گفت: در کشور ما از پنج سال گذشته تاکنون اقدامات زیادی در راستای ساماندهی این حوزه انجام شده است. جنبه های مختلف دارایی های رمزنگاری شده در تمام کشورهای جهان. اما در تمام اقدامات قبلی، آنچه بیش از هر چیز دیگری نیاز بود، بستر قانونی معرفی نهاد مسئول تنظیم و سیاست گذاری ارزهای دیجیتال به عنوان یکی از بخش های مهم ارزهای دیجیتال بود.

مومن واقفی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه تنظیم ارزهای رمزنگاری شده اظهار داشت: طی سال های گذشته مجموعه سازمان های نظارتی کشور با هدف مدیریت شرایط فعلی و استفاده از اختیارات قانونی فعلی تصمیمات مناسبی در این زمینه اتخاذ کردند. توجه روند شفافیت در مبادلات ارزهای دیجیتال اتفاق افتاده است. در این راستا قبل از تصویب قانون بانک مرکزی و با توجه به پیامدهای پولی و پولی گسترده حوزه ارزهای رمزپایه و مبادلات آنها در کشور، اقدامات گسترده ای از سوی این بانک از جمله طراحی گروه های مطالعاتی، تحلیل و بررسی انجام شده است. قابلیت‌های ارزهای دیجیتال و تبیین جنبه‌های مختلف اقتصاد کشور، تدوین مجموعه‌ای از قوانین پیشنهادی برای تهیه قوانین مربوط به تنظیم ارزهای دیجیتال در کشور و تشکیل کارگروه مشترک بین نهادها برای تنظیم بازار مبادلات. . ارزهای دیجیتال و سایر اقدامات تکمیلی مرتبط ذکر شده است.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی تصریح کرد: بر اساس مفاد مواد (4)، (24) و (64) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با در نظر گرفتن تمرکز در ماده 59 قانون مسئولیت بانک مرکزی به ساماندهی، تنظیم مقررات و تبیین سامانه مجوزهای مربوطه، سند «سیاست و چارچوب نظارتی بانک مرکزی در حوزه ارزهای دیجیتال» پس از بررسی‌های گسترده توسط کارشناسان بانک مرکزی و پس از اخذ نظرات کلیه دستگاه های اجرایی ذیربط و اتحادیه های صنفی تخصصی، کارفرمایان مرتبط با فعالان حوزه جمع بندی شدند. طبق اختیارات قانونی این بانک و پس از طی تشریفات مربوطه به تصویب شورای عالی بانک مرکزی می رسد.

مومن واقفی در تشریح این سند گفت: در این سند پس از بررسی های کارشناسی دقیق در خصوص وجود انواع ارزهای رمزنگاری شده، مطابق با مفاد قانون بانک مرکزی، انواع ارزهای رمزنگاری شده در قالب ارزهای رمزنگاری شده (توکن های معاملاتی)، اختصاصی ژتون‌ها و توکن‌های عملکردی این دسته طبقه‌بندی شده‌اند. موضوع پول دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) نیز طبق اختیارات قانون بانک مرکزی به‌عنوان یک دسته جداگانه در نظر گرفته شده است.

یکی از اعضای شورای اجرایی بانک مرکزی یکی از رهنمودهای اصلی در تدوین این چارچوب را تاکید بر حاکمیت ریال و حاکمیت پول ملی دانست و گفت: در این راستا با توجه به مخاطرات استفاده از آن‌ها انواع ارزهای رمزنگاری شده به عنوان وسیله پرداخت در داخل کشور، ضمن تاکید بر ممنوعیت این امر مهم، با شفاف سازی دستورالعمل های بانک مرکزی در انتشار انواع توکن، سعی شد از تشکیل مبانی نقل و انتقالات جلوگیری شود. انواع ارزهای رمزنگاری شده توکن ها و توکن های دارایی به عنوان ابزار پرداخت عمل می کنند. این امر با هدف حفظ حاکمیت پولی کشور، شفاف سازی روان تراکنش های مالی و جلوگیری از ضرر مالی برای کاربران در حوزه تراکنش های تجاری، در تمامی نظام های نظارتی حوزه بانکی و پرداخت به صراحت بیان شده است.

معاون فناوری های نوین افزود: با توجه به اینکه بازیگران اصلی در حوزه مبادلات ارزهای رمزپایه کارگزاران ارزهای دیجیتال هستند و بر اساس مفاد ماده 59 قانون بانک مرکزی، تدوین چارچوب بر عهده بانک مرکزی است. فعالیت در این زمینه طبق قانون و فعالان در این زمینه نیز موظف به رعایت دقیق کلیه مقررات اعلام شده از سوی بانک مرکزی بوده و برای اینکه بتوانند مجوزهای لازم را از این بانک دریافت کنند. عمل کنند.

مومن واقفی با اشاره به اهمیت صیانت از دارایی‌های عمومی توسط نهاد سیاست‌گذار تاکید کرد: کارگزار ارز دیجیتال موظف است با هدف صیانت از دارایی‌های عمومی از خدمات نهادهای دارای مجوز از بانک مرکزی و یا همزمان با اخذ آن استفاده کند. مجوز کارگزار ارز دیجیتال، با توجه به موسسه، باید از بانک مرکزی مجوز دریافت کند.

یکی از اعضای شورای اجرایی بانک مرکزی به اهمیت این فناوری به عنوان موتور محرکه هوشمندی اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه فناوری دفتر کل توزیع شده و پتانسیل بالای قراردادهای هوشمند ساخته شده بر روی این فناوری است. موتور محرکه هوشمندسازی اقتصاد دیجیتال است. روش انتشار انواع کدهای معاملاتی توسط فعالان داخل کشور با همکاری وزارت اقتصاد تشریح شد.

وی تصریح کرد: بر این اساس بانک مرکزی ضمن ابلاغ مجموعه کنترل های لازم در خصوص انتشار ژتون های دارای پشتوانه طلا و فلزات گرانبها، پس از اخذ موافقت شورای عالی، مسیر صدور انواع ژتون های معاملاتی با سایر اقلام را در دستور کار قرار داد. پشتیبانی از طریق محیط های تست نظارتی نیز با تایید بانک مرکزی مشخص شد.

مومن واقفی یادآور شد: در خصوص موضوع کد دارایی ها، مسئولیت ایجاد مجموعه کنترل های لازم بر عهده سازمان بورس است و در چارچوب قوانین، هماهنگی های لازم توسط بانک مرکزی با وزارتخانه انجام خواهد شد. امور اقتصادی و دارایی و سایر ذینفعان.

معاون فناوری های نوین با اشاره به ریسک های خرید و فروش ارزهای رمزنگاری شده، گفت: نگهداری، خرید و فروش ارزهای رمزپایه به معنای پذیرش ریسک بالا و ریسک بازار است. از آنجایی که قیمت این نوع دارایی های رمزنگاری شده در بازارهای جهانی معمولاً با نوسانات بالایی همراه است و مکانیسم خاصی برای مدیریت ریسک های مرتبط با آن وجود ندارد، علاوه بر این، در حال حاضر نگهداری، خرید و فروش ارزهای رمزنگاری شده با ریسک های مختلفی از جمله ریسک همراه است. از مسدود کردن کیف پول‌های رمزنگاری شده خود، کاربران اعتبار یا پرچم‌گذاری می‌شوند و در نتیجه، وجوه آن‌ها از بین می‌رود یا در دسترس نیست.

مومن واقفی افزود: بانک مرکزی با توجه به ریسک‌های فوق، فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال را به عموم مردم توصیه نمی‌کند و کارگزاران ارزهای دیجیتال و موسسات امانتی موظفند از آگاهی کامل «کاربران» از خطرات و خطرات آن اطمینان حاصل کنند. به منظور حفظ حقوق مردم حصول اطمینان از هرگونه مبادله، ذخیره سازی و استفاده از انواع «دارایی های رمزنگاری شده» و توجه به عدم پشتیبانی و تضمین «بانک مرکزی» و سیستم بانکی.

یکی از اعضای هیات عامل بانک مرکزی رویکرد بانک مرکزی برای توسعه کامل این چارچوب را «توسعه محور» توصیف کرد و گفت: بانک مرکزی علاوه بر انجام وظایف قانونی خود در خصوص مقررات فعال، «صدور ” و “عرضه اولیه” انواع اوراق بهادار و “ارزهای رمزنگاری شده” در داخل کشور از طریق “محیط تست نظارتی” تایید شده توسط “بانک مرکزی” مجاز است.

معاون فناوری‌های نوین رئیس‌جمهور در پایان خاطرنشان کرد: هدف نهایی، بهره‌گیری از قابلیت‌های بالقوه ارزهای رمزنگاری‌شده است و در این راستا، سند ارائه‌شده در گام نخست شامل چارچوب و سیاست‌های کلی در این حوزه است. ارزهای دیجیتال و تمام دستورالعمل ها و الزامات فعلی را جمع آوری می کند. مفاد این سند با همکاری و تعامل با وزارت اقتصاد و سایر ذینفعان ایجاد خواهد شد.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist