اخبار اخبار تکنولوژی

ابتکار پژوهشگران آمریکایی برای تولید شیر طلایی

تبلیغات بنری


ابتکار محققان آمریکایی برای تولید شیر طلایی

به گزارش مجله توژال؛ شیر طلایی که به آن لاته طلایی یا لاته زردچوبه نیز می گویند، از شیر، زردچوبه و سایر ادویه ها تشکیل شده است و برای افرادی که می خواهند از کافئین یا قهوه دوری کنند و در عین حال از طعم بی نظیری برخوردار باشند، انتخاب خوبی است.

شیر زردچوبه در منوی برخی از کافه ها به عنوان جایگزینی سالم و بدون کافئین برای قهوه تبلیغ می شود، اما این نوشیدنی در واقع نسخه ای از نوشیدنی سنتی هندی haldi doodh است که اغلب به عنوان یک درمان خانگی برای سرماخوردگی استفاده می شود.

در حال حاضر، محققان روشی موثر برای ساختن نسخه گیاهی فوری ایجاد کرده اند که خواص مفید مواد تشکیل دهنده را حفظ کرده و عمر مفید آنها را افزایش می دهد.

Anthony Suryamiharja، دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه جورجیا، می گوید: «این نوشیدنی بسیار خوبی است، به خصوص اگر در بیرون سرد باشد یا مریض باشید، زردچوبه حاوی ترکیب زیست فعال کورکومین است که محققان آن را مطالعه کرده اند برای اثرات بالقوه ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، اگر بتوانیم ترکیبات زیست فعالی مانند کورکومین را به شیرهای گیاهی اضافه کنیم تا از نظر تغذیه ای مشابه شیر گاو باشند، چرا که نه؟

با این حال، جداسازی کورکومین از زردچوبه دشوار است و معمولاً به روش‌های استخراج پیچیده شامل حلال‌های آلی و چندین روز زمان و انرژی نیاز دارد. علاوه بر این، این ترکیب به مرور زمان تحلیل می‌رود و عمر مفید آن کاهش می‌یابد.

بنابراین با الهام از شیر طلایی، Suryamiharja و همکارانش تصمیم گرفتند تا بررسی کنند که آیا راهی برای استخراج کورکومین و ذخیره آن در شیر گیاهی وجود دارد یا خیر. آنها ابتدا پودر زردچوبه را به محلول قلیایی اضافه کردند که pH بالای آن باعث حل شدن بیشتر کورکومین و استخراج آسانتر آن می شود. سپس این محلول قرمز تیره به نمونه شیر سویا اضافه شد و به رنگ زرد تیره در آمد. Suryamiharja و همکارانش محلول را روی pH خنثی حدود هفت تنظیم کردند.

درست مانند اسیدهای با pH پایین، بازهای با pH بالا مصرف آن خوشایند نیست. شیر طلایی کاذب خنثی شده را می توان همانطور که هست مصرف کرد، اما برای حفظ بیشتر آن، محققان آب را از محلول از طریق خشک کردن انجمادی حذف کردند تا پودر شیر طلایی فوری تولید کنند.

این روش نه تنها کورکومین را از زردچوبه کارآمدتر از روش های فعلی استخراج می کند، بلکه کورکومین را در قطرات روغن داخل شیر سویا نیز محصور می کند. این بدان معناست که وقتی کورکومین مصرف می کنیم، بدن ما آن را به عنوان چربی تشخیص داده و هضم می کند. بسته بندی کورکومین همچنین از آن در برابر هوا و آب محافظت می کند و عمر مفید آن را افزایش می دهد.

اگرچه این تحقیق به دلیل محتوای اسید آمینه بالای آن به طور خاص بر روی شیر سویا متمرکز شده است، محققان می گویند که می توان آن را برای سایر شیرهای گیاهی نیز به کار برد تا گزینه هایی برای کسانی که به سویا آلرژی دارند ارائه دهد. علاوه بر این، روش استخراج مبتنی بر pH را می توان با سهولت و کارایی یکسان بر روی ترکیبات مختلف گیاهی استفاده کرد. به عنوان مثال، زغال اخته سرشار از آنتوسیانین است که یکی دیگر از پلی فنول های محلول در آب است.

اگرچه قبل از عرضه شیر طلایی در فروشگاه ها باید تحقیقات بیشتری انجام شود، نتایج اولیه امیدوارکننده است. Suryamiharja گزارش داد که شیر طلایی این مطالعه طعم خوبی داشت.

تبلیغات بنری

khabarfarsi به نقل از توژال