از تفسیرهای غیرحرفهای درباره آتشسوزی لسآنجلس خودداری کنیم
حسن بهشتی پور – کارشناس رسانه – در گفتگو با اکونومیست ایران درباره نحوه پوشش اخبار آتش سوزی های عظیم در آمریکا و برخی برداشت ها از این نوع بلایای طبیعی، گفت: یکی از ضررهای جدی ما این است که یک تفاوت اساسی در نحوه پذیرش رویدادها و اتفاقات در اکثریت مردم و رسانه های جمعی نیز آنها را منعکس می کنند. به عنوان مثال، هنگام وقوع سیل و زلزله یا آسیب های جدی مانند آتش سوزی در جنگل ها و شهرها، فراموشی انسانیت در تحلیل نتایج، عواقب بدی به همراه دارد. ما باید از این گونه تعابیر خودداری کنیم.
وی نسبت دادن آتش سوزی کالیفرنیا به جنایات آمریکایی ها و اسرائیلی ها را نتیجه ضرب المثل «کردها در بلخ آهن جعل کردند، گردن مس را زدند» دانست و گفت: شاید عده ای از دست اندرکاران این آتش سوزی در تظاهرات علیه شرکت کردند. این جنایات.” انجام داده اند؛ بنابراین نسبت دادن وضعیت موجود به همه، تحلیل عجیبی است. وقتی انسان بی خانمان می شود، مسلمان یا غیر مسلمان، ایرانی یا غیر ایرانی، باید همدردی کنیم. در ضمن خدا قانون دیگری هم دارد و آن این است که انسان ها اعضای یکدیگرند که در خلقت گوهر یکدیگرند.
هشت ارزش خبری در سراسر جهان پذیرفته شده است
حسن بهشتی پور – کارشناس سیاسی و مدیر اول شبکه خبری العالم – در ادامه به ارزش خبری آتش سوزی بزرگ در آمریکا اشاره کرد و گفت: وقوع آتش سوزی به این بزرگی در شهری معروف نیز ارزش خبری دارد. شمول، استثنا، شهرت و شگفتی، زیرا این رویداد همه شامل ارزش های خبری است، همه رسانه های جهان آن را پوشش داده اند و این هشت ارزش خبری در همه جا پذیرفته شده است.
نوع سوگیری رسانه های جهانی با علاقه ای که دارند متفاوت است
وی در پاسخ به اینکه چنین رویدادی چگونه باید پوشش داده شود، آن را ناشی از نوع سوگیری رسانه ای دانست و گفت: غمگین یا شاد یا بی طرف بودن بستگی به سیاست رسانه ای ما دارد. نوع سوگیری رسانه های جهانی با علاقه ای که دارند متفاوت است. در ایران هیچ بحثی درباره ارزش های خبری نیست، تنها چیزی که باقی می ماند نوع پوشش است. آیا مقایسه با غزه معتبر است و اگر درست است چگونه؟ بنابراین این رویکرد به رسانه و با توجه به رویکردهای آن بستگی دارد.
بهشتی پور درباره نسبت دادن آتش سوزی های کالیفرنیا به ناکارآمدی دولت و مسئولان آمریکا گفت: این یک واقعیت است. وضعیت فعلی به خوبی نشان می دهد که آن انتظاراتی که وجود داشت برآورده نشده است. واضح است که ابرقدرتی که ظاهراً قادر به انجام بسیاری از کارها بود، واقعاً توان مقابله با چنین بحران همه جانبه ای را نداشت و در عمل با مشکلات جدی مواجه شد. این موضوعی است که اغلب در رسانه های خودشان مطرح می شود.
رسانه ها باید مراقب باشند
بهشتی پور در پایان گفت و گو با ایرانی اکونومیست تاکید کرد: عادت جوانی این است که از غم دیگران شادی نکند. به خصوص که اکثر آنها مردم عادی هستند و نمی توانیم واقعاً قضاوت کنیم که آنها مجرم بوده اند. اما برای رسانه ها بسیار مهم است که این اتفاق و موضوع در هر زمانی به گوش همه برسد. وقایعی که ناشی از اشتباهاتی مانند گرم شدن کره زمین و ایجاد مشکلات فراوان و یا ناشی از اشتباهات انسانی است.