پاسخ به انتقادهای پرداخت مطالبات داروخانهها از سوی بیمههای پایه
به گزارش سایت توژال. دکتر شهرام غفاری مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی ضمن تشکر از داروسازان و داروسازان، پنجم شهرآورد روز داروساز را تبریک گفت سازمانی که مجموع آن بیش از 70 هزار میلیارد تومان بوده که 30 هزار میلیارد تومان آن سهم پرداختی به داروخانه ها بوده است. از 30 هزار میلیارد تومان پرداختی به داروخانه ها، 13 هزار میلیارد تومان سهم سازمان تامین اجتماعی و مابقی آن مربوط به تعهدات ارزی سازمان برنامه و بودجه بوده که میزان سهم ارزی دولت را بر اساس ضوابط تعیین شده محاسبه می کند. سازمان تامین اجتماعی بر اساس مدارک دریافتی، هدفمندی یارانه ها را تا زمان واریز به حساب داروخانه به اطلاع سازمان می رساند.
وی افزود: علاوه بر 900 میلیارد تومانی که در روزهای پایانی بابت درخواست داروخانه در فروردین ماه واریز شد و همچنین 1300 میلیارد تومانی نیز بابت مطالبات داروخانه برون دانشگاهی و غیردانشگاهی مرتبط با بیماری واریز شد. اسناد اردیبهشت ماه گذشته 21 هزار میلیارد تومان بود که 4 هزار میلیارد تومان به مراکز سازمان تامین اجتماعی پرداخت شد. به حساب داروخانه های طرف قرارداد واریز شد. با توجه به پرداخت های انجام شده مطالبات داروخانه های طرف قرارداد تا پایان فروردین 1403 هجری شمسی اعم از سهم سازمان و ارز دارویی و همچنین سهم سازمان از مطالبات فروردین ماه داروخانه های خارجی پرداخت شد. و در تلاش هستیم تا مابقی مطالبات مراکز خصوصی و دانشگاهی طرفین قرارداد را در اسرع وقت پرداخت کنیم.
60٪ از سفارشات داروخانه در تعهدات پشتیبانی هدف قرار دارد
الغفاری با اشاره به اینکه حدود 60 درصد از مبالغ اعلام شده به عنوان بدهی داروخانه ها به سازمان تامین اجتماعی مربوط به سهم سازمان برنامه و بودجه در اجرای طرح درور است، گفت: امسال نیز در صورت تعهد سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت سهم تعهدات ارزی به موقع اجرا می شود، وضعیت نقدینگی در داروخانه ها به شرایط فعلی نرسیده است. طبیعتاً سازمان تأمین اجتماعی در تفاهم با سازمان برنامه و بودجه متعهد شد که اگر سازمان برنامه و بودجه ماهانه 1000 میلیارد تومان در اختیار تأمین اجتماعی قرار دهد، این سازمان 2000 میلیارد تومان از منابع خود تأمین و 60 درصد آن را پرداخت کند. مدارک ارائه شده
تخلف در پرداخت سهم بخش دارویی از تسویه حساب تامین اجتماعی 30 تیرماه با مراکز طرف قرارداد
مدیرکل پردازش غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی با گلایه از اینکه سهم بدهی سازمان تامین اجتماعی به داروخانه ها در صورت بروز بحران نقدینگی در چرخه تولید و توزیع دارو، گاه اغراق آمیز است، افزود: از 21 مورد انتظار می رفت اعطای هزار میلیارد تومان در ماه گذشته به طرف های قرارداد به ویژه دانشگاه ها: بخشی از این مبلغ در ازای بدهی دانشگاه ها به مراکز توزیع دارو به چرخه پزشکی کشور پرداخت شد که این امر محقق نشد. از سوی دیگر باید توجه داشت که سازمان تامین اجتماعی علاوه بر پوشش نیازمندی های حوزه پزشکی باید هر ماه منابعی بالغ بر 53 هزار میلیارد تومان برای پرداخت مستمری ها تامین کند و این به نوبه خود جدی است. در واقع پول به حساب سازمان واریز نمی شود و هر مبلغی که به حساب سازمان واریز شود یا به مستمری بگیران و یا به خدمات دهندگان پرداخت می شود.
وی ادامه داد: این سازمان سازمانی است با ورودی ها و خروجی های مشخص که باید هزینه خدمات و تعهدات را از منابع خود تامین کند. لازم به ذکر است که سازمان تامین اجتماعی از نظر تعهدات مشکلی ندارد اما در تامین نقدینگی مشکل دارد و در صورت اجرای به موقع تعهدات دولت و کارفرمایان مشکل نقدینگی موسسه حل خواهد شد. . اگر بخواهیم مشکل نقدینگی در سیستم تولید و توزیع دارویی کشور را حل کنیم، کل این زنجیره باید به درستی با هم کار کنند و نمی توان با تمرکز بر یک بخش، مشکلات سایر بخش ها را نادیده گرفت.
پرداخت مطالبات مراکز طرفین قرارداد از محل پرداخت بدهی های دولت به سازمان
وی افزود: در بودجه امسال 130 هزار میلیارد تومان برای پرداخت بدهی های بیمه ای دولت به سازمان تامین اجتماعی تصویب شد و در صورت اعطای بخشی از این مبلغ به سازمان تامین اجتماعی، مشکل بدهی های سازمان به طرف های قرارداد بود. از جمله داروخانه ها قابل حل است. سازمان تامین اجتماعی حتی اعلام آمادگی کرد تا میزان مطالبات مراکز طرفین قرارداد را به سازمان برنامه و بودجه اعلام کند تا مستقیماً از محل منابع پیش بینی شده در بودجه و از طریق سازمان برنامه و بودجه در سال جاری واریز شود. حساب این مراکز و در حساب بدهی های دولت به سازمان تامین اجتماعی.
مطالبات دوجانبه تامین اجتماعی، دانشگاه ها و داروخانه ها
الغفاری همچنین گفت: از سوی دیگر باید توجه داشت که سازمان تامین اجتماعی و شرکت های دارویی وابسته به این سازمان نیز مطالباتی از دانشگاه ها و داروخانه ها دارند که معمولا در رسانه ها به آن توجه نمی شود و تمرکز می شود. فقط روی بدهی این سازمان به داروخانه ها است. سازمان تامین اجتماعی جزئی از نظام سلامت کشور محسوب می شود و در موفقیت ها و دستاوردهای آن سهم جدی دارد، لذا انتظار می رود سهم این سازمان عادلانه در نظر گرفته شود. همه شرایط منطقه
به گفته وی، تا چند سال پیش تاخیر در پرداخت بدهی های سازمان تامین اجتماعی به طرفین قرارداد به بیش از یک سال می رسید و در این مدت و با وجود همه مشکلات، این تاخیرها به سه تا چهار کاهش یافت. ماه ها و در صورت انجام به موقع تعهدات دولت و کارفرمایان در صورت پرداخت کامل مطالبات این سازمان از وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی، مشکل تامین نقدینگی نیز حل می شود.
ضرورت توزیع عادلانه منابع سلامت
مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه تمامی فعالان و فعالان حوزه سلامت؛ انرژی مردم و کشور را دارند و مطمئناً مشکلی برای خدمات رسانی به مردم وجود نخواهد داشت. سال گذشته 2500 میلیارد تومان بابت حق پرستاری بدون پرداخت یک ریال به سازمان تامین اجتماعی به یک نهاد بیمه گر پرداخت شد. از طرفی تمام منابعی که یک موسسه بیمه برای ایفای تعهدات خود نیاز دارد توسط دولت تامین می شود اما در مورد سازمان تامین اجتماعی; حتی آنچه در بودجه کشور در خصوص پرداخت مطالبات قانونی این سازمان تصویب شده بود با گذشت شش ماه از سال هنوز اجرایی نشده است. سازمان کل تامین اجتماعی نیز مطالباتی از وزارت بهداشت و درمان دارد که انتظار می رود به این مطالبات توجه شود.
تامین اجتماعی بزرگترین تولید کننده مواد مخدر در کشور است
به گزارش اقتصاددان ایرانی، مصطفی سوری، معاون اقتصادی و سرمایه گذاری این سازمان نیز با اشاره به اینکه تامین اجتماعی اولین خریدار خدمات سلامت در کشور و دومین تولیدکننده خدمات سلامت است، گفت: سازمان اجتماعی سازمان حراست در عین حال بزرگترین تولید کننده دارو و بازیگر اصلی در زمینه تولید دارو و فرآورده های دارویی و همچنین توزیع دارو در کشور و با توجه به ابعاد فعالیت خود در این زمینه است. همچنین تحت تأثیر وضعیت مالی و مالی قرار دارد. شرایط اقتصادی حاکم بر این حوزه.
درخواست ۲۲ هزار میلیارد تومان از شرکت های دارویی برای تامین اجتماعی از داروخانه ها
السوری افزود: 27 شرکت تولید کننده مواد اولیه دارویی، تولید فرآورده های نهایی، توزیع دارو و فرآورده های دارویی و فعال در حوزه اقتصادی وابسته به سازمان تامین اجتماعی، مهمترین تامین کنندگان دارو به دانشگاه های علوم پزشکی هستند. علوم و داروخانه های خصوصی در سراسر جهان. کشور. در حالی که افکار عمومی و رسانه ها تنها معطوف بدهی بیمه های پایه به داروخانه ها و دانشگاه های علوم پزشکی بودند. در حال حاضر شرکت های دارویی 22 هزار میلیارد تومان از دانشگاه های علوم پزشکی و داروخانه های خصوصی تقاضای تامین اجتماعی دارند و متاسفانه این بخشی از مشکلات چرخه دارویی در کشور همواره مغفول مانده است.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: منظور از این اعداد این است که شرکت های دارویی تامین اجتماعی دارو و فرآورده های دارویی معادل 22 هزار میلیارد تومان را بدون دریافت وجه به داروخانه های دانشگاهی و خصوصی تحویل داده اند. در صورت عدم بازگشت به موقع این منابع به چرخه تولید در شرکت های تولیدی، در فصول پاییز و زمستان که معمولا نیاز به دارو افزایش می یابد، این امر در تامین نیاز کشور به دارو تاثیر منفی خواهد داشت و ممکن است کمبودها احساس شود. . .
السوری افزود: طی چهل روز گذشته بیش از 21 هزار میلیارد تومان از سوی سازمان تامین اجتماعی در قالب پرداخت مطالبات به مراکز قراردادی دولتی و خصوصی به حوزه سلامت پرداخت شد و طبق توافقات انجام شده بخشی از قرار شد این مبالغ در چرخه تولید مصرف شود و در صورت برگشت دارو حتی یک ریال هم به این چرخه باز نمی گردد و معلوم نیست این منابع کجا خرج شده است.
وی همچنین گفت: سیستم تامین و توزیع دارو یک چرخه به هم پیوسته است و برای اینکه این چرخه کار کند باید همه اجزای آن سالم باشد و معقول نیست که بدهی شرکت های بیمه به داروخانه ها را فقط بدون ملاحظه و توجه ویژه افزایش دهیم. باید به بدهی دانشگاه های علوم پزشکی و داروسازی به شرکت های تولیدی تامین اجتماعی پرداخت شود.
khabarfarsi به نقل از توژال