آیا تنشهای مختلف سیاسی و منطقهای تاثیر بلندمدت بر بازار دارد
به گزارش مجله توژال؛ سیدحمید حسینی دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق درباره شهادت اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و تاثیر آن بر بازار ارز گفت: طبیعتا نمی توان گفت که چنین رویدادهایی ابعاد سیاسی و اقتصادی دارند. تأثیرات منطقه ای در بازارهای مختلف بی تأثیر است. حتی بازار جهانی نفت نیز با افزایش 2 درصدی قیمت مواجه شد که این نیز بسیار طبیعی است. اما واقعیت این است که این گونه نوسانات کاملاً موقت و گذرا است، زیرا معادلات بزرگ و مهم سیاسی و منطقه ای را تغییر نخواهد داد.
وی با اشاره به وضعیت مطلوب ارز کشور در سال جاری که نسبت به سال گذشته بسیار بهتر است، تاکید کرد: التهاب احتمالی بازار ناشی از اتفاقات سیاسی را نباید بلندمدت تلقی کرد. امسال علاوه بر افزایش درآمد صادرات نفت، شاهد افزایش صادرات غیرنفتی نیز بوده ایم. میانگین درآمد نفتی ما در سال گذشته به 3 میلیارد دلار رسید و امسال به 4 میلیارد دلار رسید. قطعا این موضوع در رصد و مدیریت بازار ارز بسیار مهم و تعیین کننده است.
دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با تاکید بر اینکه التهاب بازار ارز به هیچ وجه پایدار و طولانی نیست، گفت: مسلم است که این اتفاق تاثیر چندانی بر روند عادی بازار ارز ندارد. و تجربه نشان داده است که احساسات زودگذر خیلی زود خسته خواهند شد. علاوه بر این، مردم این وضعیت را به خوبی می دانند و می دانند که حمله به بازار ارز در این شرایط هیچ سودی برای آنها نخواهد داشت و تنها ضرر در انتظار آنها خواهد بود.
الحسینی به شباهت تنش های داخلی و منطقه ای کنونی با سال های اول انقلاب اشاره کرد و گفت: در اوایل انقلاب دائما شاهد تروریسم و حوادثی از این دست بودیم که در نهایت نه تنها معادلات را تغییر داد. این انقلاب در کشور و حتی منطقه تاثیر خاص و بلندمدتی بر دولت داشته است. در نتیجه باید گفت که تنها نتیجه این اتفاقات، موج روانی و عاطفی در بازار است که دوام چندانی ندارد و خیلی زود فروکش خواهد کرد. / تسنیم
khabarfarsi به نقل از توژال