اخبار اخبار تکنولوژی

امکان بازدید و دسترسی تصویری نابینایان به اطلاعات موزه‌ها فراهم شد

تبلیغات بنری


امکان بازدید و دسترسی بصری به اطلاعات موزه برای نابینایان وجود داشت

به گزارش مجله توژال؛ طراحی و تولید سامانه سروش 2 (سامانه ای برای انتقال مفاهیم بصری نابینایان) با هدف دستیابی به تصاویر بصری آثار موزه ای و اماکن تاریخی از طریق لمس و همچنین استفاده نابینایان ارائه شد. اطلاعات و اسناد شناسایی اشیاء و اماکن تاریخی به خط بریل و صوتی.

اجزای این سامانه شامل نرم افزار اطلاعات موزه ها، اماکن فرهنگی و تاریخی، صفحه و صفحه کلید بریل و دستگاه تولید اشکال برجسته بر روی کاغذ مخصوص می باشد. نرم افزار این سامانه حاوی پایگاهی از تصاویر و توضیحات متنی اشیا، آثار و مکان های فرهنگی تاریخی است که اطلاعات آن توسط مسئولان موزه بارگذاری می شود.

این سیستم قابل نصب بر روی ویندوز 7 به بالا بوده و دارای خروجی صدا و بریل، صفحه کلید معمولی و ورودی کیبورد بریل، امکان ورود اطلاعات شناسه کسب و کار در دو سطح مقدماتی و پیشرفته و امکان آپلود تصاویر می باشد.

از دیگر مزایای این سیستم دسترسی کامل برای استفاده افراد نابینا و کم بینا می باشد.

امیر سرمیدی یکی از کارشناسان این شرکت دانش بنیان است با اشاره به بازدید ۴۰ نابینای ایرانی از مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در مراسم رونمایی از سامانه سروش ۲؛ سیستمی برای رساندن مفاهیم بصری به نابینایان به جامعه هدف.

وی افزود: این سامانه حاوی کاغذ برجسته ای است که بر روی دستگاه سروش قرار می گیرد و با لمس آن فرد می تواند مکان موزه ها را نسبت به یکدیگر درک کند. این اطلاعات از طریق سیگنال ها به فرد منتقل می شود.

سرمیدی افزود: بر اساس این نشانه ها مثلث نمایانگر موزه ها، مربع نمایانگر ساختمان اداری و دایره نمایانگر آبنماهای موزه است اگر فرد نابینا بخواهد بداند در کدام قسمت موزه قرار دارد، ضربه می زند بر روی صفحه نمایش با انگشت شست خود بر روی این سیستم به او به خط بریل و با صدای در مورد مکان انتخاب شده است.

این کارشناس شرکت دانشبانیان با بیان اینکه موزه ها دارای ورودی های متعدد هستند، خاطرنشان کرد: سامانه سروش در هر ورودی نام ساختمان ها را با خط بریل و صدا به فرد می گوید.

وی با تاکید بر اینکه مجموعه کاخ نیاوران به سامانه «سروش 2» مجهز است، خاطرنشان کرد: این سامانه اطلاعات کاملی از هر بخش از مجموعه تاریخی و فرهنگی نیاوران ارائه می دهد.

سرمیدی به بخش صفحه نمایش و صفحه کلید این سامانه اشاره کرد و گفت: نابینایان می توانند با خط بریل بنویسند و با استفاده از صفحه کلید بریل مشخصات و شناسه آثار و اشیاء مورد نیاز موزه را بیابند. صفحه نمایش متمایز بریل همچنین به افراد نابینا اجازه می دهد تا اطلاعات بریل را در برنامه اطلاعات موزه بخوانند.

به گفته وی، این سیستم دارای نمایشگر 40 کاراکتری بریل، صفحه کلید بریل، کلیدهای جهت دار، پورت ورودی USB و 40 کلید عملیاتی بالای حروف بریل است، ضمن اینکه این سیستم نیازی به درایور ویندوز (HID) ندارد.

سرمدی با بیان اینکه برای چاپ تصاویر برجسته در این سیستم ابتدا باید تصویر مورد نیاز بر روی کاغذهای مخصوص (ZY-Tex2) چاپ شود، ادامه داد: پس از آن، این کاغذها از دستگاه عبور می کنند و گرمای تولید شده در دستگاه تشکیل می شود. الگوهای چاپ شده و رنگ مشکی روی کاغذ مخصوص ظاهر می شود.

تبلیغات بنری

khabarfarsi به نقل از توژال