اخبار اخبار سیاسی

افزایش ۱۲ درصدی اهدای خون در سالجاری

تبلیغات بنری


به گزارش خبرنگار وزارت بهداشت ایران، مصطفی جمالی روز سه‌شنبه در گفت‌وگویی افزود: طبق استانداردهای جهانی، کشورها اجازه واردات یا صادرات خون را ندارند، زیرا کشورها بیماری‌های خاص خود را دارند و اگر خون وارد کشوری شود، اگر بیماری داشته باشید. ، می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند.

وی تاکید کرد: سه میلیون و 900 هزار فرآورده خونی در سال گذشته مصرف شد و در حال حاضر 100 درصد نیاز شبکه فرآوری خون را تامین می کنیم.

وی با اشاره به اینکه اهداکنندگان خون «پیشروان گمنام حوزه سلامت» هستند، گفت: میزان ذخیره خون به طور متوسط ​​به هشت روز و گاهی به 15 روز می رسد. در ضمن مقدار ذخیره خون حدود 4.5 روز بود.

جمالی با اشاره به اینکه تامین خون سالم به این معناست که فرآورده های خونی مشکلی برای گیرنده خون ایجاد نمی کند، تصریح کرد: تمامی مراکز اهدای خون مجهز به دستگاه های اتوماتیک هستند و این دستگاه ها می توانند ضریب ایمنی خون را افزایش دهند.

افزایش ضریب ایمنی خون اهدایی با انجام آزمایشات جدید

وی با اشاره به اینکه آزمایشات جدیدی به منظور افزایش ضریب ایمنی خون اهدایی در حال انجام است، ادامه داد: آزمایش اسید نوکلئیک (NET) برای اولین بار در کشور انجام می شود که به افزایش ضریب ایمنی خون کمک می کند.

جمالی با اشاره به اجرای آزمایش غربالگری آنتی بادی خون اهدایی در کشور گفت: آزمایش غربالگری آنتی بادی امسال برای اولین بار در کشور انجام می شود. برخی از استان های کشور به تست غربالگری مجهز شده اند و در نظر داریم تا پایان سال کل کشور را به تست غربالگری مجهز کنیم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه برخی از بیماران نیاز به خونگیری مستمر دارند، افزود: به عنوان مثال بیماران تالاسمی نیاز به خونگیری مستمر دارند و به همین دلیل باید نسبت به مناسب بودن خون دریافتی برای آنها تدابیری اندیشیده شود.

جمالی با اشاره به اینکه استفاده از کیسه های خون فیلتر شده از دیگر اقدامات انجام شده است، افزود: سال گذشته استفاده از کیسه های خون تصفیه شده به 70 درصد رسید. در حالی که این میزان حدود 25 درصد بوده است. در نظر داریم در سال جاری میزان کیسه های خون فیلتر شده را به 80 درصد برسانیم. همچنین قصد داریم در یک برنامه دو ساله تعداد کیسه های خون فیلتر شده را به 100 برسانیم. افزایش کیسه های خون فیلتر شده مرگ و میر را در جراحی های بزرگ کاهش می دهد.

افزایش 12 درصدی اهدای خون در سیلگری/ فروش خون نادرست است

ذخیره فعلی کیسه های خون برای 6 ماه کافی است

وی با بیان اینکه بحث خون یک موضوع پدافند غیرعامل محسوب می شود، تصریح کرد: ذخیره خون یک موضوع راهبردی است زمانی که من مسئولیت سازمان انتقال خون را بر عهده گرفتم، ذخیره کیسه های خون حدود 3 هفته بود، اما مقدار فعلی آن است. موجودی کیسه های خون 6 ماه است.

جمالی با اشاره به اینکه ساخت مراکز درمانی در دستور کار است، افزود: راه اندازی مراکز درمانی را به دلیل اطمینان از ذخیره خون در دستور کار قرار داده ایم. مرکز پردازش در شهر پرند در حال ساخت است و هدف از ایجاد مرکز پردازش، جلوگیری از ایجاد شرایط بحرانی است.

وی به ضرورت استفاده از پلاسمای خون اشاره کرد و گفت: سال گذشته میزان مصرف پلاسمای خون را به 262 هزار لیتر رساندیم. در حالی که این مقدار معادل 180 هزار لیتر بوده است. در نظر داریم امسال این مقدار را به 350 هزار لیتر برسانیم. استفاده از پلاسمای خون مهم است. زیرا تبدیل به دارو می شود.

جمالی با اشاره به انعقاد قرارداد برای افزایش فناوری گفت: تمرکز ما بر حمایت از شرکت های دانش بنیان بود. شرکت مرافیا موفق به ساخت سانتریفیوژ برودتی شد و با این شرکت قرارداد بستیم. همچنین با سازمان انرژی اتمی همکاری کردیم تا دستگاهی بسازیم که به خون پرتو می دهد که فناوری پیشرفته ای محسوب می شود. تنها سه کشور به دستگاه های پرتودهی خون مجهز هستند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون درباره وضعیت گروه های خونی کمیاب گفت: اگر نگهداری گروه های خونی کمیاب در کانون توجه نباشد مشکلاتی به وجود می آید. ایران عضو کمیته خون نادر است. 16 کشور در کمیته خون های کمیاب حضور دارند و مالزی دو کشور اسلامی هستند که در کمیته خون های کمیاب عضویت دارند.

افزایش 12 درصدی اهدای خون در سیلگری/ فروش خون نادرست است

ثبت نام اهداکنندگان نادر خون

وی ادامه داد: ذخیره خون کمیاب کشور حدود 300 خون است. سازمان انتقال خون برای حفظ ذخایر خون نادر، اطلاعات اهداکنندگان نادر خون را ثبت و در صورت لزوم از آنها درخواست تجدیدنظر می کند. به عنوان مثال، یک مادر باردار در عمان دارای یک گروه خونی بسیار نادر بود و یک فرد ایرانی ساکن شمال کشور دارای این گروه خونی بود. با فرد ایرانی تماس گرفتیم و خون را از طریق زنجیر سرد به عمان فرستادیم.

جمالی درباره وضعیت ساخت پالایشگاه خون نیز گفت: پالایشگاه های خون برای تسریع در روند ساخت به بخش خصوصی واگذار شد اما بخش خصوصی نتوانست به تعهدات خود عمل کند و به همین دلیل تخریب شد. تلاش وزارت بهداشت برای تسریع در روند ساخت پالایشگاه خون. این واحد در حال حاضر با ظرفیت اسمی 150000 لیتر کار می کند اما ظرفیت واقعی آن 100000 لیتر است. موضوع واگذاری ساخت پالایشگاه خون به بخش خصوصی باید در کانون توجه قرار گیرد زیرا پلاسما برای تولید دارو به خارج از کشور فرستاده شد اما دارویی وارد کشور نشد.

به گفته وی یکی از چالش های عصر حاضر این است که جمعیت کشور در مسیر سالمندی قرار گرفته است. سن اهدای خون محدود است و از 18 سال شروع و تا 65 سال ادامه دارد. بررسی ها حاکی از آن است که میانگین سنی اهداکنندگان خون در کشور حدود 30 سال است و اگر نتوانیم جوانان را به اهدای خون سوق دهیم، در آینده با بحران مواجه خواهیم شد.

جمالی با اشاره به اینکه 5 درصد اهداکنندگان خون در کشور را بانوان تشکیل می دهند، بیان کرد: سازمان انتقال خون اقداماتی را برای افزایش تعداد بانوان و جوانان اهدا کننده خون با هلال احمر و سازمان بسیج انجام داده است و فرهنگ سازی می تواند به افزایش آن کمک کند. اهداکنندگان خون اگرچه زنان تنها 5 درصد اهداکنندگان خون را تشکیل می دهند، اما این میزان در کشورهای دیگر به 50 درصد می رسد.

تبلیغات بنری

khabarfarsi به نقل از توژال