آغاز پایش کیفیت اینترنت در همه نقاط کشور
به گزارش سایت توژال، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برنامه پایش میدانی را برای بررسی پوشش اینترنت در کشور به منظور سنجش پوشش مناطق مختلف و کاهش مشکلات موجود آغاز کرده است.
سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت و گوی اختصاصی با توژال درباره جزئیات این نظارت گفت: یکی از نگرانی هایی که نمایندگان مجلس نیز مطرح کردند، موضوع عدم پوشش در برخی مناطق جمهوری بود. ملت در گذشته سیستمهای نظارتی آنلاین برای سنجش کیفیت ارتباطات وجود داشته است، اما آنچه در چند ماه گذشته رخ داده و در ابتدای دولت چهاردهم با آن مواجه شدهایم، این است که آمار سامانههای آنلاین در واقع نتایج تجربه کاربر و ملموس برای مردم، متفاوت است.
وزیر ارتباطات با مدیران در پاسخ به مطالبات مردم میثاق
هاشمی تصریح کرد: با همکاران و مدیران این وزارتخانه توافق کردیم که به هیچ وجه مواردی که مردم احساس نمی کنند و خدماتی که دریافت می کنند از نظر آنها کیفیت بالایی ندارد، در آمار لحاظ نشود. ما سعی می کنیم این رویکرد و روشی را که رئیس جمهور بر آن تاکید داشتند در تمام وظایف خود دنبال کنیم. زیرا ما به مردم نیاز داریم و آنها سرمایه های کشور هستند.
وی با بیان اینکه با این رویکرد نظارت میدانی سازمان به ویژه در امور روستایی پیگیری شد، تصریح کرد: در پایش بیش از 39 هزار روستای بالای 20 خانوار در کشور، 10 هزار روستا فاقد کیفیت و سرعت بالا بودند. پوشش؛ در این قسمت مردم از ما انتقاد می کنند و این نقد درستی است.
وزیر ارتباطات مأموریت این وزارتخانه در دولت چهاردهم را تجهیز روستاها به اینترنت پرسرعت و باکیفیت برشمرد و گفت: نقطه نظر این است که اگر مردم از خدمات ارائه شده احساس رضایت نمی کنند، این امر بنابراین.” اگر این سرویس اصلا وجود نداشته باشد.”
الهاشمی ادامه داد: با این نظر نظارت جدیدی در وزارت ارتباطات انجام شد و بر اساس گزارشی که اخیرا به دست من رسید، اکنون حدود 10 هزار روستا در کشور وجود دارد که نیاز به اتصال، نوسازی و ارتقای اینترنت دارند. . این روستاها دورافتاده و کوهستانی به حساب می آیند و برای ساخت جاده و ایجاد شبکه برق نیازمند صرف هزینه های کلان هستند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه هفتم توسعه به 10 هزار روستای بالای 20 خانوار پوشش کیفی و مناسبی ارائه می شود، درباره نظارت در سطح شهرستان گفت: در شهرها نیز نقاط کوری داریم که کیفیت ارتباط خوبی ندارند. پس از دو ماه بررسی، قراردادی برای انجام تست رانندگی در سراسر کشور منعقد شد. به این معنی که شرکت ها در شهر به صورت کاملا میدانی کیفیت سیگنال را اندازه گیری می کنند و کیفیت سیگنال های دریافتی را گزارش می دهند. پس از آن، نقاط انتخاب شده باید بهتر پوشش داده شوند. برای این کار مدت زمانی را در نظر می گیریم تا آنها به تعهدات خود عمل کنند.
-03:34
باصدا کردنساکت
یک نقطهاز حالت تمام صفحه خارج شویدتمام صفحه را وارد کنیددانلود کنید
ادامه مطلب
بهبود سیستم تشخیص تخلف
وزیر ارتباطات درباره برنامه این وزارتخانه برای مقابله با تماس های صوتی مزاحم و ضبط شده که مزاحم کاربران می شود، گفت: سیستم مهمی در زیرساخت های ارتباطی وجود دارد که وظیفه آن مدیریت تخلفات است. حقیقت موضوع این است که ما نیاز به بهبود مستمر «سیستم تشخیص تخلف» داریم تا از کلاهبردارانی که سعی در نفوذ به حسابهای شهروندان یا ایجاد مزاحمت به روشهای مختلف دارند جلوگیری کنیم. به سازمان تنظیم مقررات تکلیف شده و کارهای نهایی مربوط به به روز رسانی این سامانه نیز در حال انجام است.
الهاشمی گفت: پس از شناسایی متخلفان این نظام قاطعانه با آنها برخورد خواهیم کرد زیرا آسایش مردم برای ما خط قرمز است و باید به آن توجه کنیم. گزارش های دریافتی از سامانه 195 حاکی از آن است که تماس های مزاحم کمی آرام شده و امیدواریم وضعیت بهبود یابد.
مردم باید افزایش کیفیت را احساس کنند
الهاشمی درباره ارتقای کیفیت اینترنت و انتظاراتی که مردم در این زمینه دارند، گفت: صحبت از کیفیت ارتباطات چند مولفه اساسی و متفاوت دارد که به برخی از آنها اشاره می کنم. در پایش میدانی ما، برخی از استان های کشور در لایه انتقال اشباع شده و کیفیت ارتباطات آنها کاهش یافته است.
یکی از اعضای کابینه دولت چهاردهم ادامه داد: در سفر هفته گذشته به استان خراسان رضوی متوجه شدیم که زیرساخت های ما در لایه حمل و نقل استان خراسان رضوی در مدت حداکثر هشت ماه برای مردم کیفیت 100 درصد قابل دفاع ندارد. افزایش کیفیت را احساس کنید
الهاشمی افزود: برای تعدادی از استانداری های دیگر هم این مشکل را داریم و باید مشکل را حل کنیم. گاهی اوقات این تصور وجود دارد که می توانیم یک مشکل را فورا حل کنیم. اما واقعیت اینطور نیست. توسعه زیرساخت مستلزم تامین تجهیزات است. بخشی از این تجهیزات در داخل کشور موجود است و برخی دیگر باید از خارج وارد شود. اگرچه تمرکز ما بر حمایت از تولید داخلی است. اما در واقع در برخی مناطق تولید داخلی بر اساس نیاز خود نداریم و مجبور به واردات هستیم.
وزیر ارتباطات گفت: حفاری، تولید الیاف، استفاده از کانال های هوا و همه این مسائل برای بهبود و بهبود نیاز به زمان دارد. از طرفی در حوزه ارتباطات بین الملل نیازمند سرمایه گذاری ویژه در پیوندها و ارتباطات بین المللی هستیم که در حال حاضر در دستور کار شرکت مخابراتی در حال ساخت قرار دارد. مذاکرات زیادی نیز با شرکت های مختلف انجام شده است که امیدواریم به زودی به پایان برسد و تجهیزات مورد نیاز در مناطق نصب شود.
بیش از 2000 سایت اینترنتی نسل پنجم فعال هستند
الهاشمی در خصوص وضعیت ارتباطات شهری با بیان اینکه در برخی نقاط شهری نقاط کور داریم که بهبود ارتباطات را با مشکل مواجه می کند، افزود: از آنجایی که بیشتر ترافیک ما بر دوش شبکه ارتباطی است، اشباع شده ایم. فرکانس در برخی از مناطق شهری، که اساساً ما در آن مناطق خدمات ارائه نمی دهیم. برای حل مشکل این نقاط باید از قابلیت های فناوری های جدید مانند 5G استفاده کنیم. اکنون بیش از 2000 سایت در کشور با فناوری نسل پنجم اینترنت فعالیت می کنند که طبیعتا نیازمند توسعه آن هستیم.
استفاده از تقویت کننده های سیگنال توسط کاربران را یکی دیگر از دلایل کاهش کیفیت دانست و افزود: در برخی مناطق مردم برای ارتقای کیفیت از تجهیزات تقویت کننده صدا استفاده می کنند اما باید تشخیص داد که این مشکل پس از تقاضا و نیاز به کیفیت بیشتر رخ داده است. باید این نیاز را برطرف کنیم تا شاهد استفاده از تقویت کننده نباشیم. این دستگاه ها باعث تداخل فرکانسی و کاهش کیفیت ارتباط در آن ناحیه می شوند.