اخبار اخبار سیاسی

عمده مشکلات ایرانیان در راهپیمایی اربعین چیست؟

تبلیغات بنری


علی شمس آبادی کارشناس دیپلماسی عمومی سرکنسولگری ایران در نجف در گفت و گو با مجله توژال در گفت و گو با مجله توژال درباره فعالیت ویژه سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف گفت: که سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران همسو با نمایندگی های وزارت امور خارجه است، دیگری در سایر کشورها، بر اساس قانون وظایف وزارت امور خارجه مصوب 1364، مسئولیت طیفی را بر عهده دارد. از وظایف، با “خارجی”. «اجرای سیاست‌ها» در رأس آنها قرار دارد و در این چارچوب کلیه برنامه‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی در خارج از کشور با هماهنگی و همکاری نمایندگان وزارت امور خارجه اجرا می‌شود و حمایت از منافع اتباع ایرانی در خارج از کشور از جمله وظایف است. توسط سرکنسولگری انجام شود رعایت آن الزامی است.

وی افزود: سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف الاشرف بر اساس وظایف ذاتی خود و در چارچوب سیاست های اولیه، اقدام به اجرای مجموعه ای از برنامه ها و هماهنگی با سایر نهادهای ذیربط در کشور طی سال های گذشته نمود. دوره بحران رویداد بزرگ چهلم.

کارشناس دیپلماسی عمومی سرکنسولگری ایران در نجف گفت: مهمترین اقدامات سرکنسولگری بر تسهیل شرایط ورود زائران ایرانی به نجف اشرف، اسکان، اطعام آنها و حمایت از آنها تا خروج از منطقه حفاظت شده در استان نجف الاشرف است. طبیعتاً در انجام این مأموریت نیاز به پیگیری شدید نهادهای دولتی و مردمی کشور میزبان است که سایر نهادها هم افزایی لازم را با این نهادها داشته باشند.

مهمترین مشکلات ایرانیان در راهپیمایی اربعین چیست؟زائران اربعین در نجف

این دیپلمات خطاب به جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه تا آغاز پیاده روی اربعین و فرا رسیدن موج ایرانیان، تلاش اصلی سرکنسولگری بر ایجاد هماهنگی بین سازمان های خدماتی ایران و نهادهای عراقی بود، ادامه داد: در آغاز این مراسم مذهبی، سرکنسولگری بر حل مشکل شهروندان ایرانی که از مشکلاتی مانند مفقود شدن مدارک هویتی یا همراهان رنج می برند، پرداخت. البته در این میان در صورت بروز مشکلات جانبی مانند دستگیری شهروندان، سرکنسولگری به وظیفه ذاتی خود برای دفاع از آنها در دادگاه عراق عمل می کند. رفع نواقص نیز با همکاری برادران عراقی در حال پیگیری است.

بخش عمده ای از توانایی های سرکنسولگری در طول راهپیمایی با هدف حل مشکلات کنسولی است.

وی گفت: عمده توانمندی های سرکنسولگری در این راهپیمایی در جهت رفع مشکلات کنسولی بوده است. مرد: بر اساس آمار کنسولگری کشورمان در سال گذشته بیش از 4000 شهروند ایرانی با مراجعه به سرکنسولگری مشکلات خود را حل کردند. برای حداقل 2500 نفر از این افراد، مراحل اداری و مکاتبه ای نیز انجام شد. حجم کار در طول چهل روز در دفتر مرکز سرکنسولگری بدون اغراق در سطح سیلابی است که همکاران محترم شبانه روز در تلاش برای مدیریت آن هستند.

مشکلات اصلی ایرانیان در راهپیمایی اربعین

کارشناس دیپلماسی عمومی در سرکنسولگری ایران در نجف در پاسخ به این سوال که با توجه به سابقه سال های گذشته، عمده ترین مشکلات ایرانیان شرکت کننده در پیاده روی اربعین چیست؟ وی گفت: ابتدا باید یادآور شوم که اکثر ایرانیانی که در پیاده روی اربعین شرکت می کنند بدون مشکل سفر خود را طی می کنند. لازم به ذکر است که حدود 5 میلیون ایرانی در مدت زمان کمتر از 20 روز (بیشتر آنها در 10 روز دوم) به عراق می آیند و تعداد کل کسانی که مشکل دارند از چند هزار نفر فراتر نمی رود، اما حدود درصد کمی از کسانی که مشکل دارند سخت می شوند و تجربه ما سال های گذشته این را نشان می دهد آنها عمدتاً در موارد از دست دادن اموال و مالکان دخالت دارند. این مشکل به ویژه برای افراد مسن پیچیده است. نهادهای مختلفی برای حل این مشکل چاره اندیشی کرده اند، اما هنوز سیستم جستجوی مفقودین یکپارچه نشده است. پیشنهاد ما برای کاهش این مشکل این است که همه شهروندان ایرانی در بدو ورود کارت هایی با نام و شماره تلفن همراه خود داشته باشند و همین اطلاعات را روی کاغذی در هر کیف و قاب موبایل خود بنویسند.

او مشکل دیگری دارد بیماری وی گفت: بیشتر مشکلات مربوط به بیماری های شهروندان ایرانی مربوط به آلودگی و گرمازدگی است. این مشکل بیشتر می شود زیرا اربعین هر سال در گرم ترین روزها آغاز می شود. مصرف مداوم مایعات هنگام راه رفتن و به تعویق انداختن بخشی از پیاده روی به شب می تواند به حل این مشکل کمک کند.

شمس آبادی مشکل دیگری دارد حمل مواد مخدر و مواد ممنوعه وی از سوی برخی زائران اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی از شهروندان اصلاً به این مهم توجه نمی کنند. بی توجهی به این اخطارها منجر به زندانی شدن شهروند ایرانی و آزادی او طولانی خواهد شد. موارد زیادی بود که این شهروند ایرانی آزاد نشد و چندین سال در زندان بود.

او نیز عدم گذاشتن مهر ورود به گذرنامه زائرین اربعین حسینی وی آن را یکی دیگر از مشکلات عنوان کرد و گفت: این مشکل به ویژه در هفته های اخیر تشدید شده است. به دلیل عدم دقت در هنگام ورود به خاک عراق، مهر شهروند در گذرنامه درج نمی شود. برای حل این مشکل، شهروندان ایرانی باید اطمینان حاصل کنند که پس از عبور از دروازه سمت عراقی، مهر ورودی برای آنها درج شده است. این بسیار مهم است زیرا موارد زیادی وجود داشته است که ایرانیان در ایست های بازرسی در جاده ها به دلیل نداشتن مهر ورود به عراق دستگیر شده اند.

توصیه های تکمیلی برای زائران ایرانی

وی در پاسخ به این سوال که توصیه های تکمیلی شما برای زائران ایرانی چیست؟ وی گفت: به عنوان یکی از کارگزاران جمهوری اسلامی ایران در عراق و برخورد نزدیک با مردم عراق شاهد سخاوت مردم عراق هستیم. باید به ابعاد پیاده روی اربعین توجه کنیم. بیش از 20 میلیون نفر در این راهپیمایی در یک دوره عمدتاً 10 روزه در مسیری به طول تقریبی 80 کیلومتر شرکت می کنند. اگر شهروندان عراقی را نادیده بگیریم، بیشترین ملیت های شرکت کننده در این رویداد ایرانی ها هستند که بیش از 4 میلیون نفر را شامل می شود. پذیرایی و میزبانی از این تعداد در این مدت محدود امکان پذیر نیست مگر اینکه میهمان نوازی به عنوان یک فرهنگ در جامعه عراق جا افتاده باشد وگرنه حج امسال که تعداد زائران آن یک دهم اربعین بود، نشان داد که بدون میهمان نوازی. میزبان جمع آوری شده، بیشترین تعداد زائران می تواند منجر به فاجعه شود.

مهمترین مشکلات ایرانیان در راهپیمایی اربعین چیست؟پذیرایی مردم عراق از زائران اربعین

وی ادامه داد: با وجود این میهمان نوازی باید چند توصیه اساسی مورد توجه قرار گیرد که عبارتند از: کاهش مدت اقامت در عراق را باید یک اصل برای زائران دانست; هر چه مدت اقامت زائر در عراق کمتر باشد، امکانات بیشتری برای پذیرایی و جابجایی زائران دیگر فراهم می شود. افراد مسن هرگز نباید به تنهایی و بدون همراه جوان به ملاقات خود بروند. حمل دینار عراق بهتر از داشتن دلار یا ریال است.

شمس آبادی گفت: از هر گونه بیانیه یا اقدامی که ممکن است دوگانگی عرب-غیر عرب را تقویت کند، باید اجتناب شودD. ایران و عراق هر دو ملت امام حسین هستند و باید تقریب خود را با محور سیدالشهدا تقویت کنند.

این دیپلمات با اشاره به اینکه امسال موضوع فلسطین و غزه به عنوان ظالمان آن زمان بسیار داغ است، افزود: باید بدانیم که افکار عمومی در عراق نیز با موضوع فلسطین گره خورده است. با این توصیف، حمل پرچم های فلسطین و تصاویر شهید اسماعیل هنیه می تواند توجه زائران را برانگیزد زیرا یکی از عوامل نزدیک شدن دو ملت است.

مهمترین مشکلات ایرانیان در راهپیمایی اربعین چیست؟شهید اسماعیل هنیه

وی با تاکید بر اینکه ایرانی ها باید به بعد تمدنی اربعین توجه کنند، گفت: اگر تصویر درستی از کشورمان به مردم عراق ارائه کنیم، گام بلندی در جهت نزدیک شدن به جهان اسلام برداشته ایم. به خاطر جهان اسلام.» بازسازی تمدن اسلامی».

اهمیت ایجاد تصویری مثبت از ایران در نزد مردم عراق

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در عراق افزود: عراق ظرفیت بسیار بالایی در جهان عرب دارد که شامل 22 کشور می شود. ایجاد تصویری مثبت از ایران در نزد مردم این کشور در میان مدت به رفع باورهای غلط اعراب درباره ایران اسلامی کمک می کند.

تبلیغات بنری

khabarfarsi به نقل از توژال