اخبار اخبار فرهنگی

اقدام ویژه یک فرمانده

تبلیغات بنری


به گزارش سایت توژال، علی چیت سازیان معروف به عقرب زرد در سال 1341 در شهر همدان متولد شد و شجاعت، هوش و توانایی جسمانی از ویژگی های بارز دوران کودکی او بود. علی علاقه زیادی به ورزش های رزمی داشت. او سخت کوش و با نشاط بود. دوران دبستان و راهنمایی را در فقر گذراند و خودش برای تامین مخارج خانواده کار می کرد. ورود او به هنرستان مصادف با پیروزی انقلاب اسلامی بود. او مانند میلیون ها ایرانی برای پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی تلاش های بسیاری کرد.

با دستور حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل ارتش 20 میلیونی، بسیجیان از طریق دانشکده وارد دانشگاه شدند و در قرارگاه آموزشی قدس همدان آموزش نظامی دیدند. هوش او در کسب فنون نظامی به حدی بود که در مدت کوتاهی به عنوان فرمانده نیروهای آموزشی برگزیده شد. پس از آن فرمانده مرکز آموزش نظامی شد. با شروع جنگ تحمیلی و تعرض دشمن بعثی به سرزمین های مقدس جمهوری اسلامی که اشتیاق زیادی برای رفتن به مناطق جنگی داشت، برای تشکیل و پذیرش رهبری عازم منطقه عملیات شد. گردان انصارالحسین (علیه السلام) و مسئولیت آموزش رزم کوهستانی در این گردان را بر عهده می گیرند.

* لقب سران عراقی به شهید چیت سازیان چیست؟

مسلم بن عقیل در این عملیات با اینکه تنها 17 سال داشت، 140 نفر از نیروهای بعثی را که به اسارت رزمندگان اسلام درآمدند، از داخل خاک عراق به پشت جبهه منتقل کرد و شجاعت و دلاوری خود را به اثبات رساند. با تشکیل لشکریان انصارالحسین (علیه السلام)، علی چیت سازیان به عنوان فرمانده اطلاعات و عملیات این یگان انتخاب شد و در اکثر عملیات های رزمندگان اسلام تا مقابله با متجاوزان از جمله این عملیات ها، عملیات های الفجر 2، الفجر 5 و الفجر 8 بود. او چندین بار در عملیات ها مجروح شد، اما هر بار با جدیت بیشتری به جبهه برمی گشت. و عزم راسخ

همانند فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اگرچه مسئولیت سنگین رهبری اطلاعات و عملیات لشکر انصارالحسین (علیه السلام) را بر عهده داشت، اما در طول عملیات هرگز از نیروهای حامی بسیج فاصله نگرفت. اگرچه او بود. او قبلاً مأموریت خود را که شناسایی نقاط دشمن بود انجام داده بود، اما به سرعت اسلحه به دست گرفت و در عملیات کمک به رزمندگان گردان های عملیاتی شرکت کرد و علی چیت سازیان نیز فرمانده محور عملیاتی انصاراللَّه بود. -جهاد لشکر الحسین در عملیات کربلای چهارم و پنجم. (الف) با دشمنان جنگید و شجاعت خود را ترک کرد.

سرهنگ مرتضی احمدی نقل می کند: از همرزمان شهید شنیدم که می گفت وقتی همه نیروهایش در عملیاتی به شهادت رسیدند و او مجبور به عقب نشینی شد، در بین راه با گروهی از سربازان صدام مواجه شد. او با شجاعت خود را معرفی کرد و گفت: من علی چیت سازیان عقرب زرد هستم. اگر مقاومت کنی تا آخرین گلوله با تو می‌جنگم، تسلیم می‌شوم و در امنیت زندگی می‌کنم.»

وی توضیح داد: ناظر از دور گزارش داد که گروهی به سمت ما حرکت می کنند، اما یک نفر دور آنها حلقه زده و از مسیر دور زدن او به نظر می رسد که او علی است، اما صبر کنید تا نزدیک شوند. منتظر نباش چون نزدیک شدند، چهره علی نمایان شد.

هوشمندی و قدرت تصمیم‌گیری فوق‌العاده او در عملیات‌ها، فرمانده لشکر انصارالحسین (علیه‌السلام) را بر آن داشت: «بسیاری از مشکلات عملیاتی ما با حضور علی حل می‌شود». سرانجام این پیشوای ملی و سرباز وفادار اسلام عزیز در 13 آذر 1366 شمسی در حین انجام ماموریت گشت شناسایی به شهادت رسید. پیش از او برادر دیگرش در راه دفاع از اسلام به درجه رفیع شهادت رسیده بود.

می توان بدون افتادن در تله سیم خاردار خود از سیم خاردار دشمن عبور کرد. یکی از سخنان معروف شهید چت سازیان است که حضرت آیت الله خامنه ای در یکی از سخنرانی های خود به آن اشاره کردند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری iraneconomist