اخبار اخبار سیاسی

آمریکا به‌تنهایی بیش از نیمی از آزمایش‌های هسته‌ای جهان را انجام داده است

تبلیغات بنری


به گزارش سایت «توژال»، نماینده ایران در سازمان ملل متحد در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی مبارزه با آزمایش های هسته ای گفت: این روز فرصتی برای جامعه جهانی است تا رژیم اسرائیل را مجبور به امضای توافقنامه هسته ای کند. معاهده معاهده عدم اشاعه تسلیحات هسته ای بدون هیچ پیش شرطی و قرار دادن تمامی تاسیسات هسته ای خود تحت نظارت کامل آژانس بین المللی انرژی اتمی.

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: خلع سلاح هسته‌ای باید اولویت اصلی جامعه بین‌المللی باقی بماند و انواع آزمایش‌های هسته‌ای به شدت ممنوع شود.

متن بیانیه نماینده کشورمان در سازمان ملل به شرح زیر است:

آقای رئیس جمهور

ابتدا از شما برای تشکیل این جلسه تشکر می کنم. همچنین می‌خواهم صدای خود را به صدای سایر هیئت‌ها اضافه کنم و از جمهوری قزاقستان به خاطر ابتکارش برای ترویج روز جهانی مبارزه با آزمایش‌های هسته‌ای تشکر کنم.

در واقع جشن گرفتن این روز ادای احترام به قربانیان آزمایش های هسته ای است. افرادی که در گذشته رنج می‌بردند، اکنون نیز رنج می‌برند و در آینده نیز به دلیل تأثیرات پایدار پرتوهای رادیواکتیو رنج خواهند برد. افرادی که اغلب شهروند کشورهایی نبودند که این آزمایشات را انجام می دادند.

بزرگداشت این روز همچنین نشان دهنده تعهد جامعه بین المللی به حفاظت از محیط زیست در برابر اثرات مخرب آزمایش های هسته ای است که بسیاری از آنها در خارج از مرزهای کشورهایی که آنها را انجام داده اند انجام شده است.

به همین ترتیب، به رسمیت شناختن این روز به عنوان یک رویداد بین المللی نشان دهنده تعهد دیرینه جامعه بین المللی به پایان دادن به آزمایش تسلیحات هسته ای است که برای دستیابی به جهانی عاری از سلاح های هسته ای حیاتی است.

آقای رئیس جمهور

در بزرگداشت روز جهانی مبارزه با آزمایش‌های هسته‌ای، باید به کشورهایی که سلاح‌های هسته‌ای دارند، توجه ویژه شود، زیرا آنها توانایی انجام چنین آزمایش‌هایی را دارند. از سال 1945، نزدیک به 2000 آزمایش انجام شده است که ایالات متحده به تنهایی 1054 آزمایش را انجام داده است.

در زمانی که همه کشورهای مجهز به سلاح هسته‌ای برنامه‌ریزی می‌کنند تا تسلیحات و تأسیسات هسته‌ای خود را مدرن‌سازی، مدرن‌سازی یا تمدید کنند و به دنبال توسعه سلاح‌های هسته‌ای جدید با کاربری آسان‌تر هستند، پایان دادن به آزمایش سلاح‌های هسته‌ای بسیار مهم است.

در این زمینه، کشورهای دارای سلاح هسته ای مسئولیت اصلی را بر عهده دارند. آنها باید اقدامات عملی برای توقف انواع آزمایش های تسلیحات هسته ای انجام دهند. در کنفرانس بازنگری NPT در سال 2000، کشورهای دارای سلاح هسته ای متعهد شدند که معاهده منع جامع آزمایش های هسته ای را بدون تاخیر امضا و تصویب کنند، که یکی از 13 گام عملی برای اجرای ماده ششم NPT است.

کشورهای دارای سلاح هسته ای مسئولیت اصلی لازم الاجرا شدن معاهده جامع منع آزمایش های هسته ای را بر عهده دارند و باید رهبری این تلاش ها را بر عهده بگیرند. تصویب این معاهده توسط کشورهای دارای سلاح هسته ای گام مهمی در جهت بازسازی اعتماد کشورهای فاقد سلاح هسته ای و جامعه بین المللی خواهد بود.

وضعیت کنونی نشان می‌دهد که صرف‌نظر از اهمیت توقف داوطلبانه آزمایش‌های هسته‌ای، این تعلیق نمی‌تواند جایگزین ممنوعیت جهانی، جامع و الزام‌آور قانونی برای انواع انفجارهای هسته‌ای از جمله روش‌های جایگزین شود.

آقای رئیس جمهور

بزرگداشت این روز همچنین فرصتی برای جامعه بین المللی است تا رژیم اسرائیل را مجبور کند بدون هیچ پیش شرطی به معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته ای بپیوندد و تمامی تاسیسات هسته ای خود را تحت نظارت کامل آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دهد. وضعیت کنونی نگران کننده است، زیرا رژیم اسرائیل دیگر کشورهای منطقه را به نابودی هسته ای تهدید می کند و زرادخانه هسته ای آن تهدیدی جدی برای صلح و امنیت منطقه و جهان تلقی می شود.

آقای رئیس جمهور

در حالی که این روز را جشن می گیریم، باید یک بار دیگر تعهد خود را نسبت به هدف اصیل و انسان دوستانه حذف کامل سلاح های هسته ای – تنها تضمین مطلق در برابر تهدید یا استفاده از این سلاح های غیرانسانی – تجدید کنیم.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده جامع منع آزمایش های هسته ای، این معاهده را گامی در جهت خلع سلاح هسته ای می داند و معتقد است که این معاهده نمی تواند جایگزین حذف کامل سلاح های هسته ای شود.

بنابراین، خلع سلاح هسته‌ای باید به عنوان اولویت اصلی جامعه بین‌المللی باقی بماند و همه انواع آزمایش‌های هسته‌ای باید قاطعانه ممنوع شوند. چنین آزمایش‌هایی نه تنها با روح و مفاد پیمان جامع منع آزمایش‌های هسته‌ای مغایرت دارد، بلکه مهم‌تر از آن، نقض تعهدات قانونی کشورهای دارای سلاح هسته‌ای بر اساس ماده ششم پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است.

تبلیغات بنری

khabarfarsi به نقل از توژال