لیست مدارک ثبت شرکت سهامی خاص + مراحل و شرایط لازم
شرکت های سهامی به دو دسته عمده عمومی و خصوصی تقسیم می شوند. این دو دسته تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند; اما اگر بخواهیم به تفاوت اصلی آنها اشاره کنیم باید بگوییم که شرکت های سهامی عام بخشی از سرمایه مورد نیاز خود را با فروش سهام به مردم تامین می کنند اما زمانی که … ثبت شرکت سهامی خاصتامین سرمایه از طریق موسسین ضروری است.
شرکت های سهامی خاص مانند سایر شرکت ها دارای اختیارات قانونی هستند و می توانند از طریق موسسات مالی مختلف تسهیلات دریافت کنند. ضمناً برای حوزه فعالیت آنها محدودیتی وجود ندارد و توانایی ورود و فعالیت در زمینه های اقتصادی، صنعتی، فرهنگی، شناختی و … را دارند. اگر شما نیز به دنبال ثبت شرکت سهامی خاص هستید و می خواهید کسب و کار خود را راه اندازی کنید، پیشنهاد می کنیم ادامه مطلب را از دست ندهید.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت سهامی خاص
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص طبق مقررات 1403 اداره ثبت شرکتها به شرح زیر است:
- دو نسخه از بیانیه
- دو نسخه از اساسنامه
- دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی
- کپی اصل شناسنامه و کارت ملی برای کلیه اعضای هیات مدیره و سهامداران و بازرسان
- نامه عدم سوء پیشینه برای کلیه اعضای هیئت مدیره و بازرسان
- اعلامیه که هیچ یک از اعضای هیأت مدیره، بازرسان و مدیرعامل مشمول ممنوعیت های قانونی مقرر در اصل 141 قانون اساسی و مواد 111 و 126 قانون تجارت نمی باشند.
- اعلامیه عدم وجود رابطه فامیلی یا سببی بین بازرسان، اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل.
- اصل یا کپی وکالتنامه
- اصل یا کپی اصل قیمومیت
- گواهی بانکی مبنی بر ذخیره حداقل 35 درصد سرمایه اولیه
در برخی شرایط برای ثبت شرکت سهامی خاص ارائه مدارک دیگری ضروری است. این شرایط و مدارک مربوط به آنها به شرح زیر می باشد.
کمک به اشخاص حقوقی یا عضویت در هیئت مدیره
در صورتی که شخص حقوقی سهامدار باشد یا بخواهد عضو هیئت مدیره باشد باید مدارک زیر را ارائه دهد:
- نسخه ای از جدیدترین روزنامه اصلی
- کاور نامه نمایندگی با سربرگ اصلی شرکت
- کپی اصل شناسنامه و کارت ملی نماینده
لازم به ذکر است که سهامداری در اشخاص حقوقی نیز ممکن است بر هزینه ثبت شرکت سهامی خاص تاثیرگذار باشد.
مالکیت اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی
برای اینکه اشخاص حقیقی یا حقوقی که تابعیت ایرانی ندارند سهامدار شرکت های ایرانی شوند باید مدارک زیر ارائه شود:
- کپی اصل پاسپورت (معتبر)
- گواهی ثبت شرکت حاوی اطلاعاتی مانند آخرین وضعیت شرکت (حقوقی)
- اصل و ترجمه وکالتنامه و وکالتنامه (حقیقی و حقوقی)
با توجه به پیچیدگی قوانین بین المللی، فرآیند جذب اشخاص حقوقی و حقیقی خارجی به عنوان سهامدار بهتر است به طور کامل توسط یک وکیل مجرب انجام شود.
هزینه های لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص
هزینه ثبت شرکت به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال، میزان سرمایه یک شرکت بر هزینه های ثبت آن تأثیر می گذارد. به طور کلی ثبت شرکت سهامی خاص با هزینه ای از 1 تا 3 میلیون تومان امکان پذیر است. برخی از این هزینه ها عبارتند از:
- مبلغ 250 هزار تومان برای ثبت نام
- حدود 100000 تومن لوازمی مثل پاکت و پوشه و کاغذ و ….
- هزینه فیش حقوقی حدود 300 هزار تومان است
- هزینه چاپ در روزنامه رسمی به طور متوسط از 238 هزار تومان به بالا متغیر است
- هزینه چاپ در یک روزنامه گسترده
روزنامه رسمی دفتری است تحت نظارت دادستانی کل کشور و یکی از فعالیت های آن انتشار آگهی ثبت شرکت های تجاری و غیرتجاری می باشد. این روزنامه از سال 1368 فعالیت خود را آغاز کرده است. در واقع بیش از 120 سال قدمت دارد. جالب است بدانید که کلیه مصوبات قانونی و اطلاعیه های رسمی کشور نیز در این روزنامه ثبت شده است. در واقع روزنامه رسمی را می توان آرشیو منسجمی از تغییرات قانونی کشور دانست. هزینه درج آگهی ثبت شرکت سهامی خاص در این روزنامه بسته به تعداد کلمات آگهی می تواند متفاوت باشد.
روزنامه های کثیرالانتشار روزنامه هایی هستند که به طور گسترده در سراسر شهر توزیع می شوند. روزنامه هایی مانند دنیای تک، همشهری، اعتماد، کیهان و … در این دسته از روزنامه ها قرار می گیرند. شرکتها باید در یکی از این روزنامهها در خصوص اعلام عمومی ثبت یا تغییراتی که ایجاد میکنند، آگهی منتشر کنند.
لازم به ذکر است که اگر اولین آگهی یک شرکت در روزنامه خاصی به ثبت رسیده باشد، سایر آگهی ها نیز باید در همان روزنامه ثبت شوند. برای تغییر روزنامه کثیرالانتشار شرکت، انتشار اطلاعیه ای در مورد این تغییر الزامی است. از آنجایی که هر روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهی مبلغ متفاوتی دریافت می کند، نمی توان رقم دقیقی برای هزینه آن تعیین کرد.
شرایط ثبت شرکت سهامی خاص
برای ثبت شرکت سهامی خاص احراز شرایط خاصی ضروری است. طبق آموزش بنیاد اعلام شده در سایت رسمی اداره ثبت شرایط ثبت شرکت سهامی خاص به شرح زیر می باشد:
شرایط عضویت
تعداد اعضای ثبت شده در شرکت سهامی خاص نباید کمتر از 5 نفر باشد. دو نفر از این افراد باید مسئول بازرسی باشند، یکی بازرس اصلی و دیگری بازرس علی البدل. نکته قابل توجه این است که هیچ یک از حسابرسان نباید با اعضای هیئت مدیره رابطه خانوادگی داشته باشند.
از سه نفر باقی مانده، حداقل دو نفر باید مدیر و یک نفر سهامدار باشد. لازم به ذکر است که تمام اعضای شرکت باید 18 سال یا بیشتر باشند. ضمناً هیچ یک از اعضا نباید دارای سابقه کیفری باشند.
شرایط سرمایه
میزان سرمایه لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص معمولاً هر چند سال یکبار تغییر می کند. آخرین قانون (سال 1403) مقرر می دارد که سرمایه شرکت نباید از 100 هزار تومان کمتر باشد و 35 درصد آن باید به حساب بانکی ثبت شده شرکت واریز شود. با توجه به این موضوع جای نگرانی در مورد میزان سرمایه وجود ندارد.
شرایط اساسنامه
اساسنامه باید طبق روال قانونی نوشته و سپس به امضای کلیه سهامداران شرکت برسد. حتی اگر سهامدار با اساسنامه موافق نباشد و آن را امضا نکند، امکان ثبت شرکت سهامی خاص وجود نخواهد داشت.
اساسنامه شامل 64 ماده مختلف است که هر کدام یک مورد خاص را پوشش می دهد. آنها همچنین می توانند یادداشت داشته باشند. در پایان اساسنامه نیز صورتجلسه مجمع عمومی عادی، صورتجلسه هیئت مدیره و فهرست سهامداران حاضر در جلسه پیوست می باشد. لازم به ذکر است که اساسنامه بسیار مهم است و چارچوب کار شرکت را مشخص می کند، بنابراین باید بسیار دقیق نوشته شود.
شرایط بیانیه
یکی دیگر از مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص، اظهارنامه است. در آگهی 13 بند وجود دارد که شامل اطلاعاتی از قبیل نام شرکت، مشخصات و آدرس محل سکونت موسسین، دفتر مرکزی شرکت، مدیران دارای حق امضا و … می باشد. لازم به ذکر است اطلاعیه باید به امضای کلیه موسسین رسیده باشد.
نتیجه
در این مقاله سعی شد تا مهمترین موارد مربوط به شرایط ثبت شرکت سهامی خاص را شناسایی کنیم. با توجه به اینکه فرآیند قانونی ثبت شرکت می تواند به یک فرآیند پیچیده تبدیل شود، بهتر است از همان ابتدا این کار را به افراد متخصص بسپارید. کارشناسان ثبت شرکت که آشنایی کامل با مسائل حقوقی دارند می توانند راهنمایی های خوبی در این زمینه داشته باشند و ثبت شرکت سهامی خاص را در سریع ترین زمان ممکن انجام دهند.
khabarfarsi به نقل از توژال