خدمات طب ایرانی مبتنی بر هوش مصنوعی
به گزارش مجله توژال؛ سید امیر محمود یحیفی مخترع و بنیانگذار وی با بیان اینکه این سامانه یک سامانه جامع در حوزه خدمات تخصصی سلامت است، گفت: رویکرد اصلی این سامانه طب ایرانی است که وزارت بهداشت آن را به عنوان بهترین سامانه برای طب ایرانی معرفی کرد.
وی افزود: این سامانه مجموعه ای از خدمات پزشکی را به متخصصان و بیماران در کشور ارائه می کند، ضمن اینکه شرکت های مرتبط با حوزه های بهداشتی، غذایی و دارویی می توانند تحت این سامانه خدمات خود را به کاربران خود ارائه دهند تا با ایجاد هم افزایی، مراجعه کنندگان می تواند و به همین دلیل سیستم مجموعه ای از خدمات را در یک مکان و با کیفیت خوب ارائه می دهد.
یحیوی یکی از پنل های مهم در این سامانه را پنل نسخه طب ایرانی دانست و خاطرنشان کرد: در این پنل که ثبت اختراع نیز به دست آمد، از هوش مصنوعی برای کمک به تشخیص بیماری و تجویز دارو بر روی بستر الکترونیکی استفاده شد. پکیج کاملی از خدمات در حوزه سلامت برای کاربران ارائه شده است.
بنیانگذار این نظام، طب ایرانی را پزشکی مبتنی بر علوم پایه دانست و گفت: این دانش برای پدیده ها، روش ها و مسائل حوزه سلامت، تبیین های علمی و دقیقی دارد به ویژه علمای ایرانی که پایه گذار این نظام هستند، به ما رسیده است.
یحیفی با اشاره به تفاوت طب ایرانی با طب سنتی تصریح کرد: طب سنتی ممکن است روش هایی را پیشنهاد دهد و سال ها از این روش ها استفاده کند و به نتیجه برسد اما توضیح علمی برای این موضوع وجود ندارد.
وی با بیان اینکه این سامانه به مرحله ثبت جهانی رسیده است، افزود: در این سامانه مجموعه هایی مانند دانشگاه ها، مراکز درمانی و آموزشی و موسسات خیریه می توانند وارد شده و خدمات ارائه دهند.
به گفته وی، در این سامانه تمامی خدمات از قبیل تشخیص، ارائه روش های درمانی و تجویز دارو از طریق هوش مصنوعی جمع آوری و به کاربران ارائه می شود.
وی با بیان اینکه قبل از شیوع کرونا متوجه نیاز به چنین سامانه هایی شده بودیم، گفت: با شیوع کرونا دنیا متوجه شد که می تواند خدمات پزشکی و بهداشتی را از طریق روش های الکترونیکی ارائه کند و دولت نیز این روند حاکم را دنبال می کند. در حوزه سلامت الکترونیک، اما قوانین ایالتی در حوزه سلامت و شرکت های فعال در این زمینه منسوخ شده است، اما در دنیا بخش های خصوصی سعی در تسهیل دسترسی مردم به خدمات سلامت دارند. با استفاده از آن فناوریهای جدید اما در ایران فضا محدود است و دولت خیلی وارد شده است و یکی از چالشهایی که در این زمینه با آن مواجه هستیم رقابت دولت با بخش خصوصی است.
وی تاکید کرد: دولت باید نقش نظارتی و نظارتی را بر عهده بگیرد و اجرا را به مردم بسپارد.
به گزارش ایسنا، طب ایرانی یکی از مکاتب پزشکی بینالمللی است که قدمت آن به ده هزار سال میرسد و برخلاف نامگذاری سنتی که پسوند اسمی دارد، مانند سایر علوم با مبانی علمی و تجربی سازگاری کامل دارد. در دانشکده پزشکی ایران، حفظ سلامت بر درمان اولویت دارد و اصول صحیح سبک زندگی بر اساس شرایط هر فرد در قالب «اصول بهداشتی» یا «ست اولیه» ارائه می شود. شیخ الرییس ابوعلی سینا در کتاب حقوقی خود می گوید: «طب علمی است که به وسیله آن احوال بدن انسان از نظر اسباب سلامتی و بیماری و حفظ سلامتی و تندرستی و در در صورت از دست دادن سلامتی، به بدن باز می گردد، بنابراین اولین وظیفه پزشک در طب ایرانی حفظ سلامتی است.
طب ایرانی یک مکتب کل نگر است به این معنا که برای شناخت صحیح بیماری و ارائه درمان مناسب، باید سلامت تمام اعضای بدن، ژنتیک، شرایط زندگی، ویژگی های روحی، سن، شرایط جغرافیایی مشخص شود تا عامل مورد نظر شناسایی شود. که تعادل فیزیکی و هموستازی بیمار را در کنار یکدیگر مختل می کند. برای درمان بیماری در مرحله اول، سبک زندگی و به ویژه تغذیه فرد اصلاح می شود و پس از اصلاح سبک زندگی، درمان دارویی و ارائه توصیه هایی مانند ماساژ از دیگر اصول درمانی در طب ایرانی است.
درمان دارویی در این مدرسه برخلاف آنچه بسیاری از مدعیان آن انجام می دهند، با احتیاط کامل انجام می شود.
با توجه به گسترش استفاده از خدمات طب سنتی و مکمل در سراسر جهان و همچنین خوش شانسی اقشار مختلف جامعه در استفاده از طب ایرانی و پشتوانه تاریخی و فرهنگی قوی در این زمینه، استفاده از طب تلفیقی طب ایرانی به نظر می رسد با طب مدرن راه حل مناسبی برای ارتقای سلامت جامعه باشد. سالهاست که سازمان بهداشت جهانی مکاتب مختلف طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد و استراتژی WHO برای طب سنتی و مکمل در قالب دو سند برای سالهای 2002-2005 و 2014-2023 تنظیم و منتشر شده است.
براساس سند این سازمان، طب سنتی و مکمل یکی از بخش های مهم اما کم توجه سلامت است که به شکلی در همه کشورها وجود دارد و روز به روز بر تعداد متقاضیان آن افزوده می شود. عدم دسترسی بخش بزرگی از جمعیت جهان (بیش از 80 درصد) به خدمات اولیه بهداشتی و افرادی که در زمینه درمان بیماری های مزمن و عوارض جانبی داروها با مشکل مواجه هستند، باعث یکپارچگی نظام پزشکی (پزشکی یکپارچه) شده است. که در آن طب سنتی و مکمل در کنار طب نوین در مراکز درمانی به بیماران ارائه می شود که از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان وسیله ای موثر برای استفاده از طب سنتی و مکمل ارائه خواهد شد.
khabarfarsi به نقل از توژال