ارائه ۴.۸ همت خدمات مالی به دانشبنیانها در ۱۰۰ روز فعالیت دولت چهاردهم
به گزارش خبرنگار گروه علمی «توژال»، دولت چهاردهم که از 16 مرداد 1303 و پس از اجرای رای مردم توسط مقام معظم رهبری به رهبری خامنه ای فعالیت خود را آغاز کرد. مسعود پزشکیان رسماً پس از رای گیری مجلس به اعضای دولت در 10 مرداد، عملیات اجرایی و اجرایی آن آغاز شد و در 100 روز اول فعالیت خود به تقویت و توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور توجه ویژه ای داشت. عزم دولت چهاردهم در این حوزه را می توان در ابلاغ اولین آیین نامه برنامه هفتم توسعه در خصوص معافیت های مالیاتی مشاهده کرد.
با توجه به اینکه شرکت های دانش بنیان موتور محرکه تولید، اشتغال و اقتصاد کشور هستند، دولت چهاردهم برنامه ریزی ویژه ای برای توجه به این شرکت ها و پارک های علم و فناوری و استفاده از پتانسیل های آنها برای رشد و توسعه دارد.
صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری به عنوان یکی از بازیگران کلیدی و مولفه های مهم اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور، نقش بسیار فعالی در حمایت مالی از موسسات دانش، استارت آپ ها و صندوق های پژوهش و نوآوری ایفا می کند. برهمین اساس به مناسبت یکصدمین سالگرد کار دولت چهاردهم در گفت و گو با … محمدصادق خیاطیان در راس این گروه به بررسی عملکرد 100 روز اول صندوق در دولت چهاردهم پرداختیم.
ادامه مطلب
رئیس صندوق خلاقیت و شکوفایی ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر بیش از 10 هزار شرکت دانش بنیان در حال فعالیت هستند که طبق برنامه هفتم توسعه قرار است این تعداد به 30 هزار شرکت برسد. طبیعی است با توجه به نقش آنها در عرصه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و رشد اکوسیستم فناورانه کشور، پاسخ مناسبی به نیاز همه فعالان این اکوسیستم ارائه شود.
محمدصادق خیاطیان وی ادامه داد: صندوق خلاقیت و شکوفایی ریاست جمهوری با حمایت دولت قبل (سیزدهم)، دولت چهاردهم و شورای اسلامی و با افزایش سرمایه از 3 هزار میلیارد تومان به 10 هزار میلیارد تومان هم اکنون در یک وضعیت بحرانی در شرایط مطلوب و قادر به انجام وظایف محوله و انجام ماموریت اصلی خود در زمینه تامین مالی شرکت های دانش بنیان در سراسر کشور.
وی تاکید کرد: با هدف گذاری در برنامه هفتم توسعه برای افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان به 30 هزار شرکت، مسئولیت صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت از توسعه این شرکت ها بیشتر می شود.
صندوق عملکرد نوآوری و شکوفایی دولت چهاردهم
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در خصوص عملکرد این مجموعه در 100 روز اول فعالیت چهاردهم دولت توضیح داد: در بازه زمانی که صندوق نوآوری تاسیسات در نظر گرفته است. 302 موسسه به ارزش 3188 میلیارد تومان برای شرکت های دانش بنیان او پرداخت کرد
خیاطیان افزود: همچنین در زمینه گارانتی 1578 میلیارد تومان در قالب 222 فقره «ضمانت قرارداد» و «ضمانت اعتباری» برای شرکت های دانش بنیان. ارائه می شوند.
وی با اشاره به عملکرد صندوق خلاقیت و شکوفایی ریاست جمهوری در حوزه توانمندسازی گفت: در مجموع 33.5 میلیارد تومان در قالب 2346 فقره انواع خدمات اعم از آموزش، مشاوره، نگهداری و توسعه بازار و توسعه فناوری و مدیریت دانش بنیان. در سراسر کشور ارائه می شود.
سفرهای منطقه ای گامی به سوی توزیع عادلانه خدمات صندوق نوآوری است
رئیس صندوق خلاقیت و شکوفایی ریاست جمهوری، ماموریت اولیه این مجموعه را تامین مالی دانش بنیان ها در سراسر کشور دانست و افزود: یکی از برنامه های در دست اقدام این مجموعه است تا این امکان را برای تمامی دانش بنیان ها فراهم کند. از آنها بهره مند شوند. خدمات متنوع صندوق نوآوری شامل سفر به استانداری ها است و در قالب این سفرها رئیس جمهور و جمعی از نمایندگان، مدیران و کارشناسان مجموعه به استانداری های مختلف سفر می کنند.
خیاطیان تصریح کرد: در این سفرها وضعیت اکوسیستم نوآوری و فناوری در هر استانداری از جمله عملکرد صندوق های پژوهش و فناوری فعال در استانداری بررسی می شود و مشکلات و درخواست های شرکت های دانش بنیان استانداری نیز بررسی می شود. . آن را از نزدیک بخورید.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری گفت: در این مجموعه برنامه های متعددی برای کمک به توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور و حمایت همه جانبه از شرکت های دانش بنیان در سال جاری تهیه شده و در حال اجراست.
خیاطیان افزود: در راستای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردمبرنامه حمایتی ویژه با عنوان «جهش در تولید دانش» بر اساس 8 بسته حمایتی شامل پرش، توانا، رویش، 1000 فناور، کارآفرین و شوکوا، حامیان و ضامن حمایت همه جانبه آغاز شده است شرکت های دانش بنیان از جمله شرکت های نوآورانه و فناورانه محسوب می شوند.
وی ادامه داد: البته بسیاری از شرکت های دانش بنیان هشت بسته حمایتی از صندوق نوآوری دریافت کرده اند که این صندوق گزارش تفصیلی آن را در بهمن ماه سال جاری منتشر خواهد کرد.